Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α2

Στο κλίμα των ημερών που δεν είναι ότι καλύτερο για τον χώρο μετά από την ανακοίνωση της πολιτείας για τα οικονομικά ανοίγματα των ομάδων Α1 Α2 κλπ.
   Η θετική πλευρά το όποιο καλό θέαμα που προσέφεραν οι παίκτες στο ALL-STAR της Κρήτης.
Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο μπορούν να γίνουν αγώνες χωρίς τράβαλα αρκεί να το θέλουν . Το ρεζίλι του τελικού ας τους βάλει επιτέλους λίγο μυαλό.
Στα δικά μας  και πρώτα μια ανασκόπηση της αγωνιστικής που πέρασε.
Μεγάλη η νίκη που πέτυχε ο ΚΑΟΔ  και έκοψε ψαλίδισε πείτε όπως θέλετε τα φτερά της Ολυμπιάδας. Μετράω πόσες φορές η Ολυμπιάδα είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι της ανόδου και πόσες φορές  την πέταξε. Ο αντίποδας είναι το Παγκράτι που περιμένει στην γωνία τον ΗΡΑΚΛΗ.
Ο  πρώτος της βαθμολογίας ΕΣΠΕΡΟΣ κρατάει γερά την πρωτιά και δείχνει πως είναι ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί ήττες και κακές εμφανίσεις και να παραμένει στην κορυφή . Η νίκη μέσα στον ΟΦΗ μια ομάδα που είναι στο όριο φθοράς αφθαρσίας τα λέει όλα. Για τον αντίπαλο ΟΦΗ μια ακόμη ήττα που όλο και τον καταδικάζει.
Είναι όμως σχετικό αυτό γιατί ακόμη και το ΑΙΓΑΛΕΩ πήρε το φιλί της ζωής με την ΞΑΝΘΗ  και αν αν κλπ όλα είναι δυνατά. Στην θεωρεία όλα είναι ανοιχτά  όλοι μπορούν να πέσουν  από τους  ΝΗΑΡ ΗΣΤ  -ΠΕΡΑΜΑ- ΕΡΜΗ ΛΑΓΚ- ΟΦΗ με τους δύο τελευταίους να έχουν τις πιο πολλές πιθανότητες. Και στην αγωνιστική που ακολουθεί  υπάρχει ένα παιχνίδι φωτιά μεταξύ των ΕΡΜΗ ΛΑΓΚ- ΟΦΗ.
Αυτά έγιναν στα πιο σημαντικά παιχνίδια και τώρα η επόμενη αγωνιστική.

ΕΣΠΕΡΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Δεν σηκώνει πολλά αυτό το παιχνίδι καλός ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ παλεύει όλα τα παιχνίδια αλλά ο ΕΣΠΕΡΟΣ τρέχει και ποιος τον σταματά.
ΠΕΡΑΜΑ – ΚΑΟΔ
Το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία  μόνο για το ΠΕΡΑΜΑ  για λόγους επιβίωσης.
Λείπουν 3 ακόμη νίκες για να νιώσει σίγουρος για την παραμονή .
Ο ΚΑΟΔ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην  Ολυμπιάδα μέσα στην ΔΡΑΜΑ και αν μη τι άλλο δείχνει τουλάχιστον δυνατός και με διάθεση σε όλα τα εντός παιχνίδια.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ- ΟΦΗ
Παιχνίδι για γερά στομάχια που φαντάζομαι θα έχει και την ανάλογη εξελιξη.
Παιχνίδι που θα κρίνει όλη την χρονιά για τις ομάδες. Για τον γηπεδούχο πάνω κάτω έχω πει πως ξεκίνησε με όνειρα που στην πορεία έγιναν κομμάτια και παλεύει για την σωτηρία του. Το ίδιο και ο αντίπαλος ΟΦΗ στην πρώτη του χρονιά στην Α2.
Πιστεύω είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να δει όποιος αγαπάει το μπάσκετ και θα έπρεπε να είναι και τηλεοπτικό .
ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΔΑΦΝΗ
Που μπορεί να φτάσουν  κάποιες ομάδες με ιστορία  να παλεύουν για την σωτηρία τους . Να είναι φορτωμένες με οικονομικά προβλήματα μεγάλα και από πάνω να έχουν και κακή αγωνιστική βαθμολογική παρουσία . Όλα σε ένα  και το παιχνίδι με την ΔΑΦΝΗ μοιάζει τελικός  . Αν δεν θέλει να τσουλήσει ακόμη πιο κάτω πρέπει να κερδίσει. Η Δάφνη έχει μια πολύ κακή χρονιά φέτος και ουσιαστικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις επόμενες αγωνιστικές πλην μιας ευπρεπούς παρουσίας όπως θα έλεγαν παλιά.
Το δεύτερο σημαντικό παιχνίδι για την υπόθεση παραμονή είναι αυτό.
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Η λογική λέει κερδίζει ο ΗΡΑΚΛΗΣ  αλλά «οι εξελίξεις τρέχουν οι κάμερες του MEGA τις καταγράφουν» που έλεγε και παλιά το διαφημιστικό σποτ .
Οι Ικαροι ξέφυγαν μετά τις σπουδαίες νίκες κυρίως με αυτούς που θα παλέψει για την σωτηρία του αν υπάρξει περίπτωση ισοβαθμίας.
Νίκησε ΝΗΑΡ , ΕΡΜΗ ΛΑΓΚ και αισθάνεται ποιο άνετος .
Το τι μπορεί να κάνει μετά και την μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου ΕΣΠΕΡΟΥ κανείς δεν ξέρει. Ίσως αν κάνει την έκπληξη να δώσει το πλεονέκτημα στο Παγκράτι και μια ακόμη ευκαιρία στην Ολυμπιάδα  λέμε τώρα να λέγαμε.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ.
Αν δεν έχανε η Ολυμπιάδα στην ΔΡΑΜΑ θα γινόταν σφαγή στο παιχνίδι μιας και σε περίπτωση νίκης στην ΔΡΑΜΑ θα είχε τώρα 35 έναντι 36 του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ και θα πήγαιναν χέρι χέρι στην βαθμολογία.
Έχασε την ευκαιρία και δεν ξέρω πόσες θα έχει ακόμη στο πρωτάθλημα . Αντίθετα το ΠΑΓΚΡΑΤΙ αργά και αθόρυβα δεν άφησε καμιά ευκαιρία και έφτασε μια ανάσα από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΗΡΑΚΛΗ.
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ  ο προπονητής του Παγκρατίου έδειξε πως η ομάδα του έχει το στοιχείο της σταθερότητας που χρειάζεται μια ομάδα για να μπορεί να διεκδικεί και μεγάλες θέσεις . Είναι γνωστή η παροιμία για τα μεταξωτά σωβρακάκια. Και αυτό μένει να αποδείξει το Παγκράτι . Όπως και να έχει είναι το παιχνίδι που θα κρίνει τα της( μέσης γης) κορυφής.
ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΙΓΑΛΕΩ
Τελικά και νεκρούς ανασταίνει η ΞΑΝΘΗ . Με την νίκη του το ΑΙΓΑΛΕΩ  κέρδισε μαθηματικές πιθανότητες παραμονής μιας και η απόσταση από την 4η στην βαθμολογία ΝΗΑΡ είναι 3 βαθμοί και έχει δρόμο το πρωτάθλημα .
Το Ρέθυμνο είναι αδιάφορο παίζει στην έδρα του  και θέλει μόνο καλή παρουσία για την χαμένη χρονιά.
ΞΑΝΘΗ – ΑΜΥΝΤΑΣ
Η κακή ψυχολογία από την εντός έδρας ήττα από το ΠΑΚΡΑΤΙ και η γκρίνια στην ομάδα που πάντα έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα  είχε μια ακόμη ήττα σαν συνέπεια . Μπορεί αγαπητοί μου παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ να παίζει και ο αντίπαλος μπάσκετ να είναι με την θηλιά στο λαιμό να παίζει για την ιστορία του την αξιοπρέπεια του  αλλά δεν είναι αρκετή δικαιολογία αυτή .Λίγο ηρεμία και τα μυαλά στην θέση τους  και όλα θα γίνουν πάλι ίδια. Στην νίκη υπάρχουν πολλοί πατέρες στην ήττα κανένας .
Σίγουρα δεν χάθηκε  ο κόσμος από την ήττα στο ΑΙΓΑΛΕΩ αλλά χάλασε ή καλή εικόνα και η προσπάθεια που έκαναν όλοι μαζί να ανεβάσουν εκεί που ανέβασαν την ομάδα. Ευκαιρία είναι να αφήσουν όλα τα κακώς κείμενα στην άκρη και να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και ανταμοιβή τους θα είναι το χειροκρότημα .
Ο Αμύντας χωρίς να έχει τελειώσει με την παραμονή του δεν έχει και την τρομερή πίεση για αυτό το παιχνίδι και δεν καίγεται όχι πως δεν θα παίξει για την νίκη αλλά αν η ΞΑΝΘΗ ξεπεράσει τα όποια ψυχολογικά προβλήματα δεν έχει ελπίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου