Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΟ 15-01-12 επομενη αγωνιστικη και μεχρι τώρα πορεία των ομάδων .


Τρεις στροφές πριν το τέλος της πρώτης φάσης και στους δύο από τους 4 ομίλους έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Για τον πρώτο οι Ικαροι είναι πρώτοι με την δεύτερη θέση να διεκδικούν Πανσερ/ος και Ορφέας.
Στο παιχνίδι της Κυριακής ο Ορφέας υποδέχεται τον Πανσερ.Με νίκη +6 περνάει δεύτερος ο Ορφέας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση στην επόμενη φάση περνά ο Πανσερ.
Ορφέας-Πανσερ/κος
Ικαροι-Ρούπελ
Σέρρες-ΚΑΟΔ

2ος Όμιλος  5η Αγωνιστική
Μακεδόνες-Τιτάνες      (32-92)
Αγ.Βαρβάρα-Ένωση     (84-31)

Πάνθηρες-Αστέρας       (49-75)

Εδώ πρώτη η Ένωση με δεύτερο τον Αστέρα.
Οι Πάνθηρες για να κάνουν την έκπληξη πρέπει να κερδίσουν  με +26.
Οι επόμενες ομάδες δεν μπόρεσαν να κοντράρουν σε καμιά περίπτωση τις δύο πρώτες. Έτσι στην επόμενη φάση οι ομάδες της Καβάλας  Ένωση και Αστέρας θα αντιμετωπίσουν δύο ομάδες από τον Ν.Σερρών.
Πλεονέκτημα έχουν Ίκαροι και Ένωση και στα μεταξύ τους παιχνίδια θα κριθεί η πρωτιά. Η πρόγνωση γίνεται με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα .
Η Ένωση δεν είναι σε καμιά περίπτωση η ομαδάρα που τόσες φορές (3) εκπροσώπησε την περιοχή μας στους Πανελλήνιους αγώνες. Οι παίκτες εκείνοι είναι μέλη της εφηβικής ομάδας που όπως όλα δείχνουν φέτος έχει πολύ μεγάλες βλέψεις. Και δεν γίνεται κουβέντα για συμμετοχή και μόνο αλλά για διάκριση μετάλλιο κλπ.
ΑΣΤΕΡΑΣ
Φέτος η έκπληξη στην Καβάλα ήταν ο Αστέρας .Από το πουθενά ή καλύτερα με μια δουλειά που στηρίχθηκε και θα στηριχθεί σε πολύ γερές βάσεις διεκδίκησε μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Εάν στον πρώτο γύρο πίστευαν την νίκη οι παίκτες του η βαθμολογία θα ήταν διαφορετική.
Όλα κρίθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι όπου κατά γενική ομολογία ήταν καλύτερος από την Ένωση αλλά δεν πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει την από χρόνια πρώτη δύναμη του νομού.
Είναι και λογικό γιατί δεν γίνεται να βγαίνουν Πιεβάλιτσα-Γκέλιος-Μητρούλης-Μπαναβάκης-Κύρου και σια κάθε χρόνο.
ΕΝΩΣΗ 2010-11
Θα περίμενε κανείς όταν έχει σαν σημαία ομάδα στην Α1  να είναι κυρίαρχη παντού.
Η ομάδα της Α1 να λειτουργεί σαν φάρος το μεγάλο δόλωμα για όλους τους παίκτες. Το τελευταίο διάστημα (1-2 έτη) οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι από κακές έως εχθρικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορεί να φτάσει η όποια κόντρα ήταν να μην πάρει μέρος στο τουρνουά της Ένωσης των Χριστουγέννων !!!!!!!όπως και επίσης να μην συμμετέχει η Ένωση στο τουρνουά της Ελευθερούπολης γιατί τότε έπρεπε να βρεθούν αντίπαλες οι ομάδες των δύο ακαδημιών.
Αυτό και μόνο δείχνει την κατάσταση που επικρατεί εκεί αλλά και το πως σκέφτονται κάποιοι παράγοντες από τις ακαδημίες.
Ίσως θα πρέπει να δούνε πόσο κακό κάνουν στα παιδιά στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι είναι "οι παράγοντες".
Έχω μια κακή εμπειρία από την άρνηση της Ένωσης να πάρουν μέρος παίκτες της στο 1ο All-star.
Κακό και μόνο κακό βγαίνει.....
Υπάρχει και ένας άλλος επίδοξος διεκδικητής  .
Η σχετικά νέα ακαδημία των Πανθήρων έδειξε πως στο μέλλον θα είναι υποψήφια για τις πρώτες θέσεις.
Δεν θα έχει εκπρόσωπο ο Ν.Δράμας φέτος γιατί τόσο ο ΚΑΟΔ δεν περνάει από τον πρώτο όμιλο αλλά και η νεανική ομάδα των Τιτάνων που αποτελείται από μικρούς 97-98 δεν είχε σκοπό την διάκριση για φέτος.
Είναι χρονιά υποδομής και προετοιμασίας και όλα έδειξαν πως ο Θεοδοσιάδης τα πάει καλά.
Κρηνίδες και Ελευθερούπολη μαζί με την ΑΓ,Βαρβάρα ήταν με μεγάλη διαφορά από τις τρεις  πρώτες.

3ος Όμιλος  5η Αγωνιστική
Χρυσουπολη-Ασπίδα 2001  (28-76)
Ηρακλής-Αρίωνας                (54-76)
ΑΕΚ-ΑΙΑΣ                            (96-35)

Ασπίδα 2001 και Αρίωνας στην επόμενη φάση.
Η πρωτιά την τελευταία αγωνιστική .Πιο δεμένη ομάδα η Ασπίδα αλλά μέχρι τώρα παρόλο που είναι αήττητη δεν έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες . Στόχος της ομάδας σύμφωνα με την λογική που προσπαθεί να περάσει ο προπονητής της  είναι να χαίρονται κάθε παιχνίδι οι παίκτες και να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ίσως αυτό για να μην αδικώ τα παιδιά το έδειξαν για ένα όμως ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή εκτός έδρας . Έκαναν τότε ένα καταπληκτικό ημίχρονο παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ έδειξαν στον προπονητή τους που μπορούν να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του και τα όσα κάνουν στις προπονήσεις αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Φυσικά όσοι ήταν παρόντες θα είδαν πως μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν ήταν δικό τους και πως πολλά παιχνίδια δεν κρίνονται στο παρκέ ............
Αντίθετα ο Αρίωνας έχει πιο πολύ το μυαλό του την επόμενη χρονιά. Το υλικό όμως που έχει του έδωσε την δυνατότητα να είναι μέσα στις δύο πρώτες θέσεις κάτι που δείχνει πως υπάρχει για μια ακόμη χρονιά πολύ και καλό υλικό στον νομό.
Έβαλε υψηλούς στόχους η ΑΕΚ και δεν τις βγήκαν?????
Σύμφωνα με τον καλό φίλο και προπονητή της  Μ. Δαφτσή η ομάδα ξεπέρασε τους στόχους που είχαν θέσει από την αρχή. Μια ομάδα που στηρίζεται σε δύο παίκτες και με τα υπόλοιπα παιδιά να προσπαθούν φιλότιμα να προσφέρουν το καλύτερο. Δεν γίνεται με δύο παίκτες όμως τουλάχιστον όπως θέλουν να παίζεται το μπάσκετ οι προπονητές να έχεις διάρκεια και αποτελέσματα.
Από τον γειτονικό νομό ο Ηρακλής .Μια  ομάδα  που στην αρχή έδειξε πως θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο .Χωρίς να υπάρχει προϊστορία στα παιχνίδια η εντύπωση που υπήρχε ήταν πως μπορεί να κάνει την διαφορά και να διεκδικήσει πολλά.
ΗΡΑΚΛΗΣ
Τόσο οι ήττες εκτός από  Αρίωνα και ΑΕΚ όσο και εντός από Ασπίδα 2001 τον προσγείωσαν.
Ίσως θα πρέπει κάποτε οι παράγοντες και οι προπονητές των ομάδων να είναι πιο προσεκτικοί όταν τάζουν διακρίσεις σε παίκτες και γονείς. Δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που γίνεται αυτό αλλά η πραγματικότητα όταν έρχεται απότομα κάνει ζημιά στην ψυχολογία των παιδιών.
Είναι αλήθεια πως οι παίκτες του Ηρακλή αποδείχτηκαν μαχητές σε όλα τα παιχνίδια. Πάλεψαν σε όλα ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά.
ΧρυσούποληΑμπελακιώτη.
Για μια ακόμη φορά η ακαδημία της Ασπίδας κατέβασε ή καλύτερα έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής σε πρωτάθλημα σε περισσότερα παιδιά.
Η ΑΠΣ ΑΣΠΙΔΑ όπως λέγεται φέτος είχε και νέο προπονητή.
ΑΘΛΟΣ Παιδικό 2010-2011
Μετά τους Ιωαννίδη και Παναγιωτόπουλο ήρθε και η μεταγραφή ενός ανθρώπου που αγαπάει το μπάσκετ αλλά είχε την ατυχία να τραβάει του Χριστού τα πάθη στο πείραμα που λεγόταν ΑΘΛΟΣ.
Η  υπάρχουσα οργάνωση και υποδομή της Ασπίδας ήταν καταλυτική για να πάρει την απόφαση να δουλέψει μαζί της ο Παναγιώτης Πεχλιβανίδης.
Μεγάλη προσπάθεια που με τον καιρό θα έχει αποτελέσματα..
Για μια ακόμη χρονιά οι παίκτες της ομάδας το χαίρονται και ίσως αυτό να μετράει περισσότερο Η χαρά του παιχνιδιού.

Τέλος το πείραμα του Αίαντα.
Και μάλλον θα έχει μεγάλη επιτυχία στις χρονιές που ακολουθούν. Οι μικροί μπορεί να τρώνε 100αρες όπως έτρωγαν και άλλοι αλλά στο πλήρωμα του χρόνου αυτοί θα είναι από πάνω. Όποιος δουλεύει αμείβεται ...

4ος Όμιλος
Ένα παιχνίδι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής
Σπάρτακος-Εθνικός      (39-47)

Ο Εθνικός μάλλον τερματίζει πρώτος. Από την κάκιστη χρονιά 2010-11 σε όλα τα τμήματα για τον Εθνικό περάσαμε στις πρωτιές σε Ανδρικό  και παιδικό. Η παρέα των Αγγελωνίτη-Κανδύλη -Τελούδη έκανε πολύ καλή δουλειά .
Ποιος θα είναι ο δεύτερος θα το μάθουμε στις 21-01-12 στο σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιάδας και ΓΑΣ.
Για πρώτη φορά δεν έγιναν δυνατά ντέρμπι παιδικών ομάδων Κομοτηνής-Ξάνθης. Φέτος η κληρωτίδα έστειλε τον ΓΑΣ στον όμιλο του Έβρου. Η ήττα εντός από τον Εθνικό τον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Θα πρέπει να κερδίσει την Ολυμπιάδα εάν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση.
Αν αυτό δεν γίνει για μια ακόμη χρονιά μάλλον δεν θα είναι καλό για την ακαδημία. Βλέπετε λειτουργούν και σαν κίνητρο οι επιτυχίες χωρίς να πιστεύω πως πρέπει να είναι αυτοσκοπός.
Η Ολυμπιάδα έδινε σταθερά το παρών στις επόμενες φάσεις. Μπορεί να μην είχε καλή παρουσία αλλά έκανε τις ζημιές της. Η νίκη της επί της Ασπίδας τα λέει όλα........
Για να δούμε ..............
Η μεγαλύτερη απουσία  σίγουρα είναι η Θύελλα.
Μετά τους Καραμπεάζη Τσοκαναρίδη και σία δεν υπάρχει ανάλογη πορεία.
Φυσικό είναι και μόνο να δούμε το μέγεθος πληθυσμιακά των Φερρών.
Φιλία Διδυμότειχο Σουφλί ήταν κάπως μικρότερων δυνατοτήτων.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των παιδιών και να χαίρονται αυτό που αγαπούν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου