Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Αφιέρωμα Α΄ γύρου (Μέρος Α')

Μετά από χρόνια (10ος πάει) σε αυτό το μπλοκ υπάρχει νέο αίμα. 
Είναι ο STPAN. ένας νέος πολυταλαντούχος που ασχολείται εκτός του μπάσκετ και με αρκετά άλλα. Εδώ όμως ενδιαφέρει το κομμάτι ενασχόλησής του με το μπάσκετ. Μετά από καιρό και αρκετή συζήτηση πείστηκε να γράφει κάποια κείμενα στην αρχή σαν σχόλια και στην πορεία να είναι αυτός που τρέχει για την ενημέρωση σε ότι έχει να κάνει με το τοπικό πρωτάθλημα.
Έδειξε ότι μπορεί πολλά περισσότερα και κάποια στιγμή ουσιαστικά ανέλαβε όλη την αρθρογραφία για το τοπικό πρωτάθλημα. Σήμερα θα δείξει πως μπορεί πέρα από μια απλή αναφορά σε αποτελέσματα και σκορ να κάνει μια πολύ ουσιαστική παρουσία όλης της δράσης στον πρώτο γύρο.
Από την μεριά μου που τόσο με ξεκούρασε πιστεύω ότι αξίζει πολλά . Έχει τον δικό του τρόπο και λόγο και σίγουρα καταθέτει τις δικές του απόψεις με θάρρος. Η ελευθερία έκφρασης είναι πιστεύω από τα ζητούμενα κάθε εποχής και σε κάθε δραστηριότητά μας.
Νομίζω ότι του αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο από την μεριά μου .
Κυρίες και κύριοι ακολουθεί ο σχολιασμός σε δύο δόσεις του πρώτου γύρου των Ανδρών από τον STPAN.
 



Στον παρόν αφιέρωμα στον Α’ γύρο του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ του Β΄ Ομίλου (Δυτικού) θα προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε στις ομάδες και να δούμε τα πώς και τα γιατί της βαθμολογικής κατάταξης και όχι μόνο. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν παραλείψεις ενώ σίγουρα κάποιοι θα διαφωνήσετε σε πολλά γιατί όλοι βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα τον πίνακα από τα χαμηλά στα ψηλά και το αφιέρωμα θα σπάσει σε δύο μέρη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…


ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 13η θέση με 10 βαθμούς (0-12)

Από τις πλέον ακριτικές ομάδες, κρατάει όσο πιο ψηλά μπορεί το μπάσκετ σε μια περιοχή που το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο έχουν τον πρώτο λόγο. Αποτελείται από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν, αρκετούς στρατιωτικούς που έρχονται για λίγο στα πέριξ του Σουφλίου ενώ μετά την απόφαση  του Σπάρτακου Διδυμοτείχου να μην κατέβει στο πρωτάθλημα τροφοδοτήθηκε με αθλητές και από την γειτονική πόλη. Πάντα άριστη η φιλοξενία από άτομα που βλέπεις στα μάτια του να γουστάρουν αυτό που κάνουν. Δέχεται κατά μέσο όρο 77,7 πόντους ανά παιχνίδι ενώ σκοράρει 49. Το Σουφλί έχει -2 στη βαθμολογία λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών.



ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 12η θέση 13 βαθμοί (1-11)

Μια από τις τέσσερεις ομάδες της Καβάλας στον όμιλο και μια από τις πιο αδύναμες. Σε επίπεδο θέλησης και πάθους κινούνται στο ίδιο επίπεδο με το Σουφλί, ενώ δίνουν προτεραιότητα στα δικά τους παιδιά, παιδιά των ακαδημιών που πλαισιώνονται από κάποιους μεγαλύτερους. Μία νίκη στο πρωτάθλημα παρόλο που είχε τις ευκαιρίες για κάτι παραπάνω. Σκοράρει κατά μ.ο. 51 πόντους ενώ δέχεται 70.



Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ 11η θέση 15 βαθμοί. (3-9)

Οι Πάνθηρες έγιναν ΑΟΚ στα πλαίσια της συνεργασίας, που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι με την Ένωση. Μια που αποτελείται από νεαρούς παίχτες, οι οποίοι κατά πλειοψηφία πηγαίνουν ακόμα σχολείο οπότε δικαιολογείται και η βαθμολογική θέση. Παρόλα αυτά έχει δείξει στοιχεία, παλεύει τα παιχνίδια της και πρόσφατα έκανε την έκπληξη απέναντι στην Ολυμπιάδα. Χαίρεσαι να βλέπεις του πιτσιρικάδες να παίζουν.



ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ 10η θέση 15. (3-9)

Το «Γαλατικό Χωριό» αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή που μόλις του δώσει καρπούς θα δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε υποψήφιο Καίσαρα. Δίνοντας ρόλο, χρόνο και μεγαλύτερη βάση στα δικά της παιδιά βαδίζει σε μια επένδυση που θα την οδηγήσει σε ένα πιο σίγουρο μέλλον. Οι στρατιωτικοί είναι καλοί αλλά φεύγουν γρήγορα και με πυροτεχνήματα δε γίνεται δουλειά. Νέος προπονητής με νέα φιλοσοφία που αν ερχόντουσαν 1-2 αποτελέσματα θα μιλούσαμε για την μεγάλη έκπληξη. Σκληρός αντίπαλος, σε μια πολύ δυνατή έδρα και μια κερκίδα που «αρπάζει» γρήγορα, αποτελεί δύσκολη έξοδο. Η φιλοδοξίες και η ιστορία που έχει η ομάδα κάνουν τα παιχνίδια με τους μεγάλους ντέρμπι, καθώς τόσο ο Λεύκιππος όσο και το Δημοκρίτειο ζορίστηκαν.  Πίστωση χρόνου, υπομονή και τα καλύτερα έρχονται. Η ομάδα σκοράρει 62 πόντους κατά μέσο όρο ενώ δέχεται 70.



ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 9η θέση 17 βαθμοί (7-5)

Μία από τις δύο ομάδες που έπεσαν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία. Έκανε μια ριζική αλλαγή στο ρόστερ με πολλά νέα παιδιά και κάποιες έμπειρες προσθήκες για την κατηγορία με προπονητή μια παλαιά καραβάνα των πάγκων. Δεν είναι εύκολο να ξανασηκωθείς όταν πέφτεις, όμως οι άνθρωποι της Αγίας Βαρβάρας ξέρουν τον τρόπο. Μελανό σημείο η μη ύπαρξη παιδικής ή εφηβικής ομάδας που φέρνει και το -2 και κρατάει την ομάδα μακριά από τις θέσεις των play off.  Ομάδα που μπορεί εύκολα να κάνει ζημιές και να πάρει βαθμούς από οποιονδήποτε από τους  πρωτοπόρους, ειδικά εντός έδρας. Όσο κυλάει ο χρόνος θα γίνεται καλύτερη ακόμα πιο αποδοτική και θα αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για όλες τις ομάδες. Σκοράρει 67 πόντους, κυρίως με τρίποντα που έχει εκπληκτικά στατιστικά, ενώ δέχεται 63,4 πόντους κατά μέσο όρο.



ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 8η θέση 18 βαθμοί (6-6)

Η μια από τις 2 ομάδες της Ξάνθης ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Μια παραδοσιακή δύναμη στον τομέα των ακαδημιών που έχει «εξάγει» παίχτες σε μεγάλες ομάδες της χώρας και μπορεί να υπερηφανεύεται για την δουλειά της. Στο ανδρικό όμως φαίνεται να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό κάποιες φορές. Έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές αν τις δοθεί η ευκαιρία αλλά να καταστρέψει και ότι χτίζει σε μια στιγμή. Με όπλο τα δικά της παιδιά και φοιτητές αποτελεί μια δύσκολη έδρα που πρέπει να μοχθήσεις για να περάσεις. Σκοράρει κατά μέσο όρο 61,1 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 59,5.



ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 7η θέση 18 βαθμοί (6-6)

Η βορειότερη μπασκετική πόλη της Ελλάδας που αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες από κάθε άλλη ομάδα του ομίλου. Μετακινήσεις, εξεύρεση παιχτών και το τρανό βόλεϊ είναι μόνο μερικά. Παρόλα αυτά με υπομονή, εξαιρετική δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνουν καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα ψηλά. Μια από τις πιο δυνατές έδρες φόβητρο του ομίλου που τα φαβορί περνάνε δύσκολα. Πέρσι έφτασε στις 4 καλύτερες ομάδες τις Ένωσης, φέτος όμως διανύει μια πιο μεταβατική χρονιά. Μέτρησε αποχωρήσεις, ελάχιστες προσθήκες ενώ τα μακρινά ταξίδια την αποδυναμώνουν εκτός έδρας. Πάντα φιλόδοξη, άμα βρει ρυθμό θα επιστρέψει γρήγορα στις επιτυχίες. Σκοράρει κατά μέσο όρο 58,7 πόντους ενώ δέχεται 61,9.


Συνεχίζεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου