Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΞΑΝΘΗ-ΑΙΓΑΛΕΩ 93-79



Εύκολη νίκη για την ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ απέναντι σε ένα κακό ΑΙΓΑΛΕΩ με μεγάλη διαφορά στο σκορ.
Για μια ακόμη φορά αντίπαλος της ΞΑΝΘΗΣ ήταν ο ίδιος ο εαυτός της. Το ίδιο σενάριο που βλέπουμε τελευταία με ξεσπάσματα μεγάλες εξάρσεις και διαφορά στο σκορ μέχρι και 25 πόντους και ξαφνικά τα ίδια παιδικά λάθη κακές άμυνες και όπως χαρακτηριστικά λέγανε οι φίλαθλου μετά το τέλος σαν να κάνανε αγγαρεία έμοιζαν οι παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ.
Το είπαμε πολλές φορές πως λέιπει η διάρκεια από το παιχνίδι και ακόμη δεν βρέθηκε το φάρμακο γι αυτό.
Όταν άρχισε να πιέζει το ΑΙΓΑΛΕΩ φάνηκαν οι πολλές αδυναμίες των παικτών όταν αντιμετωπίζουν πιεστικές άμυνες με τα συνεχόμενα λάθη που δίνουν το δικαίωμα στον αντίπαλο και στην περιπτωση μας στο ΑΙΓΑΛΕΩ που πλησίασε στους 9 πόντους σε κάποια στιγμή που ή Ξάνθη χαλάρωσε τον ρυθμό αλλά μέχρι εκεί γιατί οι δυνάμεις του ΑΙΓΑΛΕΩ ήταν αυτές
είναι και η ποιότητα των παικτών που μπορούν και κερδίζουν τα παιχνίδια με την επαγγελματική νοοτροπία όταν ακόμη κάνουν λάθη επιππόλαια. Σταθερός και ουσιαστικός για μια ακόμη φορά ο καλύτερος παίκτης της ΞΑΝΘΗΣ ο Γ.Αναγνωστόπουλος καλός ο Παναγιωτόπουλος .
Διακριθέντας και ο Γ.Στεφανίδης καλός ο Β.Κουκουράβαςμε με τους 12 πόντους που πέτυχε .
Από το ΑΙΓΑΛΕΩ πρώτος σκόρερ ο TEODOSIC με 18 πόντους.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
30-21
22-15
20-12
21-31
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 17 (3), Χρήστου 10 (2), Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας 12 (2), Στεφανίδης 13 (2), Γιέλενιτς 9 (1), Αναγνωστόπουλος 19, Νησιώτης 6, Μασλαρινός 5, Σπανός.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Κεραμιδάς): Κουκουνιάς 11 (1), Δράκος, Τεόντοσιτς 18 (2), Καράβολας 7 (1), Φωτίου 2, Τσολάκης, Δημάκος 4, Τσόπης 3 (1), Ζακυνθινός, Ζοντερβάν 14, Εμίρης 7 (1), Σιαμανδούρας 13.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολυμπιάδα - ΚΑΟ Δράμας 96-86
Ερμής Περάματος - Αρκαδικός 94-90 (86-86)
Ίκαρος/Έσπερος - ΟΦΗ 86-62
Ερμής Λαγκαδά - Δάφνη 66-57
Νήαρ Ηστ - Ίκαροι Σερρών 65-79
Ηρακλής - Αμύντας 71-50
Ρέθυμνο - Παγκράτι 76-71
Ξάνθη - Αιγάλεω 93-79

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Μοίρασαν διαρκείας και αυτόγραφα



10.11.09
Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό σχολείο Δάφνης, πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία παικτών του Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές. Οι Λάζαρος Σεφερίδης, Δημήτρης Λόλας, Σάσα Άβαλιτς και ο άμεσος συνεργάτης του Αλέξη Ζαβού, Νίκος Παππάς, μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους του συλλόγου καθώς και 100 μαθητικά εισιτήρια διαρκείας.

Στη συνέχεια, οι τρεις αθλητές της Δάφνης έπαιξαν μπάσκετ με τους μαθητές, ενώ τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.

Ερώτηση προς κάθε κατεύθυνση .
Έγινε παρόμοια κίνηση στην πόλη μας για την προβολή και προσέλκυση μικρών παιδιών ?
Είναι το πιο δυναμικό target group οι μικροί σε κάθε περίπτωση?
Ποια ανάλογη κίνηση έχουν κάνει στην πόλη μας οι υπεύθυνοι της ομάδας?

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

BIG-SOFO

Από το παρακάτω πολύ καλό site είναι το βίντεο με τα καμώματα του " ΣΟΦΟ "
http://loveforbasket41.blogspot.com/

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ και ΑΛΛΑ

Aπό το sitehttp://allstarkourouna.blogspot.com/

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009
Η σωτηρία του προέδρου
Χθες το βράδυ επισημοποιήθηκε η συμφωνία του ΣΚΑΪ με τη διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει να ''μεταφέρει'' τα δικαιώματα των αγώνων πρωταθλήματος τριών ΚΑΕ από τον ΑΝΤ-1 (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανελλήνιος). Παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον μια από τις συγκεκριμένες ΚΑΕ παρασκηνιακά δήλωνε μη ευχαριστημένη από τις εξελίξεις και ''ψάχτηκε'' με άλλα κανάλια χωρίς επιτυχία η συμφωνία έκλεισε και μαζί το κανάλι του Φαλήρου πήρε άλλες τρεις ΚΑΕ: Περιστέρι, Πανιώνιο και Κολοσσό Ρόδου. Αυτό σημαίνει ότι πλέον 10 από τις 14 ομάδες της Α1 βρήκαν τηλεοπτική στέγη αφού υπάρχουν και οι τέσσερις που έχουν συμφωνία με τη Nova. Χωρίς τηλεόραση απομένουν Καβάλα, Τρίκαλα, Ηλυσιακός και Ολύμπια που περιμένουν να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Βασίλη Οικονομίδη και να κλείσουν στην ΕΡΤ όταν αυτή αποκτήσει διοίκηση.
Το αίσιο τέλος της φετινής περιπέτειας των τηλεοπτικών ουσιαστικά δίνει για μια ακόμ φορά χρίσμα εμπιστοσύνης στον Βασίλη Οικονομίδη του οποίου η σχέση με τα σωματεία κλονίστηκε. Στα τελευταία διοικητικά συμβούλια της 'Ενωσης είχε δεχτεί επίθεση από τους εκπροσώπους του Πανελληνίου και του Κολοσσού ενώ ακόμη και μη εμπλεκόμενες ομάδες στο όλο θέμα ξαφνικά είχαν αρχίσει να εκφράζουν ενστάσεις ή να συζητούν δεδομένα εδώ και χρόνια γεγονότα όπως το ότι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είναι έμμισθος. Ορισμένοι είχαν σκοπό να ζητήσουν και αναλυτικό εξοδολόγιο για τα ταξίδια του από τη Θεσσαλονίκη και τα λεγόμενα ''έξοδα παράστασης'' που χρεώνεται η 'Ενωση.
Φυσικά όλα αυτά θα ξεχαστούν αφού το μοναδικό που ενδιαφέρει τα σωματεία είναι το τηλεοπτικό χρήμα και αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Να πουλάει τα τηλεοπτικά δικαιώματα τους. Και πάνε όλοι στο σπίτι τους ευτυχισμένοι.
Η αδυναμία του Βασίλη Οικονομίδη εδώ και επτά χρόνια να προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή στο πρωτάθλημα κανένα δεν ενοχλεί όσο πουλάει τηλεοπτικά δικαιώματα! Αντίθετα η ικανότητα του τίθεται υπό κρίση, εντελώς υποκριτικά, όταν δεν μπορεί να βρει τηλεοπτικούς σταθμούς. Η λογική στη σχέση σωματείων-προέδρου αποτελεί ένα μικρό παράδειγμα για το πως σκέφτονται οι άνθρωποι που διοικούν ή εκπροσωπούν ομάδες στον ΕΣΑΚΕ αλλά και το πως διατηρείται στη θέση του προέδρου ο Οικονομίδης που ξέρει ότι αρκεί μια τηλεοπτική συμφωνία για να έχει το κεφάλι του ήσυχο για ένα ή δύο χρόνια!
Εννοείται ότι ούτε μέσα στον επόμενο χρόνο ή διετία θα γίνει κάποια σημαντική αλλαγή, εννοείται ότι τις ομάδες δεν ενδιαφέρει ότι στην ουσία παρακαλάνε για τα....αποφάγια των ιδιωτικών καναλιών και τα ψίχουλα της κρατικής τηλεόρασης, εννοείται ότι η σχέση είναι αμφίδρομη και ισότιμη. Το πρωτάθλημα έχει τις ομάδες που του αξίζουν και οι ομάδες τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ που τους ταιριάζει!
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στη σχέση εξάρτησης των σωματείων της Α2 με την ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τα σωματεία της Α2 βρήκαν τηλεοπτική στέγη κλείνοντας συμφωνία με την Conn-X. Συμφώνησαν όλα και την παρουσίασαν στην ΕΟΚ. Αρχικά ο γ.,γ. της ομοσπονδίας Τ. Τσαγκρώνης τους έδωσε και τα δικά του συγχαρητήρια αλλά όλοι υπολόγιζαν χωρίς τη λογική Βασιλακόπουλου! Στην επόμενη συνάντηση σωματείων-Τσαγκρώνη ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ τους δήλωσε ότι η συμφωνία δεν ισχύει γιατί δεν άρεσε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο που υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει αργότερα (πότε;) συμφωνία με το Sport + το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ. Οι εκπρόσωποι των σωματείων έσκυψαν το κεφάλι και δέχτηκαν την παρέμβαση Βασιλακόπουλου. Εδώ και αρκετά χρόνια η Α2 δεν ενδιαφέρει κανένα κανάλι, ο Βασιλακόπουλος δεν είχε κάνει την παραμικρή κίνηση να βρει ενδιαφερόμενο κανάλι και τορπίλισε τη συμφωνία φοβούμενος ότι τα σωματεία αποκτούν αυτονομία και φεύγουν από τη σκέπη της επιρροής του.
Αυτή είναι η σημερινή παραγοντική σκηνή σε Α1 και Α2. Λοιπές απορίες δεκτές αλλά νομίζω ότι όλες αυτές οι ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες εξηγούν ότι το μπάσκετ έχει πλέον και έλλειψη ανθρώπων.

Αναρτήθηκε από b-ball kourouna

5η 6η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας Σκορ
28/11/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

28/11/2009 6:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖ ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ - ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

28/11/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ - ΞΑΝΘΗ ΑΣ
Συνέχεια στο πρωτάθλημα με πιο δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΣΠΙΔΑ 2001 και τον ΓΑΣ παιχνίδι με την δική του σημασία μετά τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο που δυσαρέστησαν τους ανθρώπους της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά και πείσμωσαν τους παίκτες που μιλάνε για νίκη στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως άδικα έχασαν στον πρώτο γύρο αλλά και είναι μια ευκαιρία να αποδείξουν πως μπορούν να χτυπήσουν πολλά παιχνίδια.
Η ομάδα του Αρίωνα έχει εύκολο παιχνίδι με τον ΑΘΛΟ ενώ οι μικροί του ΑΣ δοκιμάζονται στην Κομοτηνή με την Α.Ε.Κ ρεπό έχει η άλλη ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ .
Το κενό που μεσολαβεί είναι μια καλή ευκαιρία για ανασύνταξη και ξεκούραση των παικτών πριν μπούνε ξανά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.




6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας Σκορ
5/12/2009 3:00: ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ

6/12/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΞΑΝΘΗ ΑΣ - ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ

6/12/2009 5:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. - ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ
Δύο δυνατές αναμετρήσεις έχει αυτή η αγωνιστική με τον Αρίωνα να δοκιμάζεται στην Κομοτηνή με την Α.Ε.Κ και την ΑΣΠΙΔΑ να φιλοξενεί την Α.Ε.Κ
ρεπό η ομάδα του ΑΘΛΟΥ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ημ/νία Ωρα Γήπεδο Αγώνας Σκορ
19/12/2009 3:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

19/12/2009 5:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖ ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ - ΞΑΝΘΗ ΑΣ

20/12/2009 7:00: ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚ ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.
Τελειώνει και ο δεύτερος γύρος με τα παραπάνω παιχνίδια με εσωτερικά παιχνίδια για ΑΣΠΙΔΑ ΑΡΙΩΝΑ και τον ΑΘΛΟ να δίνει το τελευταίο παιχνίδιτου με τον ΓΑΣ εντός.
Για μια ακόμη φορά παράκληση τουλάχιστον στους γονείς όλων των παικτών να πάνε να δούνε τα παιχνίδια των παιδιών τους ας αφήσουν καναπέδες φραπέδες κλπ είναι μια ευκαιρία να δούνε και μια άλλη πλευρά των παιδιών τους να κάνουν νέες γνωριμίες .
xanthibasket

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΑΣ-ΑΕΚ Νο 2


Στο ερώτημα για τα γεγονότα στο ντρέμπυ του παιδικού πρωταθλήματος Γ ΄όμιλος μεταξύ
Γ.Α.Σ-Α.Ε.Κ δεν πήρα καμμιά πληροφορία από τους φίλους αναγνώστες από την Κομοτηνή.
Σαν συνέπεια έπρεπε να μάθω από τρίτους και με επιφύλαξη τα δημοσιεύω .
Με πρόφαση την μη λειτουργία του φωτεινού πίνακα και με κοινή απόφαση των ομάδων δεν έγινε το παιχνίδι.
Αυτή είναι ας πούμε η επίσημη δικαιολογία που ακούγεται και το πρώτο ερώτημα είναι μα καλά είναι λόγος αυτός να μη γίνει το παιχνίδι όταν στην αναμέτρηση της Α.Ε.Κ με την ΑΣΠΙΔΑ 2001 πάλι δεν λειτουργούσε ο πίνακας και παρόλα αυτά έγινε κανονικά το παιχνίδι?
Σύμφωνα με τον κανονισμό το παιχνίδι μετά την διακοπή του για τεχνικούς λόγους έπρεπε να γίνει τουλάχιστον το Σαββάτο έγινε και πιο το αποτέλεσμα?
Εαν δεν βρεθεί λύση ποιός θα θεωρηθεί υπεύθυνος για την διακοπή θα υπάρξει νικητής θα μηδενιστεί ομάδα ή και οι δύο?

