Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΙΔΙΚΟ. ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΣΠΙΔΑ 06/10/2018

Ένα πολύ αναμενόμενο παιχνίδι που απόκτησε ιδιαίτερο άρωμα .
Λογικό είναι τα παιδιά όλων των ακαδημιών να θέλουν να είναι αυτά οι νικητές κάτι που δεν γίνεται όμως γιατί σε κάθε αναμέτρηση υπάρχει μόνο ένας. Αυτό που θα πρέπει όμως να συμβαίνει είναι μετά την λήξη του κάθε παιχνιδιού όλοι οι παίκτες που κατέθεσαν πιο μπροστά την ψυχή τους και όλη την ενέργειά τους να φεύγουν χωρίς εντάσεις.
Στά τόσα χρόνια που είμαι στον χώρο έζησα ως πατέρας τις εντάσεις των ντέρμπι ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ στα τμήματα υποδομής. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι η αντιμετώπιση που είχαν οι αντίπαλοι παίκτες και τα μαθήματα που έδωσαν στους γονείς τους .
Μετά τα παιχνίδια συνήθως ο χαμένος κέρναγε την βραδινή  έξοδο.Τα παιδιά είχαν ξεπεράσει νοοτροπίες και αγκυλώσεις και έδειξαν πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα παιχνίδι.
Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό γιατί πρέπει όλοι να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι τα παιδιά μας που παίζουν αντίπαλοι δεν είναι εχθροί .Αν λέει κάτι η "Ευγενής άμιλλα" .....

Όλα τα παραπάνω τα γράφω γιατί το αχ των γονιών έφερε αρκετή πίεση στους παίκτες και των δύο ομάδων. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολύ πάθος για την νίκη με καλό θέαμα που θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο εάν δεν είχαν και την όλη πίεση οι παίκτες.
Πρέπει να κερδίσετε για να είστε οι πρώτοι κτλ κτλ...
Μεγάλο σκορ για παιδικό παιχνίδι με την ιδιαιτερότητα που είχε έδειξε πως γίνεται καλή δουλειά και υπάρχει μέλλον.
Μακάρι η όλη πίεση να στραφεί κατάλληλα και κάποια από τις ομάδες μας να είναι η επόμενη πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα η φιλοξενούμενη ΑΣΠΙΔΑ ήταν καλύτερη δημιουργόντας μια διαφορά 11 πόντων . Από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά η ροή του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική. Ο γηπεδούχος ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κρατούσε τη διαφορά την οποία μεγάλωνε έως και τους 8-10 πόντους αλλά η φιλοξενούμενη ΑΣΠΙΔΑ είχε γρήγορα τις απαντήσεις.
 Η μάχη στο 4ο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστική. Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες με το παιχνίδι να παίρνει φωτιά στο 05,50 56-53.
 56-55 αμέσως μετά.
Χτύπησε καμπανάκι στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ και με ένα 7-0 δημιούργησε διαφορά 8 πόντων
στο 02,48 63-55.
Δυο λεπτά έμεινε άποντη η φιλοξενούμενη ομάδα. Στα επόμενα δύο λεπτά ήταν η σειρά του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ να μείνει άσφαιρος αλλά ο αντίπαλος δεν κατάφερε τίποτα με την σειρά του παρά να σημειώσει μόνο δύο πόντους και αυτούς 00,47 πριν τη λήξη.63-59.
Στο 00,34 λάθος των παικτών του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ 63-59 .Και τα ταιμ πάνε και έρχονται. Η ένταση είναι μεγάλη και η μπάλα καίει τα χέρια των μικρών .
Τα λάθη ακολουθούν το ένα το άλλο και δεν αλλάζει τίποτα στο τελικό σκορ.
Άξιος νικητής ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και προ μηνύονται πολλές μάχες .
Μπράβο στους παίκτες για το πάθος που έδειξαν και το ακόμη ωραιότερο θέαμα.
Για το άλλο παιχνίδι ο ΑΡΙΩΝΑΣ κέρδισε 20-0 στα χαρτιά γιατί τελικά δεν θα κατέβει η δεύτερη ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ στο παιδικό.
Σχολιασμός του παιχνιδιού από το σαιτ του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ   ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου