Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αϊβαζίδης Δημήτρης Ένωση Καβάλας.

 Ο πρωταθλητής είναι αλλιώς  πάιζει με άλλο αέρα και




νιώθει οι κόποι του να έχουν αποτέλεσμα.
Σήμερα την σκυτάλη παίρνει ο Δημήτρης Αϊβαζίδης προπονητής της Ένωσης Καβάλας.
Μια Καβάλα που έχει την ευτυχία να μπορεί και να βλέπει παιχνίδια της Α1 κάτι που από μόνο του είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τους μικρούς παίκτες .Θυμήθείτε τι γίνετε στις Ακαδημίες κάθε νέα χρονιά όταν υπάρχει επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και θα καταλάβετε  πως είναι τα πράγματα στην Καβάλα. 
Μια καλή χρονιά μέχρι στιγμής  μιας και η ΕΝΩΣΗ είναι η πρώτη της τελικής φάσης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ανοίγει πανιά για μεγαλύτερα πελάγη. Οι ευχές όλων για μια πολύ καλή πορεία .


 Κρίνε την πορεία τους ομάδος σου στο πρωτάθλημα.
Τους ήταν οι στόχοι  και αν πήγαν όλα τους προγραματίστηκαν.





Αϊβαζίδης Δημήτρης. Θεωρώ ότι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μου  είναι καλή. Ο στόχος είναι διπλός: από τη μια να βελτιώνεται ο κάθε παίκτης ατομικά έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να είναι σε καλύτερο τεχνικά επίπεδο από αυτό που βρίσκονταν στην αρχή της σεζόν και από την άλλη η ομάδα να προσπαθεί να παίζει καλό μπάσκετ και από παιχνίδι σε παιχνίδι να γίνεται καλύτερη. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
 
Η εικόνα από της ομάδας από τα παιχνίδια που έδωσε ποιά είναι?




Α.Δ  Επιδιώκουμε να έχουμε την εικόνα μιας ομάδας σοβαρής  με σταθερά ανοδική απόδοση. Νομίζω ότι αυτό  το καταφέρνουμε χάρη στην πολύ μεγάλη προσπάθεια  και συνέπεια των παιδιών. 

Από το επίπεδο ανταγωνισμού είσαι ικανοποιημένος?




Α,Δ       Αρκετά . Έγιναν κάποια  δυνατά παιχνίδια. Ευχής έργο βέβαια θα ήταν (και σε αυτό πιστεύω θα συμφωνούμε όλοι οι προπονητές) να γίνονταν ακόμη περισσότερα μια και με αυτά δημιουργούνται παίκτες και βελτιώνονται  ομάδες.  

 

Οι επόμενοι στόχοι για την ομάδα σου ποιοί είναι


Α.Δ          Οι στόχοι συνεχίζουν να είναι οι ίδιοι, δηλαδή και να βελτιώνονται οι παίκτες έτσι ώστε στο μέλλον να μπορούν να σταθούν σε υψηλότερο επίπεδο και η απόδοση της ομάδας  από παιχνίδι σε παιχνίδι.     




Ποιά είναι  τα πιο σοβαρά προβλήματα που συνάντησες στην διάρκεια του πρωταθλήματος?
Ποιά μπορούν να λυθούν και ποιά πιστεύεις ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά?








Α.Δ Κάποιοι τραυματισμοί , οι οποίοι ευτυχώς ήταν σε περίοδο που δε μας στοίχησαν.




Το συνολικό επίπεδο βοήθειας από τους παράγοντες φιλαθλους γονείς σε αφήνει ικανοποιημένο?







Α.Δ  Πάντα είναι δίπλα στην ομάδα και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι΄ αυτό.
 

Είδες βελτίωση από κάποιους παίκτες και το αντίθετο από παίκτες που περίμενες πολλά ?


Α.Δ .Πάντα υπάρχουν παιδιά που έχουν πολύ μεγαλύτερη βελτίωση από κάποια άλλα που βελτιώνονται λιγότερο ή και καθόλου. Συνήθως αυτό έχει να κάνει με το χρόνο που αφιερώνει το κάθε παιδί στο γήπεδο και την προσπάθεια που καταβάλλει. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως θα πρέπει ο προπονητής να βρίσκει την αιτία, να τη συζητάει με τον παίκτη και να θέτει προσωπικούς στόχους για τον κάθε ένα.

 

Τι κέρδισες και τι πιστεύεις ότι έχασες σαν προπονητής από την χρονιά που τελειώνει?



Α.Δ   Πιστεύω ότι μόνο κερδίζεις μια και βάζοντας ως στόχο τη βελτίωση των παιδιών ,θέλεις και εσύ να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και τελικά βελτιώνεσαι και εσύ ο ίδιος. Τώρα όταν  τα παιδιά είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες, με συνέπεια και συνεχή προσπάθεια στις προπονήσεις, όπως συμβαίνει στην ομάδα μας , τότε   η ευχαρίστηση είναι ακόμη μεγαλύτερη και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό.

 
Το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη σου πως το κρίνεις?


  Α.Δ Το μέλλον του μπάσκετ στην Καβάλα το βλέπω αισιόδοξα και αυτή την αισιοδοξία την αντλώ από τον μεγάλο αριθμό των παιδιών που απαρτίζουν τις  ακαδημίες της πόλης .Καταλυτικό ρόλο σε αυτό παίζει η παρουσία της Ένωσης στην Α1.


 
Κλείνοντας μιια ευχή για ένα καλύτερο αύριο στο μπάσκετ.
Α.Δ  Θα  ήθελα να ευχηθώ οι αναπτυξιακές ηλικίες  να προσεχθούν ιδιαίτερα  από τους Συλλόγους γιατί εκεί χτίζονται παίκτες και διαμορφώνονται χαρακτήρες και νοοτροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου