Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Λεωνίδας Μαγιάννης.

 Μπορεί σήμερα Σαββατο 7/5/2016  το Παιδικό της ΑΣΠΙΔΑΣ  να παίρνει σχεδόν 99% την πρόκριση για το Πανελήνιο αλλά προηγήθηκαν τόσο οι ομάδες Νεανίδων της ΑΣΠΙΔΑΣ Κορασίδες ΠΑΝΘΗΡΕΣ  αλλά και το εφηβικό του ΑΣΤΕΡΑ . Σήμερα μια πολύ μεγάλη συζήτηση συνέντευξη με τον προπονητή της εφηβικής ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ Λ.Μαγιάννη .
Φυσικά θα ακολουθήσουν συνεντέυξεις με τους προπονητές και των Νεάνιδων και Κορασίδων για την δική τους εμπειρία αν και ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ  Νεδήμ έχει φάει με το κουτάλι τα προκριματικά.


xanthibasket . Θέμα προς συζήτηση η ανδρική ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ  και οι επιτυχίες του (αήττητος) και για πολλούς ξαφνικά προκύπτει εφηβική ομάδα και πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

 Λ.Μαγιάννης . Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με στόχο να φτιάξουμε ενα ροστερ αρκετά νεανικό με παίδια δικά μας από την ακαδημία μας, κρατήσαμε 4 έμπειρους παικτες και αποκτήσαμε άλλους 2 (παπαδόπουλο-μουσίκα), και είπαμε όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα απαρτιστούν απο παιδιά του εφηβικού κ του παιδικού.Ξεκινήσαμε αρκετα σεμνά κ ταπεινά αλλά με ορέξη για πολλή δουλειά, βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι και αγωνιστικό στόχο να μπορέσουμε να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος.κάθε μήνας που περνούσε βλέπαμε οτι η ομάδα βελτιώνεται, πέρναμε αγώνες, οι μικροί μεγαλωναν και οι μεγάλοι το διασκεδάζαν με αποτέλεσμα να βγάζουμε υγεία αγωνιστική και το μεγαλύτερο κερδος παικτες οπως ο αθανασιάδης να θέλουν τους μικρούς διπλα του, το ιδιο ισχύει για ολους τους μεγαλους.καταφέραμε να τελειώσουμε την κανονικη διαρκεια με 1 ηττα (φερρες εκτος) και ξεκινάμε το σαββατο τα μπαραζ με το παγγαιο, το επαναλαμβανω δεν ειναι ο στοχος μας η γ εθνικη αλλα να βαζουμε καθε χρονο καινουρια παιδια με ορεξη για δουλεια κ διακριση και αν προκυψει η ανοδος δεν θα πουμε οχι.Ομάδε σαν τον αστερα με 350 παιδακια θεωρω οτι ετσι πρεπει να πορευεται κ να δινει ευκαιρίες στα παιδάκια της ακαδημίας. αντιθέση με το αντρικο στο εφηβικο βαλαμε στοχο να κανουμε πρωταθλητισμο, ξέρωντας οτι το μεγαλο φαβοτι ειναι οι τιτανες δραμας (με την επιστροφη κολοβη) καναμε την προσπάθεια μας κ τα καταφέραμε.

xanthibasket Προέκυψε ξαφνικά η επιτυχία ή είναι αποτέλεσμα δουλειά σε βάθος χρόνου. Το μυστικό είναι το καλό υλικό και η δουλειά που γίνεται από παίκτες και προπονητές?

Λ.Μαγιάννης η επιτυχία δεν ηρθε τυχαια οπως θεωρω οτι τιποτα δεν ερχεται τυχαια στο μπασκετ, ηταν δουλεια σκληρη των παικτων , δουλέψανε παρα πολυ δεν τα βαλαν κατω απο την περσινη χρονια και δικαιωθηκαν φετος με το πρωταθλημα. μονο οσοι ηταν μεσα απο την ομαδα βλεπαν την μεγαλη προσπαθεια των παιδιων κ θέλω να τονισω οτι η επιτυχια ειναι ολοι δικοι τους και να μην την καπηλευθει κανενας, ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ  μυστικα παρα μονο προπονηση κ το ξερουν οι παικτες, και να μπορεσει ο προπονητης να κερδισει τους παικτες με την γνωση αλλα και την προσωπικοτητα του.

xanthibasket  Αρκεί αυτό για την επιτυχία? Θέλει και οργάνωση και υποστήριξη από την Ακαδημία? Αν υπήρχε κάτι τέτοιο σε πιό βαθμό έγινε 

Λ.Μαγιάννης  καθε χρονο ο συλλογος μεγαλωνει και οργανωνεται καλυτερα, στον αστερα βρισκονται 2 ανθρωποι (σχοινακης-αιβαζιδης) που με τις γνώσεις τους κοσμουν τον σύλλογο και βοηθούν καθημερινα εμας τους νεωτερους προπονητες , αλλα κ την διοικηση στο να βελτιωνομαστε  συνεχεια.
 
xanthibasket  Το επίπεδο του ανταγωνισμού σε σχέση με τις άλλες εφηβικές ομάδες της περιοχής μας ποιά τα στοιχεία που πιστεύεις ότι έδωσαν το πλεονέκτημα στον ΑΣΤΕΡΑ

 
Λ.Μαγιάννης  θεωρω οτι τα παιχνιδια στο αντρικο δωσανε παραστασεις στα παιδια κ βοηθησανε πολυ, αλλα οι τιτανες ειχαν παραστασεις και απο την γ εθνικη, πιο πολυ ητανε η διψα και οτι το θελαμε πιο πολυ.
 
xanthibasket  Από το σύνολο των προπονητών εξεφράσθηκε η άποψη ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ ήταν η καλύτερη ομάδα.
Κατά την γνώμη σου ποιά ήταν η δεύτερη καλύτερη.

 
Λ.Μαγιάννης ολοι οι προπονητες μας ειπαν οτι δικαια κερδισαμε τον φετινο τιτλο (ποριοπουλος-παναγιοτοπουλος κ αλλοι) η ομαδα που δωσαμε μαχη πραγματικη ηταν οι τιτανες δραμας στη πρωτη φαση που κερδισαμε με ενα ποντο εκτος και στη συνεχεια με 9 ποντους στην καβαλα , να με συγχωρησουν οι αλλε ς ομαδες αλλα η δραμα ητανε πολλη καλη ομαδα με καλους παικτες.
 
xanthibasket  Ποιό ήταν το συναίσθημα των παικτών σου όταν βγήκαν πρωταθλητές ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

 
Λ.Μαγιάννης. ητανε η πρώτη φορα για αυτα τα παιδια που γινανε πρωταθλητες τα συναισθηματα εντονα το χαρηκανε , το γλεντησανε  ειναι που μενει για παντα τετοια επιτυχια και θεωρω οτι ο τιτλος αυτος θα με δενει παντα με αυτα τα παιδια, τους ευχαριστω παρα πολυ για ολα.
 
xanthibasket  Αμέσως μετά ήρθε στο μυαλό η σκέψη των προκριματικών στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και πως το αντιμετώπισαν οι παίκτες σου.
 
Λ.Μαγιάννης. μετα τα πανυγηρια ερχεται η προετοιμασια για τα προκριματικα εχοντας φυσικα τις υποχρεωσεις κ στο αντρικο (κ κυπελλο) συμφωνησαμε με τα παιδια να παμε και να παιξουμε τους αγωνες εναν εναν κ οτι βγει ,γνωριζαμε οτι διαθετουμε καλη ομαδα και πηγαμε να διεκδικησουμε την προκριση στις 6 καλυτερες ομαδες στην ελλαδα.τα παιδια ηταν ενθουσιασμενα με την ιδεα.
 
xanthibasket   Στην διαδρομή για την ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  ποιό ήταν το κλίμα  και μέχρι που πιστεύαν ότι θα έφταναν τα παιδιά.
 
Λ.Μαγιάννης το κλιμα ηταν κ παμενει τελειο, τα παιδια πιστεψαν στις δυνατοτητες τους κ πηγαμε να κερδισουμε τους αγωνες.
 
xanthibasket Μπορεί η ομάδα να είναι του ΑΣΤΕΡΑ  αλλά τα παιδιά είναι από την ΚΑΒΑΛΑ. Η πόλη (μπασκετική) αγκάλιιασε τα παιδιά τα έκανε να νιώσουν ότι πέρα από την ομάδα τους αγωνίζονται και για το μπάσκετ της Καβάλας .

 Λ.Μαγιάννης  στην ερωτηση αυτην δεν θελω να απαντησω αλλα τα παιδια αλλων ομαδων την πολης ηταν διπλα στους φιλους τους κ συμμαθητες τους.
 
xanthibasket  Πρώτο παιχνίδι  . Ποιό είναι το κλίμα στην ομάδα .

 
Λ.Μαγιάννης  πρωτο ματσ με μουδανια, αρκετο αγχος πριν το ματσ αφου τα παιδια παιζανε πρωτη φορα σε αυτην την διοργανωση μετα τα πρωτα 3-4 λεπτα βρηκαμε ρυθμο και κερδισαμε σχετικα ευκολα, μια ομαδα αρκετα αθλητικη κ δυνατη που το εδειξε στην συνεχεια του τουρνουα.
 
xanthibasket  Είχατε δύο σοβαρούς τραμαυτισμούς .Κατα πόσο επηρέασαν την ομάδα.Όλα κρίθηκαν σε ένα παιχνίδι . Θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα
 
Λ.Μαγιάννης  ειχαμε την ατυχια μια βδομαδα πριν να χασουμε τον ευγενη με χιαστο εκει η ομαδα σοκαριστικε  αλλα καταφερε να ενωθει και να παιξουμε κ για αυτον στον δευτερο αγωνα χασαμε με θλαση κ τον μυζιου, παρολα αυτα τα παιδια δειξανε τρομερα ψυχικα αποθεματα κ καταφερανε κ την τριτη μερα να κερδισουμε τη λαρισα, ετοιμασαμε τα πλανα μας χωρις τον μυζιου για τον τελικο αφου ο γιατρος ηταν ξεκαθαρος στο να μην αγωνιστει μιλησαμε με τον παικτη κ αποφασισαμε να αγωνιστει μονο 10 λεπτα για να μπορει να δινει ανασες στα αλλα παιδια ,χασαμε με τον πιερικο στα τελευταια 30 δευτερα δωσαμε μεγαλη μαχη γυριζωντας 2 φορες το ματσ απο το μειον 14 αλλα στο τελος δεν ειχαμε το καθαρο μυαλο να παρουμε το ματσ,,, δεν θα σταθω ουτε στις απουσιες ουτε στους διαιτητες αν κατι μας στοιχισε ηταν οτι δεν ειχαμε μια μερα ξεκουραση δεν καναμε ρεπο δωσαμε 4 αγωνες σε λιγοτερες απο 4 μερες αν δειτε τις ωρες των αγωνων θα καταλαβαιτε τι εννοω, παρολα αυτα ειμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για τα παιδια και την προσπαθεια τους.
 
xanthibasket  Πως  είδες τον αντίπαλο ΑΡΧΕΛΑΟ που σας στέρησε  την πρόκριση και ποιό το επίπεδο ανταγωνισμού (υπόλοιπες ομάδες) .

 
Λ.Μαγιάννης )και οι 4 ομαδες ητανε πρωταθλητριες στις ενωσεις τους αυτο απο μονο του λεει πολλα, καλες ομαδες με καλους παικτες ,μην ξεχναμε οτι παιζαμε με τον αρχελαο που ειναι στην β εθνικη(4 αγωνιζονται) λαρισα β εθνικη γρεβενα γ εθνικη (4 αγωνιζονται) ομαδες δηλαδη που ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τον αστερα σε ολα τα επιπεδα( δημοσιων σχεσεων), τελικα γινανε ωραια ματσ με τα περισσοτερα αμφιροπα με τον πιερικο να κατακτα την προκριση και συγχαρητηρια στα παιδια -προπονητες-διοικηση.
 
xanthibasket Με την  ήττα ήρθε και το τέλος του ονείρου. Εκεί δεν χρειάστηκε φαντάζομαι ο Λ. Μαγιάννης ως προπονητής αλλά και με την ιδιότητα του ψυχολόγου και  του εμψυχωτή.Ποιά ήταν η αντίδραση των παικτών σου.

 Λ.Μαγιάννης δεν μπορω να σε πω τι ειπαμε στα παιδια αλλα μπορω να σε πω οτι ειναι πανετοιμα για την τελικη διαδρομη στο αντρικο που εχουμε τελικο κυπελλου κα πλει οφ , το ταξιδι μας ηταν υπεροχο το ζησαμε και θα το θυμομαστε για παντα.
 
xanthibasket Πολλοί λένε ότι το μυστικό της επιτυχίας ήταν η συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα. Είναι έτσι ?   Αν ναι γιατί δεν το εφαρμόζουν οι υπόλοιπες ομάδες. Ποιόί λόγοι πιστεύεις δεν αφήνουν να γίνει κανόνας αυτό σε όλες τις ακαδημίες.
 
Λ.Μαγιάννης )σου ειπα κ πριν δεν υπαρχει μυστικο παρα μονο προπονηση-προπονηση, φυσικα ομως τα παιδια βοηθηκαν απο την παρουσια τους στο αντρικο, τωρα γιατι δεν το κανουν και οι αλλες ομαδες πρεπει να ρωτησεις τους ιδιους, πιστεψε με ειναι πολυ δυσκολο να βαλεις νεαρο παικτη σε αντρικη ομαδα θελει τεραστια υπομονη κ επιμονη , ευτυχως εγω εχω  θετικα βιωματα σαν παικτης που με εμπιστευοταν οι προπονητες μ απο μικρο και αυτο κανω κ γω, δινω τις ευκαιριες στα μικρα παιδια που τις αξιζουν χαρες δεν κανουμε ( ο χρονος κερδιζεται δεν χαριζεται) μακαρι να συνεχισουμε ετσι.
 
xanthibasket  Αυτοί οι παικτες και όσοι έρχονται από πίσω θα είναι σε λίγο τα βασικά ατού της ανδρικής ομάδας .

 
Λ.Μαγιάννης  εκατο τοις εκατο και μαλιστα του χρονου θα μπουνε και αλλα παιδια που ερχονται απο πισω δεν θελω να πουμε ονοματα αλλα θα τους δειτε.
 
xanthibasket  Ομάδες χωρίς να δίνουν βάρος  στις ακαδημίες έχουν μέλλον ?
 
Λ.Μαγιάννης δεν υφισταται ομαδα χωρις ακαδημιες, δεν εχεις μελλον, ολες οι ομαδες πρεπει να κοιτανε τις μικρες ηλικιες να τους βελτιωνουν κ να τους δινουν τις ευκαιριες τους.
 
xanthibasket  Υπάρχουν παίκτες που κάποια στιγμή θα παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο ( όχι ονοματα μόνο αναφορά σε αριθμό)
 
Λ.Μαγιάννης θεωρω πως ναι και ειναι καλο εκτος απο τους εαυτους τους και για την ομαδα γιατι ετσι διαφημιζεται η ακαδημια, με αυτον τον τροπο προσελκυεις καινουρια παιδια κ υπαρχει ζωη που λεμε αλλιως γιατι να φερει ο αλλος το παιδι του σενα , θα τον παει εκει που εχει επιτυχιες ο συλογος σε τμηματα ακαδημιων, εκει που θα παιρνει τις ευκαιριες για να παιξει παντως για να απαντησω στο ερωτημα εχουμε παιδια που ενδιαφερονται αλλες ομαδες.

Μεγάλη ανάσα πήραν οι μικροί ΑΣΠΙΔΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ 61-32

Για ντέρμπι το περιμέναμε, παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η πιο σημαντική αναμέτρηση των προκριματικών παίδων.
Η ΑΣΠΙΔΑ  έκανε το 3-3   κερδίζοντας με άνεση το πιο βασικό εμπόδιο στον δρόμο για το Πανελλήνιο παίδων.  13-0  το πρώτο δεκάλεπτο  με τους μικρούς να μπαίνουν αφηνιασμένοι και να κρατάνε στο μηδέν τους αντιπάλους.



Ήταν μια σπουδαία εισαγωγή (στο παιχνίδι) που  έκρινε  (ψυχολογία) κατά πολύ την συνέχεια. Στο ημίχρονο  ανέβασε  τον ρυθμό της επιθετικά σημειώνοντας 18 πόντους και δέχθηκε 14 .
 Ημίχρονο  31-14.
Δεν άλλαξε τίποτα στα επόμενα δύο δεκάλεπτα η αντίπαλη ομάδα ΚΑΣΤΟΡΙΑ δεν μπόρεσε να βρει κανένα τρόπο απάντησης επιθετικά  ούτε και να περιορίσει αμυντικά τους παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ  και ήλθε το τελικό σκορ  61-32  που μαθηματικά (αύριο με ΜΟΥΔΑΝΙΑ) σημαίνει πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πρώτη φορά για παιδική ομάδα της Ασπίδας.
 Τα Τρικαλα  περιμένουν...............


Η συνταγή ήταν σπουδαία ο σεφ με τους υπέροχους βοηθούς του έδιναν το ρυθμό και οι  μικροί μαγείρεψαν το καλύτερο έδεσμα προσφέροντας στους ίδιους στην ομάδα τους  στους γονείς τους που έδωσαν το δικό τους δυναμικό με χρώμα και ήχο παρών.
Μάγκες κάνατε μια ολόκληρη πόλη περήφανη .
 Σε ανώτερα 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 0-13, 14-31, 28-42, 32-61

AΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Βαχαρίδης-Κασαρτζίδης) Τσεκης 6, Χαραλαμπίδης 3(1), Σμυρλόγλου 3(1), Κυβρακίδης, Αρβανιτάκης 2,
Χατζηγεωργίου, Ντεμάι, Ναλμπάντης, Πατσής 25(2), Κουρτίδης 20(2), Τσουράπας, Παυλάκης 2
(Καρανικολίδης, Ρούμογλου, Παπαιωάννου)


Η φωτογραφίες  είναι από το σατι της ΑΣΠΙΔΑΣ............

Ανδρικό σειρά πρώτη.

Νίκησαν όλοι οι γηπεδούχοι και έκαναν το 1-0  . 

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΓΓΑΙΟ   99-60  *
Μια καλή προπόνηση για τον ΑΣΤΕΡΑ εξελίχθηκε το παιχνίδι.

ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ-ΑΙΑΣ    75-51  *
Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μου (να κοντράρει το παιχνίδι) ο ΑΙΑΣ και έχασε με μεγάλη ευκολία.


ΑΡΙΩΝ-ΡΟΥΠΕΛ  66-41 *
Άνετη νίκη για τον γηπεδούχο και φαίνεται να κάνει γρήγορα το 2-0


ΤΙΤΑΝΕΣ-ΘΥΕΛΛΑ 72-58
Χωρίς δύο βασικότατους η αποστολή της ΘΥΕΛΛΑΣ  με συνέπεια το έργο των ΤΙΤΑΝΩΝ να γίνει ακόμη πιο εύκολο.
Την Τετάρτη η σειρά πάει στις ΦΕΡΡΕΣ  και εκεί θα κριθεί (νίκη ΘΥΕΛΛΑΣ) εάν θα ακολουθήσει και τρίτο παιχνίδι.
Τις ευχές μου για γρήγορη ανάρωση  στην μητέρα του καλού φίλου Ν.Καραμπεάζη.

* Πηγή. http://kavala-sports.gr

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΠΑΙΔΙΚΟ 2/2 Μιαα νάσα -νίκη έμεινε...........

ΑΣΠΙΔΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ    67-41
Μια ομάδα με κορμιά αλλά άτεχνη που  σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να στερήσει  την νίκη από την Ασπίδα ήταν ο σημερινός της αντίπαλος  ο  Αίολος Τρικάλων.
Από την αρχή κυριάρχησε η Ασπίδα με την γνωστή τριπλέτα να σημειώνει 57 από τους 67 πόντους της ομάδας.

ΠΑΤΣΗΣ  27(2)  ,  ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ 16(1)  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 14(3).
Υπήρξε και μια στιγμή έντασης-παρεξήγησης μεταξύ των προπονητών χωρίς να γίνει κάτι μεμπτό μετά την σύσταση των διαιτητών που ήταν πραγματικά κυρίαρχοι του παιχνιδιού αποτρέποντας ανέβασμα της έντασης.
Τώρα όλα θα κριθούν το Σάββατο στο παιχνίδι με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ που νίκησε τον ΑΡΧΕΛΑΟ με τρεις πόντους διαφορά  . Αύριο η ΚΑΣΤΟΡΙΑ παίζει με τα ΤΡΙΚΑΛΑ ενώ η ΑΣΠΙΔΑ έχει ρεπό.

Επόμενη μέρα του Ανδρικού 7/5/2016

Το Σάββατο αρχίζει η μάχη των ζευγαριών 1ου και 2ου ομίλου.. Χρειάζονται δύο νίκες . Ο νικητής των αναμετρήσεων θα παίξει στους ημιτελικούς για να βγει το τελικό ζευγάρι και ο  πρωταθλητής ΕκασαΜαΘ.


ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΓΓΑΙΟ
Η  αήττητη ομάδα του 2ου ομίλου αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη του πρώτου. Η σχεδόν καινούργια ομάδα του ΠΑΓΓΑΙΟΥ κατάφερε και πήρε την θέση από τον ΑΟΣ  την τελευταία αγωνιστική. Από τα δεδομένα που υπάρχουν δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ  είναι σαφώς καλύτερη σε κάθε τομέα και μάλλον θα τελειώσει την σειρά με δύο νίκες εντός εκτός. Για το ΠΑΓΓΑΙΟ είναι πρόκληση η ίδια η συμμετοχή και η εμπειρία να αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες ομάδες και υποψήφια για άνοδο. 

ΤΙΤΑΝΕΣ-ΘΥΕΛΛΑ
Έγραψα και έγραψαν ότι ο 2ος όμιλος φαίνεται να είναι πιο δυνατός ανταγωνιστικός κλπ.Μια απόδειξη η τετράδα του κυπέλλου με τρεις από τις τέσσερις να είναι από τον 2ο όμιλο.
Στο παραπάνω ζευγάρι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κατά πόσο είναι αληθινό στην πράξη .
Οι  ΤΙΤΑΝΕΣ  πέρασαν τον δικό τους κάβο σοκ από τον υποβιβασμό. Φαίνεται ότι ξεπέρασαν τα προβλήματα και δείχνουν να βρίσκουν τον δρόμο τους και παραμένουν ανταγωνιστικοί.
Η ΘΥΕΛΛΑ  είναι μια "παραδοσιακή"  δύναμη  στο τοπικό πρωτάθλημα με τα δικά της ιδιαίτερα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Η ομοιογένεια που διαθέτει και το συγκεκριμένο δυναμικό  στυλ που πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί. Σε συνδυασμό με την πιο δύσκολη έδρα τα τελευταία χρόνια είναι αυτά που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον βαθμό δυσκολίας για νίκη στους φιλοξενούμενους .
Μπορεί εντός έδρας να είναι πολύ σκληρή αλλά εκτός έδρας χάνει όλη την δύναμή της . Ίσως να είναι από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια που ίσως να κριθούν στα τρία παιχνίδια. Οι ΤΙΤΑΝΕΣ έχουν το πλεονέκτημα στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους αλλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στις ΦΕΡΡΕΣ να πάρουν τη νίκη.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΙΑΣ
Εδώ έχουμε τον δεύτερο διεκδικητή της ανόδου μαζί με τον ΑΣΤΕΡΑ  . Η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ για πολλούς λόγους κυρίως έχουν να κάνουν με τον "εσωτερικό" άτυπο ανταγωνισμό στον  νομό ΣΕΡΡΩΝ  θέλει να μπει στα μεγάλα σαλόνια. Τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο έδειξε πως είναι η καλύτερη και έχει μπροστά της το πρώτο εμπόδιο που λέγεται ΑΙΑΝΤΑΣ.
Διαβάζοντας σχόλια είδα πως η μεγάλη πλειοψηφία δίνει αβαντάζ στον γηπεδούχο και μάλιστα να καθαρίζει γρήγορα την σειρά με δύο νίκες. Η δική μου θέση είναι πως ο ΑΙΑΝΤΑΣ είναι κομμάτι "περίεργη" ομάδα και πάντως όχι εύκολος αντίπαλος. Ξεκίνησε τη χρονιά με την σκέψη να διασκεδάσουν όσο μπορούν και όπου βγει. Κατάφεραν το ακατόρθωτο να περάσουν στην δεύτερη φάση και να μείνουν στην τέταρτη θέση του ομίλου από εσωτερικά προβλήματα (αγωνιστικά-τραυματισμοί). Στα παιχνίδια έδειξαν πως είναι ένα μαχητικό σύνολο που δεν τα παρατάει εύκολα.
Το σίγουρο είναι πως ο Πανσερ/κος δεν θα κάνει περίπατο στα παιχνίδια τουλάχιστον στο παιχνίδι της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΡΟΥΠΕΛ
Ο  ΑΡΙΩΝΑΣ  είναι η ομάδα που χτίζεται για τη νέα χρονιά. Κυριολεκτικά νέα σε κάθε επίπεδο από υλικό έως τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του. Έχει σπουδαίο υλικό που έδεσε  από τα μέσα και μετά του πρωταθλήματος. Είναι ικανός για όλα κυριολεκτικά . Να κερδίσει εκτός έδρας παίζοντας καλό μπάσκετ και να χάσει στην έδρα του (δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ισχυρή έδρα φρούριο) παιχνίδια εύκολα. Ο αντίπαλος είναι μια από τις γνωστές ομάδες με παράδοση στο μπάσκετ. Αυτός έχει έδρα φρούριο αλλά δυσκολεύεται στα εκτός έδρας παιχνίδια .Είναι χαρακτηριστικό πως οι ομάδες που διακρίνονται και παίρνουν την άνοδο είναι αυτές που μπορούν και ξεπερνούν την εφηβική ασθένεια των ηττών εκτός έδρας. Όποια ομάδα καταφέρνει και ξεπερνάει αυτό τον ψυχολογικό φραγμό διακρίνεται. Φυσικά για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει και δυνατή έδρα.  Και εδώ βλέπω να πηγαίνει στα τρία παιχνίδια η σειρά με τον ΑΡΙΩΝΑ να έχει πλεονέκτημα εκτός και αν κάνει την διαφορά στο Σιδηρόκαστρο και τελειώσει στην ΞΑΝΘΗ την σειρά.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Πρώτη μέρα πρώτη νίκη για το παιδικό της ΑΣΠΙΔΑΣ.

ΑΣΠΙΔΑ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 63-53.

Από το σαιτ της ΑΣΠΙΔΑΣ

Με μεγάλη νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη η παιδική ομάδα του συλλόγου μας, που επικράτησε στην πρεμιέρα του Πιερικού με σκορ 63-53.
Οι παίκτες μας ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν 13-0. 

Ο τραυματισμός όμως του Κουρτίδη επηρρεάσε τον ρυθμό της ομάδας μας και οι Κατερινιώτες το εκμεταλλεύτηκαν τρέχοντας ένα σερί 11-0.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με την ομάδα μας να καταφέρνει στο ημίχρονο να πάρει μία διαφορά 6 πόντων (32-26).
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες μας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από την αρχή και να αποκτούν διαφορά μέχρι και 15 πόντους, δείχνοντας αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη. Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το παιχνίδι και στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ομάδα μας να μην απειλείται ουσιαστικά και να φτάνει στην επιτυχία με τελικό σκορ 63-53.
Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα μας οι Πατσής (24π.) και Κουρτίδης (15π.) ενώ όλοι οι παίκτες μας συνέβαλαν τα μέγιστα στο να έρθει η νίκη.
Πολύς κόσμος βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο της Μίκρας για να συμπαρασταθεί στην ομάδα μας και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Αύριο στις 15:00 η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον Αίολο Τρικάλων.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ 53-63

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-15, 26-32, 39-52, 53-63


ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ
(Βαχαρίδης-Κασαρτσίδης): Τσέκης 7, Χαραλαμπίδης 12(1), Σμυρλόγλου, Κυβρακίδης, Αρβανιτάκης, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι 3, Ναλμπάντης, Πατσής 24, Κουρτίδης 15(1), Τσουράπας, Παυλάκης 2.

 

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

OΔΚΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016



ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

1. Ο Α4 σουτάρει και η μπάλα σφηνώνει μεταξύ στεφάνης και πίνακα. Όταν ο διαιτητής σφυρίζει υπάρχουν 12΄΄ εναπομείναντας χρόνος στο χρονόμετρο των 24΄΄. Το βέλος δείχνει ότι η ομάδα Α δικαιούται την μπάλα. Η ομάδα Α τώρα, έχει 12΄΄ υπολειπόμενο χρόνο για να εκδηλώσει προσπάθεια σουτ.
ΝΑΙ. (Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης 2014, άρθρο 50.2, bullet 3)
Η συσκευή των 24΄΄ σταματά, αλλά δεν επαναρρυθμίζεται στα 24΄΄, όταν η ίδια ομάδα που προηγουμένως είχε τον έλεγχο της μπάλας, κερδίζει μία επαναφορά από θέση εκτός ορίων,  σαν αποτέλεσμα μιας διαδικασίας αναπήδησης.

2. Και οι δύο ομάδες έχουν συμπληρωμένα πέντε ομαδικά σφάλματα, όταν ο Α6 διεισδύει προς το καλάθι και έχει ξεκινήσει προσπάθεια σουτ. Ο διαιτητής κεφαλής σημειώνει σφάλμα μακριά από την μπάλα και η απόφαση είναι ότι ο αμυνόμενος Β8 διέπραξε σφάλμα στον Α9. Ο Α6 συνεχίζει την προσπάθειά του μετά τον ήχο του σφυρίγματος και πετυχαίνει καλάθι. Ο διαιτητής  ακυρώνει το καλάθι και  χορηγεί 2 ελεύθερες βολές στον Α9.
ΟΧΙ. (Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης 2014, άρθρο 10.4, bullet 3)
Η μπάλα δεν νεκρώνει και το καλάθι μετράει αν μπει, όταν ένας παίκτης διαπράττει σφάλμα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου, ενώ η μπάλα είναι ακόμα στον έλεγχο παίκτη ο οποίος κάνει προσπάθεια για επίτευξη καλαθιού και ο οποίος ολοκληρώνει την προσπάθεια αυτή με μία συνεχή κίνηση, η οποία άρχισε πριν γίνει το σφάλμα. Μετά την κατακύρωση του καλαθιού θα χορηγηθούν 2 ελεύθερες βολές στον Α9 (5 ομαδικά σφάλματα για την ομάδα Β).


3. Η ομάδα Α έχει τον έλεγχο της μπάλας στο πίσω γήπεδό της για 4 δευτερόλεπτα όταν ο Α3 και ο Β3 διαπράττουν ένα διπλό σφάλμα. Η ομάδα Α, που δικαιούται την επαναφορά λόγω εναλλασσόμενης κατοχής, θα έχει μόνο 4 δευτερόλεπτα υπολειπόμενο χρόνο στη διάθεσή της για να περάσει τη μπάλα στο εμπρός γήπεδό της;
ΝΑΙ. (Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης 2014, άρθρο 28.1.3, bullet 4)
Η περίοδος των οκτώ (8) δευτερολέπτων θα συνεχιστεί για τον εναπομείναντα χρόνο, όταν η ίδια ομάδα που προηγουμένως είχε τον έλεγχο της μπάλας, αποκτά το δικαίωμα της επαναφοράς της, εκτός ορίων στο πίσω γήπεδο, σαν αποτέλεσμα διπλού σφάλματος.

4. Ενώ η μπάλα είναι στον αέρα σε προσπάθεια σουτ για καλάθι από τον Α5, καταλογίζεται ένα σφάλμα. Η μπάλα αγγίζει τη στεφάνη και αναπηδά πάνω απ’ αυτή όταν αγγίζεται από τον Α2. Έχει ο Α2 διαπράξει  παρέμβαση στην μπάλα στη διάρκεια του σουτ;
ΝΑΙ. (Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης 2014, άρθρο 31.2.5, bullet 1)
Κανένας παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει την μπάλα, αφότου αυτή έχει αγγίξει τη στεφάνη, ενώ έχει ακόμη πιθανότητες να μπει στο καλάθι μετά που ένας διαιτητής έχει σφυρίξει ενώ η μπάλα είναι σε πτήση προς το καλάθι, μετά από προσπάθεια για σουτ.

5. Ο Β5 διαπράττει σφάλμα αποκλεισμού το οποίο δεν αφορά επαφή με αντίπαλο. Οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α θα εκτελέσει τις ελεύθερες βολές που προέκυψαν;
ΝΑΙ. (Επίσημοι Κανονισμοί Καλαθοσφαίρισης 2014, άρθρο 38.2.3, bullet 1)
 Ελεύθερες βολές θα χορηγούνται σε οποιονδήποτε αντίπαλο όπως υποδεικνύεται από τον προπονητή του, στην περίπτωση σφάλματος μη επαφής.

ΞΑΝΘΗ-ΡΟΔΟΠΗ-ΕΒΡΟΣ Συνοψη χρονιάς

ΞΑΝΘΗ
Ίσως από τις καλύτερες χρονιές μαζί με την χρονιά 12-13 .
Η ΑΣΠΙΔΑ θα βρίσκεται με την ανδρική ομάδα στην Β΄Εθνική .
Πίσω  από την επιτυχία υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν και ήρθαν τα αποτελέσματα.
Να ξαναγράψω για μια ακόμη φορά πως δεν πίστευα ότι η ομάδα μετά την αποχώρηση των Παπανικολάου Δενδρινού , Τατάρη , Καραμπέκη, Σταμπουλή, θα μπορούσε να πάρει την δεύτερη θέση ανόδου. Από την άλλη με το υλικό που έμεινε δεν γινόταν να πέσει όπως πολλοί έλεγαν και ήθελαν. Δίπλα στην εμπειρία των Στεφανίδη (ΠΑΤΕΡΑ  ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ) και ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ υπήρχαν οι ΠΕΤΣ .ΚΟΥΜΠΑΝΗΣ, ΠΑΛΑΚΗΣ .ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,με αρκετή πείρα και διάθεση .
Δεν έβαλα τον ΓΡΟΥΔΟ  γιατί είχε ένα σοβαρό τρυαματισμό και η επιστροφή του θα γινόταν μετά την έλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος. Δεν έβαλα τον ΤΣΩΓΚΑ γιατί θα ήταν η δεύτερη του χρονιά και δεν είχε την πείρα ούτε των πρώτων λόγω ηλικίας ούτε τις παραστάσεις των δεύτερων που έζησαν Γ΄και Β΄ εθνική κατηγορία.Όλο αυτό το υλικό  έπρεπε να βρεθεί τρόπος να αποδόσει να μείνει πίσω η γκρίνια από τον υποβιβασμό να μπούνε κανόνες και να επικρατήσει η λογική πως πάνω απ όλα είναι  η ομάδα  .Και φαίνεται ότι αυτό έγινε πράξη και πιστώνεται κυρίως στον προπονητή της  Κώστα Ιωαννίδη
Η νέα χρονιά στην Β΄Εθνική δεν θα πρέπει να είναι ένα αντίγραφο της προηγούμενης απόπειρας.
Τότε έλειψε ένα κατι τοις που έκανε τη διαφορά (υποβιβασμός) φέτος πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί καλύτερα.

 Η Ανδρική  ομάδα  του ΑΡΙΩΝΑ πέρασε στην δεύτερη φάση και ελπίζει σε διακρίσεις και την επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα πιο δυνατός.Φαίνεται να αφήνει πίσω  νοοτροπείες τροχοπέδη και γίνεται πολύ καλή δουλειά . Η δεύτερη θέση του ομίλου το δείχνει ξεκάθαρα. Ίσως η πίεση τη νέα χρονιά από την τρίτη ακαδημία της πόλης να φέρει μεγαλύτερη εγρήγορση  για καλύτερη δουλειά και προβολή της ακαδημίας και συννάμα αποτελέσματα που θα την προβάλουν.
Στο  παιδικό υπάρχει ένα θεματάκι γιατί δεν είναι η δυνατή ανταγωνιστική ομάδα .
Χάσαμε και τα δυνατά τοπικά ντέρμπι. Δεν μπορούσε είναι φανερό να ξαναγίνει η ίδια πετυχημένη πορεία της εφηβικής ομάδας. Αλλά η περσινή επιτυχία χρεώνεται στην ακαδημία που μετράει γενικά τρεις συμμετοχές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στις γυναικείες υποδομές η ΑΣΠΙΔΑ έχτισε παράδοση τα τελευταία χρόνια.
Θα μπορούσε να έχει το απόλυτο σε κορασίδες και νεάνιδες αλλά περίσσεψε η ευγένεια .
 Κατέκτησε τον τίτλο στις νεάνιδες και τερμάτισε δεύτερη στις κορασίδες .Τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ είτε είναι μόνιμες πρωταθλήτριες είτε ΄χανουν τίτλους από μια ήττα σε κακιά αγωνιστική στιγμή.
Είναι το σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια . Η δουλειά του ΝΕΔΗΜ φέρνει συνεχώς καρπούς και κάποια στιγμή θα πρέπει να του αποδώσουν τον τίτλο του πολυνίκη ...........
Η Γυναικεία ομάδα είναι πρωταγωνίστρια με την συνεχή συμπλήρωση νέων παικτριών από τις υποδομές. Εδώ η διαδοχή φέρνει αποτελέσματα.Μαζί με τι έμπειρες παλιές οι νέες εντάσονται γρήγορα στο κλίμα και είναι η ΑΣΠΙΔΑ  και στις Γυναίκες παρδοσιακή δύναμη στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Τα τελευταία χρόνια στην πόλη (γιατί σε αντίθεση με την Καβάλα Δράμα κλπ)  μπάσκετ στον νομό υπάρχει μόνο στην πόλη και εδώ είναι αυτό περί ανοίγματος της πίτας. Που σημαίνει η νέα ακαδημία δεν πρέπει να έχει στόχο την υφαρπαγή παικτών από τους άλλους αλλά να στήσει τέτοι δίκτυο και να φέρει νέους και νέες στο άθλημα.
Οι εφηβικές ομάδες της πόλης ήταν δύο φορές πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΜΑΘ  13-14   ,  14-15 και την δεύτερη φορά 14-15 κατάφερε (ΑΡΙΩΝΑΣ) να φτάσει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με διακρίσεις  σε επίπεδο ομάδας και ατομικο.Το 13-14  η ΑΣΠΙΔΑ κατακτά το πρωτάθλημα αφήνοντας δεύτερη το φαβορί την ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ και την επόμενη ο ΑΡΙΩΝΑΣ ανεβάζει το επίπεδο επιτυχιών.
Φέτος παρότι τουλάχιστον η ΑΣΠΙΔΑ (Περισσότερα παιδιά στις υποδομές) είχε καλό υλικό έγιναν θα έλεγα τα ίδια λάθη και δεν επέτρεψαν  να είναι ανταγωνιστική. Είναι λάθος η καλή εικόνα και πορεία των παιδικών ομάδων να σταματάει απότομα στην καλυτερη ηλικία για μπάσκετ. Πρέπει να βρεθεί λύση τελεία και παύλα από όλους.

       Για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο παιδικού κατέκτησε τον τίτλο η ΑΣΠΙΔΑ.
Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός που ήρθε μόνο από το καλό υλικό (βλέπε φουρνιά παικτών) είναι και η συνολική δουλειά που έγινε από προπονητές και παίκτες. Σε φιλική κουβέντα με τον προπονητή της παιδικής ομάδας Χ.Βαχαρίδη  (4-5-2016 αρχίζει η προσπάθεια των προκριματικών) ποιό είναι το μυστικό για την σταθερή και ανοδική παρουσία των παιδικών ομάδων η απάντηση ήταν.

Χ.Β . Όταν έχεις ένα καλό υλικό και μπορεί να το δουλέψεις σε βάθος χρόνους 2-3 ετών γιατί έτσι μπορείς να δεις τι χρειάζεται βελτίωση αλλά να διακρίνεις και τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά ως σύνολο (ποιό αγωνιστικό στυλ τους ταιριάζει) θα έρθουν οι επιτυχίες. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και είναι ευχαριστο ότι την έδωσαν τα παιδιά σε έμένα και στο εαυτό τους γιατί   τέτοια προσπάθεια σημαίνει στέρηση προσωπικού χρόνου και μιλάμε για μικρά παιδιά. Αυτή όμως η προσπάθεια όταν έχει φως στο τούνελ τους δίνει περισσότερες δυνάμεις να συνεχισουν περισσότερη διάθεση για προσπάθεια. Και μπροστά πάντα βγαίνουν πιο δύσκολα πιο μεγάλοι στόχοι και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν . 
Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο παιδικό άνοιξε η όρεξη τους (προκριματικά) και δεν άκουσαν καθόλου γκρίνια που θα στερηθούν τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ. 
Και ο ανταγωνισμός με την είσοδο της νέας ακαδημίας πιστεύω θα λειτουργήσει θετικά αν επικρατήσει η λογική να μεγαλώσει η πίτα (νέα παιδιά ) και όχι να μοιρασθεί η υπάρχουσα.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Σταθερότητα από τις δύο ομάδες της Γ΄Εθνικής .
Δεν αμελητέο το γεγονός σε πόλη της ΘΡΑΚΗΣ να υπάρχουν δύο ομάδες σε ψηλές εθνικές κατηγορίες.
Συν την ύπαρξη ομάδας ανταγωνιστικής.στο τοπικό πρωτάθλημα ΑΙΑΣ.
ΑΕΚ  και  ΓΑΣ  εκπροσώπησαν την πόλη στην ΓΈθνική. Για την πρώτη ήταν φανταστική χρονιά .Κατάφερε να μείνει στην κατηγορία διαδεύδοντας κάθε αρνητική πρόβλεψη . Για τον ΓΑΣ  άλλη μία φορά  μπήκαν ψηλοί στόχοι αλλά κάπου φαίνεται ότι κάτι διαφεύγει στον υπολογισμό.
Ξεκινούν φαίνεται με μεγάλη αισιοδοξία χωρίς να υπολογίσουν τυχόν αρνητικές συγκηρίες. Κάπως έτσι χάθηκαν στην πορεία οι στόχοι-στόχος άνοδος. Αν αφήσουμε στην άκρη αυτό τότε έκανε μια σπουδαία πορεία αναλογιζόμενοι και τις ατυχίες και δίκαια θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Γ΄Εθνικής.
Για την πόλη η ανδρική ομάδα του ΑΙΑΝΤΑ που έφτασε στην επόμενη φάση και διεκδικεί καλύτερη τελική βαθμολογία είναι κατόρθωμα σπουδαίο και μια ανταμοιβή των προσπαθειών των τελευταίων ετών. Είναι δύσκολο σε μια πόλη που υπάρχουν δύο ομάδες σε εθνική κατηγορία να στελεχωθεί και μια τρίτη και να φέρει αποτελέσματα. Φάνηκε ότι και υλικό υπάρχει και καλή οργάνωση στην ομάδα-ακαδημία. Είχαν κάποιες ελπίδες ανάδειξης της δουλειά που γίνεται  στις ακαδημίες αλλά ο αποκλεισμός από την παιδική ομάδα του ΓΑΣ  έκοψε τα φτερά.
Αντίστοιχα για τον ΓΑΣ  που ήταν η παραδοσιακή δύναμη στα παιδικά εφηβικά μόνο σαν επιτυχία δεν μπορεί να χρεωθεί η πρόκριση στην δεύτερη φάση του παιδικού. Αλλιώς μας είχε συνιθήσει ο ΓΑΣ  με ανταγωνιστικές ομάδες κάτι που λείπει τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι τόσο οι επιτυχίες πρωταθλήματα προκρίσεις κλπ . Περισσότερο είναι η εικόνα στις υποδομές . Λες και υπάρχει μια κατάσταση που φρενάρει την προσπάθεια που γίνεται. Είναι αλήθεια η είσοδος του ΑΙΑΝΤΑ δημιούργησε προβλήματα και χρειάστηκε χρόνος 2-3 χρόνια για να δούνε μπροστά τους οι υπόλοιποι τι γίνεται και κυρίως τι χρειάζεται . Το ξαναλέω δεν είναι λογική ανάπτυξης το μοίρασμα μιας μικρής τελικά πίτας  αλλά το μεγάλωμα της. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο καλύτερα για όλους.

ΕΒΡΟΣ
Από το κακό στο χειρότερο αν το δούμε συνολικά το μέγεθος γιατί αναλαμπές υπάρχουν υπόνοιες για καλύτερο μέλλον υπάρχει σε κάποιες ακαδημίες αλλά γενικά η εικόνα είναι κακή με τάση προς τα κάτω.
Στους άνδρες μόνο η ΘΥΕΛΛΑ εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο νομό της περιοχής μας. Οι υπόλοιπες είναι κάτω από την μέση.Παρότι το μέγεθος και ο πληθυσμός του νομού συν φοιτητές και στρατός θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά  αυτό δεν γίνεται. Μπορεί το βόλλει  να είναι αρνητικός παράγοντας ανάπτυξης αλλά και αλλού υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Τι να πούνε ΞΑΝΘΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ με την μειονότητα που ασχολείται  με το ποδόσφαιρο  και έχουν ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. Το κάθε άθλημα πρέπει να πάρει τον χώρο του και να προσπαθήσει να ανοίξει την ομπρέλα . Η αρνητική στάση δεν βοηθάει.
Για υποδομές σε γυναίκες και κορίτσια πλην της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ΦΙΛΙΑ) δεν υπάρχει ίχνος στον ορίζοντα. Στους έφηβους έδωσε κάποια ελπίδα η ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ. Στους παίδες είχαμε εκτός της κακής εικόνας σε αποτελέσματα και βαθμολογίες και την αποχώρηση διάλυσης ακαδημίας.
Κάποτε τουλάχιστον στα ανδρικά το μεγάλο μέγεθος στην ΘΡΑΚΗ ήταν οι ομάδες του ΕΒΡΟΥ -ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ. Αυτό τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο μακρινή ανάμνηση.

Βαχαριδης Χρήστος Συνέντευξη.

Ήρθε η ώρα της κρίσεως για την Παιδική ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ .
 Πίσω από την σταθερή πορεία την συνεχή παρουσία σε τελικές φάσεις αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ υπάρχει -ουν κάποιοι άνθρωποι που προσπάθησαν και συνεχίζουν για το καλύτερο.
Μια μέρα πριν την έναρξη των προκριματικών μια εφ όλης της ύλης κουβέντα με τον προπονητή της παιδικής ομάδας  Χρήστο Βαχαρίδη.




xanthibasket.  Η  ομάδα  έχει μια σταθερή ανοδική πορεία  τα τελευταία 4  χρόνια. Φέτος είναι η κορύφωση της. Είναι πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της  και δοκιμάζεται  στα προκριματικά της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Ποιό  είναι το μυστικό της συνταγής  .
Φέτος είχαμε την τύχη να προπονούμε μια ομάδα παιδιών με ταλέντο αλλά με μεγαλύτερο προτέρημα την όρεξη για δουλειά και μεγάλο μεράκι για μπάσκετ. Τα μυστικά της συνταγής, πέραν του καλού υλικού και της διάθεσης των παιδιών, είναι ο προγραμματισμός και η οργάνωση των μικρότερων τμημάτων-υποδομών αλλά και η τρομερή υποστήριξη από τους γονείς σε όλα τα επίπεδα.

xanthibasket. Τα προβλήματα που φαντάζομαι παρουσιάζονται λειτουργικά οργανωτικά σχέσεις παικτών προπονητών, με τους γονείς είναι σημαντικά που μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη και με ποιό τρόπο λύνονται.
Η σχέση μεταξύ γονέων-προπονητών είναι ιδιαίτερη. Από τη μία πλευρά πρέπει να υπάρχει συνεργασία γιατί ο κοινός στόχος είναι το καλό των παιδιών αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση από τους γονείς στο προπονητικό κομμάτι. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το σημείο που δημιουργούνται οι προστριβές σε ομάδες αυτών των ηλικιών και πρέπει να υπάρχει σωστή διαχείριση και από τις δύο πλευρές.  

xanthibasket. Τι έχει αλλάξει στην φιλοσοφία της ακαδημίας  αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν όχι ποια σημασία δίνεται στις υποδομές  της.
Πάντα δινόταν μεγάλη έμφαση στα τμήματα των ακαδημιών αλλά θεωρώ ότι κάθε χρόνια δίνεται όλο και μεγαλύτερη σημασία αφού εκεί είναι η πηγή παιχτών για τα μεγαλύτερα τμήματα. Ειδικά φέτος, η στήριξη και η παρουσία της διοίκησης ήταν έμπρακτη.

xanthibasket. Ποιά τα δικά σου συναισθήματα και των  παικτών αμέσως μετά την επιτυχία στο τελικό και ποιά τώρα που έχει μεσολαβήσει ένα καλό χρονικό διάστημα.
Επειδή είχα την τύχη να το ζήσω και σαν παίχτης σε αυτήν την ηλικία, μπορώ να σου πω ότι τα συναισθήματα ήταν ίδια για όλους και (με μια φράση κλισέ αλλά έτσι είναι) δεν περιγράφονται με λόγια.

xanthibasket. Ποιό από τα παρακάτω  κρίνεις ότι είναι πιο βασικό γι να έρθουν οι επιτυχίες.
   Α)  Καλό υλικό
   Β)  Οργάνωση  και υποδομές
   Γ)  Υποστήριξη από γονείς
   Δ)  Διάθεση από τους παίκτες
   Ε)  Υπομονή 
Δεν θα έλεγα κάποιο στοιχείο ότι είναι βασικότερο άλλου, όμως θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μια σειρά. Καταρχήν, πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση από τις υποδομές έτσι ώστε να υπάρχει καλό υλικό σε μεγαλύτερα τμήματα. Στην συνέχεια, είναι απαραίτητη η διάθεση και το μεράκι από τους παίχτες και πλάι σε όλα αυτά η διαρκής υποστήριξη από τους γονείς.

xanthibasket. Η  επιτυχία  της παιδικής ομάδας σημαίνει και επιτυχία του τοπικού μπάσκετ ? Δηλαδή  αυτό θα μεταφρασθεί σε αξιοποίηση των παικτών στις ομάδες τις μεγαλύτερες τα επόμενα χρόνια. Αυτό αν ισχύει τι αποτελέσματα μπορεί να δώσει μακροπρόθεσμα?
Σίγουρα επιτυχία όλου του τοπικού μπάσκετ αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνεχής παρουσία Ξανθιώτικης ομάδας πέρα από τα όρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στα τμήματα υποδομών. Έχει μπει η Ξάνθη σε πανελλήνιο μπασκετικό χάρτη.
Η αξιοποίηση των παιχτών στην αντρική ομάδα είναι ο μεγάλος στόχος. Μια τέτοια στελέχωση θα δώσει σίγουρα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού από τη μία πρέπει να καλυφθούν οι σχολικές υποχρεώσεις αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και μια συνεχής διάθεση από τους παίχτες να δουλεύουν χωρίς να παίζουν.

xanthibasket.  Έχεις δίπλα σου αξιολογότατους προπονητές συνεργάτες. Αντίθετα ξεκίνησες την "καριέρα σου " στην παιδική ομάδα μόνος σου. Τι  σε ώθησε  να περάσεις στις συνεργασίες  και τι κέρδισες από τον καθένα ξεχωριστά.
Την πρώτη χρονιά που ήρθα στην Ασπίδα ως προπονητής δεν ήξερα πρόσωπα και καταστάσεις και ήμουν μόνος. Από κει και πέρα σε όλες τις ομάδες που δούλεψα είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ αξιόλογους προπονητές. Έχει προχωρήσει το μπάσκετ ανεβάζοντας το προπονητικό επίπεδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην φτάνει μόνο ένας προπονητής σε μια ομάδα. Φέτος είμαστε με τον Αντώνη Κασαρτζίδη, ένα παιδί πολύ αξιόλογο που έχουμε πολύ καλή χημεία και φυσικά με τον Γρηγόρη Σουλιώτη που το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του. Τις προηγούμενες χρονιές δουλέψαμε με τον Γιώργο Κωτάκη και τον Κώστα Ιωαννίδη που οι επιτυχίες τους με την αντρική ομάδα, αλλά και με τα τμήματα υποδομής, μπορούν επίσης να μιλήσουν αντί εγώ. Επίσης, υπάρχει μια συνεχής συνεργασία με τους Παναγιωτόπουλο και Νεδήμ από τις οποίες προσωπικά έχω ωφεληθεί πάρα πολύ. Θεωρώ ότι σε όλη την ομάδα υπάρχει ένα πολύ καλό προπονητικό σύνολο.

xanthibasket.  Η επιτυχία  κατά πόσο ήταν ζήτημα χρόνου να έρθει.
Καταρχήν, επιτυχία σε ένα παιδικό τμήμα δεν είναι μόνο να έρθει μια πρόκριση σε τελική φάση αλλά και να βγουν μελλοντικοί μπασκετμπολίστες. Όμως θεωρώ από την συνολική φετινή πορεία της ομάδας, ότι φέτος το αξίζαμε.

xanthibasket.  Αν ρωτήσω  ποιός ο στόχος  στα προκριματικά η απάντηση μάλλον  θα είναι βλέπουμε και κάνουμε... Ποιό είναι το κλίμα  και μέχρι που φτάνει η αισιοδοξία  παικτών και προπονητών.
Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα για την πρώτη συμμετοχή, σε παιδικό τμήμα, σε ημιτελική φάση. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

xanthibasket. Οι  επιτυχίες  έχουν όνομα  τις αποτυχίες ποιός θα τις αναλάβει  ?
Τις αποτυχίες τις αναλαμβάνουν οι προπονητές της ομάδας.

xanthibasket.)  Στα χρόνια που έρχονται υπάρχει υποδομή για την συνέχισή τους?
Ναι, υπάρχει η υποδομή. Από κει και πέρα, είμαστε μια μικρή επαρχιακή πόλη που συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχουν ομάδες με μεγάλες ακαδημίες που είναι παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο. Οπότε για να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει οι ξανθιώτικες ακαδημίες να συνεργαστούμε  στα τμήματα υποδομής.

xanthibasket.  Η δημιουργία νέας ακαδημίας είναι στα θετικά ή  στα αρνητικά σε τοπικό επίπεδο ?
Η δημιουργία μιας νέας ακαδημίας είναι κάτι το σύνηθες στον μπασκετικό χώρο. Άλλοτε φτιάχνονται πολύ καλές ακαδημίες και άλλοτε όχι. Η πορεία και ο χρόνος δείχνει αν η εκάστοτε ακαδημία λειτουργεί ευεργετικά για το τοπικό επίπεδο.

xanthibasket. Ποιοί νομοί  θα πρωταγωνιστήσουν στα επόμενα χρόνια σε επίπεδο υποδομών και για ποιό λόγο
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει τις επόμενες χρονιές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει μια συνεχής παρουσία σε τελικές τετράδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από ομάδες των νομών Δράμας, Σερρών, Καβάλας και φυσικά της Ξάνθης.

xanthibasket.  Αν μπορούσες να επέμβεις και να αλλάξεις πράγματα σε κάθε επίπεδο τι θα άλλαζες.
Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να μείνω στα προπονητικά μου καθήκοντα..

xanthibasket. Η  γνώμη σου  για τον αντίπαλο του τελικού και τις υπόλοιπες ομάδες.
Η φετινή ποιότητα των ομάδων ήταν μεγάλη. Από την πρώτη φάση μέχρι και το Final-4. Άλλωστε η αξία των ομάδων που παίξαμε αντίπαλοι, μας δίνει μια επιπλέον ευχαρίστηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χρόνια πολλά!! Ευχαριστούμε για την στήριξη όλων των τελευταίων ετών!

xanthibasket.  Καλή επιτυχία  και η βαλίτσα να φτάσει όσο πιο μακρυά γίνεται.
                         Τα τραπέζια ΑrV@Νiτ@kis   ua g;inoyn   TRIA............