Στην ουσία δεν έχουν σημασία τα τυπικά και το τι θα γίνει αλλά οι συνέπειες από την λάθος λογική που έχουν οι υπεύθυνοι και των δύο Ακαδημιών.
Είναι γνωστή η αντιπαράθεση που έχουν οι δυο τους με αποτέλεσμα στηνπροσπάθεια τους να είναι οι πρώτοι στο χωριό μόνο προβλήματα να δημιουργούν κύρια στους παίκτες τους . Μια παροιμία παλιά λέει με πορδές αυγά δεν βάφεις.
Τι σημασία έχει να βγάλεις την ομάδα σου με εξωαγωνιστικούς τρόπους πρώτη και όταν είναι να πας στον δεύτερο γύρο αντιμέτωπος με ομάδες της περιφέρειας να μη μπορείς να σταθείς με αξιοπρέπεια ή να διεκδικίσης την πρωτιά και να περιορίζεσαι σε απλή συμμετοχή.
Σε κουβέντες με γονείς από την Κομοτηνή σε κάποιο παιχνίδι το παράπονο τους ήταν πως δεν γίνεται δουλειά με σκοπό την ανάδειξη παικτών ικανών να παίξουν σε μεγαλύτερα επίπεδα αλλά η όλη φιλοσοφία είναι με κάθε τρόπο και μέσο η επιδίωξη της νίκης για ίδιο όφελος μερικών αφού έτσι θα μπορούν να περιφέρουν τα αγωνιστικά τους παράσημα κενού περιεχομένου. Αυτό φαίνεται να γίνεται μάλλον κάτι που κακό μόνο θα κάνει στο τοπικό μπάσκετ γιατί η Κομοτηνή είναι γειτονιά και κάθε καλό ή κακό έχει συνέπειες σε όλους. Πως μπορεί να ανέβει το επίπεδο όταν δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός από καλές ομάδες και στην πρώτη έξοδο από τα στενά όρια θα υπάρχει συντριβή από ομάδες που δίνουν βάρος στην ποιότητα την αγωνιστική και όχι σε άλλες μορφές διεκπαιρέωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Μόνοι τους οι παράγοντες των ομάδων σκάβουν τον λάκο τους και μέσα θα πέσει η προσπάθεια χρόνων ανθρώπων που πάλεψαν και αγάπησαν το μπάσκετ.
Με αφορμή λοιπόν το παιχνίδι που δεν έγινε μπόρεσαν να εκφράσω την άποψη μου για αυτά που πιστευω ότι δεν βοηθάνε το μπάσκετ στην περιοχή μας και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν τοπικιστικό μικρόψυχο χαρακτήρα που πιθανόν θα μου προσάψουν καλοθελητές.
Επίσης εαν είναι δυνατόν θα ήθελα όποιος φίλος αναγνώστης μπορεί να ενημερώνει το site για τα αποτελέσματα αλλά και να δίνει τις δικές του απόψεις για το μπάσκετ ευρύτερα.
xanthibasket.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ???????

Πολύς λόγος τις μέρες αυτές σχετικά για την απεργία των παικτών στην Α2 κατηγορία.
Με μια βόλτα στα site είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και του πολύ ουσιαστικού τρόπου προσέγγισης του όλου ζητήματος.
Είναι τόσο εύστοχα τα άρθρα αλλά εκεί που είναι το ζουμί είναι τα διάφορα σχόλια από τους φίλους του μπάσκετ που θίγουν την ουσία του προβλήματος.
Μια συνέντευξη που έχει το δικό της βάρος είναι και του προέδρου της Ν.ΕΑΣΤ που μπορείτε να την ακούσετε μιας και είναι σε ραδιοφωνικό σταθμό (Αυτές είναι οι άπειρες δυνατότητες του κόσμου του internet) που δείχνει πως βλέπει η πλευρά της διοίκησης το ζήτημα .
Το αν πρέπει να απεργούν και να διεκδικούν οι παίκτες είναι κάτι που δεν επιδέχεται σχολιασμό είναι αυτονόητο σε κάθε σοβαρή κοινωνία αλλά ούτε θα σχολιάσω και τον τρόπο τρόπους διεκδίκησης και λάθος να κάνουν μαζί τους είμαι.
Άλλο είναι που θέλω να θέσω σαν άποψη από την μεριά μου.
Είναι ο τρόπος προσέγγισης που κάνουμε όλοι όσοι αγαπούν και εκφράζουν την άποψή τους για το μπάσκετ συνολικά γιατί δεν είναι μόνο η Α2 και η απεργία είναι το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του χώρου.
Και εδώ είναι η δική μου παρέμβαση.
Είναι ξεκομμένος ο χώρος από την υπόλοιπη κοινωνία λειτουργούν όλα τόσο καλά που μόνο ο χώρος του αθλητισμού είναι που νοσεί και θέλει προσοχή? Μάλλον όχι γιατί όλη η κοινωνία πάσχει όλη η δομή της είναι που έχει προβλήματα οργανωτικά κλπ κλπ .Τίποτα καινούργιο δεν έχει σαν πλεόνασμα προβλημάτων ο μπάσκετ και ο αθλητισμός μαζικός είτε στην μορφή του πρωταθλητισμού.
Υπάρχει όμως κάτι που ίσως δίνει το κάτι παραπάνω τουλάχιστον στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ και αυτό το κάτι τοις είναι η μικρή προβολή που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ασχολούνται είτε σαν αθλητές είτε σαν προπονητές και πόσο μάλλον σαν παράγοντες που βάζουν τα ωραία ευρώ τους και λογικό είναι να θέλουλ εκείνο το μερίδιο δημοσιότητας το δεκαπεντάλεπτο που τους αναλογεί αλλά μένουν μόνο στην αναλογία . Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση στην κατηγορία μιας και οι υποχρεώσεις είναι πολλές πόσο μάλλον εάν θέλεις και να πρωταγωνιστείς να κυνηγάς την διάκριση την άνοδο . Ήταν πολύ ουσιαστικός με την προυσίαση των στοιχείων ο πρόεδρος της Ν.ΕΑΣΤ δείχνοντας πως οι ομάδες πέραν των μεγάλων στην Α1 δεν διαφέρουν και πολύ στα οικονομικά επίπεδα στο γενικό σύνολο από την Α2 κατηγορία αλλά η προβολή που έχουν απέχει παρασάγγας και καμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει.
Πολλά τα έξοδα και οι απαιτήσεις λίγες οι απολαβές λιγότερος κόσμος στα γήπεδα άρα και μικρό το target-group για τους διαφημιστές μεταβατική ιδιότητα λιγότερες διαφημίσεις λιγότερα έσοδα.
Που οδηγεί όλο αυτό το πλέγμα προβλημάτων? Είναι απλό στην συνολική απαξίωση κυρίως του επαρχιακού μπάσκετ . Ποια πόλη μπορεί να συντηρήσει μια ομάδα στην Α2 κατηγορία με την μικρή προβολή που έχει και για να κάνει την υπέρβαση χρειάζεται ένα σκασμό λεφτά χωρίς να είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να πετύχει τον σκοπό της?
Θα μπορούσε πχ η ομάδα της Καβάλας να έμπαινε στην Α1 μέσα από πρωταθλητισμό ? θα άντεχε την οικονομική αιμορραγία μέχρι να καταφέρει τον σκοπό της ?
Λιγάκι δύσκολο και ευτυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα και μπόρεσαν από την πίσω πόρτα να μπούνε στην κατηγορία και να χαίρονται οι γείτονες καλό θέαμα .Μακάρι να καταφέρει να μείνει για πολλά χρόνια στην κατηγορία γιατί μαζί τους έχουμε και εμείς οι φτωχοί γείτονες την ευκαιρία να απολαμβάνουμε το καλό θέαμα.
Από την άλλη μεριά εκτός του Κολλοσού Ρόδου πρέπει να είναι το καλό παράδειγμα για όλες τις μικρές ομάδες με τον τρόπο λειτουργίας του οι επαρχιακές ομάδες είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας .Είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε χρόνο προβλήματα που σφίγγουν σαν θηλιά με αποτέλεσμα την στην πρώτη δύσκολη στιγμή να σκάνε σαν μπαλόνια και να μην έχει σταμάτημα η κατρακύλα .
Το αποτέλεσμα είναι πως το σύνολο των ομάδων στην Α1 να είναι από τις δύο μεγάλες πόλεις με ότι κακό συνεπάγεται αυτό.
Και είναι απόλυτα λογικό να έχουν τις πιο πολλές επιλογές οι ομάδες των δύο μεγάλων πόλεων μιας και εκεί είναι μαζεμένο το σύνολο του πλυθησμού.
Ποιος παλαβός θα επενδύσει σε ομάδα μακριά από το κέντρο για να κερδίσει τι???
δόξα προβολή κέρδη ????. Και τι μένει ή καλύτερα τι γίνεται στην Α2 κατηγορία ?
Μαζεύονται δυο τρεις τρελοί με αγάπη για το μπάσκετ μπαίνουν και μερικοί που βλέπουν τον χώρο σαν πεδίο λαμπρό για την δική τους ανέλιξη και έχει σαν αποτέλεσμα την σαλάτα που έχουμε και πολλές φορές παρόλο τις καλές προθέσεις και προσπάθειες δεν τρώγεται με τίποτα.
Είπαμε για να έρθει το αποτέλεσμα θέλει πολλά ευρουλάκια και αν πάνε στραβά τα πράγματα σκάνε μπόμπες κανόνια και άλλα θορυβώδη όργανα.
Να μπει τάξη στον χώρο πχ να ζητάνε εγγυητικές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και άλλα τέτοια ?
Καλό ακούγεται αλλά για να έρθουμε στην πραγματικότητα πόσο μπορεί να έχει διάρκεια ή καλύτερα ποιες ομάδες στην ουσία μπορούν να το κάνουν και να έχει αποτέλεσμα ? .
Λίγες πιστεύω θα τα καταφέρουν εάν είναι αυστηρή παράλληλα και η εφαρμογή της διάταξης . Εδώ στην Α1 η ΑΕΚ είναι στην κατηγορία σαν πειρατής και θα εφαρμοστεί στην Α2 λιγάκι δύσκολο το κόβω.
Πρέπει να αλλάξει συνολικά η όλη λειτουργία και οι όροι για να υπάρξει σωστή και καλή λειτουργία και αυτό είναι δύσκολο και ξαναπάω στην αρχή γιατί έχει να κάνει με την γενική μορφή οργάνωσης της Ελληνικής κοινωνίας.
Επειδή τίποτα δεν λειτουργεί με τρόπο και σύστημα σε αυτή τη χώρα λογικό είναι και στους επιμέρους χώρους να είναι ίδια η διάρθρωση και λειτουργία.

Μπείτε στα παρακάτω site για καλύτερη ενημέρωση.
http://basketa2.blogspot.com/
http://basket-action.blogspot.com/
http://allstarkourouna.blogspot.com/
http://basketikos.blogspot.com/

xanthibasket

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2


Για να έχετε μια άποψη για τα όσα γίνονται στην Α2 (σχετικά με την απεργία της 5ης αγωνιστικής) υπάρχει μια συνέντευξη του προέδρου της ΝΕΑΡ-ΕΑΣΤ στο site
http://basketa2.blogspot.com/

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΕΚ-ΓΑΣ ????

Πληροφορίες λένε πως δεν ξεκίνησε ποτέ το παιχνίδι στην γειτονική πόλη μεταξύ Α.Ε.Κ και Γ.Α.Σ και θα θέλαμε πληροφορίες από τους φίλους αναγνώστες από την Κομοτηνή.
Αν πραγματικά έχουν βάση τα παραπάνω για μια ακόμη φορά η δικαίωση όσον έχουν γραφτεί σε αυτό το site για την νοοτροπία παραγόντων και λοιπών παρατρεχάμενων τότε μόνο δικαίωμένος είμαι. Ας σκεφτούνε καλά οι φίλου που αγαπούνε το μπάσκετ στην Κομοτηνή το μεγάλο κακό που κάνουν όλοι όσοι έχουν μερίδιο σε αυτά τα έκτροπα.
xanthibasket.

Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 19-97



Διαδικαστικού χαρακτήρα το παιχνίδι με μεγάλο χάσμα σε όλα τα επίπεδα από την ηλικία μέχρι την ποιότητα κάτι που δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα.
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω μιας και έπαιζε η πρώτη στην βαθμολογία ομάδα με την τελευταία.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 00-19, 08-24, 04-28, 07-26

ΑΣΠΙΔΑ-ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ 38-34





Αν η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για το γυναικείο Μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι ήρεμο χωρίς νεύρα εντάσεις και δύναμη καλύτερα να το ξεχάσουν.
Βλέποντας πολλά παιχνίδια κυρίως από το παιδικό πρωτάθλημα αλλά και κάποια από το Ανδρικό ένα είναι το σίγουρο πως πέφτουν κορμιά στο γυναικείο μπάσκετ .
Και στο παιχνίδι της Ασπίδας με την Ένωση Καβάλας που ήταν και το πρώτο του πρωταθλήματος η ένταση η δύναμη και το πάθος ήταν αυτά που κυριάρχησαν.
Φωνές από παίκτες αλλά και από τους προπονητές πολύ ξύλο και μια τεράστια προσπάθεια και από τις δύο ομάδες να κερδίσουν. Μπορεί να πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα του Νεδήμ Καράαχμέτ προπονητή της Ασπίδας αλλά η νίκη ήρθε στα τελευταία λεπτά μιας και στο 2,15 πριν το τέλος το σκορ ήταν 34-33 .
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα .
Πολύ κακό ξεκίνημα για την Ασπίδα με πολλά λάθη ακόμη πιο μεγάλη αστοχία και έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση που είχε και το πλεονέκτημα κάτω από τα καλάθια να πάρει κεφάλι στο σκορ . Όσο προσπαθούσαν οι παίκτριες να παίξουν με γρήγορο ρυθμό τόσο τα λάθη από επιπολαιότητα έδιναν το δικαίωμα στην πιο κοντρολαρισμένη Ένωση να είναι ο κυρίαρχος , όταν όμως το παιχνίδι της Ασπίδας ήταν με επιθέσεις σε πλήρη χρόνο η διαφορά στο σκορ μειωνόταν. Ήταν τόσο δυνατές οι φωνές που έβαζε τακτικά ο προπονητής της Ασπίδας που πολλοί θεατές στο τέλος του παιχνιδιού τον πείραζαν.
Η ουσία είναι πως η Ασπίδα μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν σοβάρεψε μείωσε τα παιδικά λάθη το εύκολο πούλημα της μπάλας και έπαιξε πιο μυαλωμένα και δυνατά στην άμυνα και αυτό έγινε στην μέση του τρίτου δεκαλέπτου που έκλεισε με το σκορ να είναι στον πόντο 24-25
Η ομορφιά και η μεγάλη ένταση όμως ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου παιζόταν πόντο πόντο η διαφορά και στα 4.50 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά.
3.27 32-33
2.31 34-33
2.15 συνεχόμενα λάθη σε συνολικά 4 επιθέσεις και από τις δύο ομάδες
1.06 ½ βολές για την Ένωση και το σκορ 34-34
0.54 36-34
0.28 κλέψιμο για την Ασπίδα άστοχη προσπάθεια αντεπίθεση για την Ένωση άστοχη κατάληξη
0.10 38-34
0.5 0/2 βολές για την Ένωση και τελειώνει το παιχνίδι μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς για την Ασπίδα και έντονες διαμαρτυρίες από την Ένωση προς του διαιτητές.
Να σημειώσω πως ένας εκ των δύο διαιτητών ο Σ.Λαφτσόπουλος πολύ καλός γνώστης των κανόνων του παιχνιδιού κάτι που πολύ καιρό είχαμε να δούμε είναι από την πόλη μας.
Σαν συμπέρασμα για το παιχνίδι πως είχε μια άγρια ομορφιά και πολύ μεγάλη ένταση μέχρι το τέλος του με μελανό σημείο για μια ακόμη φορά την απουσία των γονιών!!
Ημίχρονο
15-18
3ο 24-25
4ο 38-34