Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΑΝΔΡΩΝ Βου ΦΑΣΗ 29/4 και 30/4/2017





Στις 29/4/2017 θα γίνουν τα τρία πρώτα παιχνίδια και την Κυριακή 30/4/2017 το τέταρτο μεταξύ
ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΡΑΜΑΣ -ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ.
Οι 4εις πρώτοι του κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν με τους αντίστοιχους του δευτέρου ομίλου με στόχο τις δύο νίκες. Έτσι μπορεί η σειρά των αγώνων να τελειώσει στα δύο παιχνίδια ή μπορεί να χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι.
Από τον πρώτο όμιλο πρώτος τερμάτισε ο ΓΣΕ με δεύτερο τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ τρίτο το ΡΟΥΠΕΛ και τέταρτο τον Α Ο ΣΕΡΡΩΝ.
Αντίστοιχα  στον δεύτερο όμιλο πρώτο το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ   δεύτερος ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ τρίτη η ΦΙΛΙΑ και στο νήμα πήρε την πρόκριση η ΘΥΕΛΛΑ .

Τα ζευγάρια που βγήκαν είναι αντίστοιχα
29/4/17  6μμ  ΓΣΕ-ΘΥΕΛΛΑ
29/4/17  6μμ  ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΡΟΥΠΕΛ
29/4/17  6μμ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΑΟΣ.
30/4/17  4μμ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΦΙΛΙΑ





Όλοι οι δεύτεροι αγώνες στις 6/5/17 στις 05,00μμ και αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι στις 13/5/2017 6μμ.
ΓΣΕ-ΘΥΕΛΛΑ
Σίγουρα ο ΓΣΕ  ήταν και συνεχίζει να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τελικό και την άνοδο.
Υλικό πολύ έμπειρο ικανό για την επίτευξη του στόχου. Δεν βρήκε πολλές αντιστάσεις πλην του δευτέρου παιχνιδιού με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην Ελευθερούπολη . Η ευκολία του ομίλου ίσως να είναι και η μεγάλη παγίδα για την συνέχεια. Για άλλη μία χρονιά ο πρώτος όμιλος δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός. Το φαβορί όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά πέρασε χωρίς πολλά ζόρια στον τελικό αλλά εκεί έχασε από τον ΑΣΤΕΡΑ που συμμετείχε στον δεύτερο όμιλο που ήταν καθόλα ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
Πρώτο σημάδι για τον ΓΣΕ  με αντίπαλο ομάδα εκτός του ομίλου του ήταν ο τελικός κυπέλλου αντιμέτωπος με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ που κέρδισε πολύ δύσκολα σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε να αλλάξει χέρια ανα πάσα στιγμή η κατοχή του τίτλου. Και όλα αυτά με απόντα τον πρώτο σκόρερ του αντιπάλου.
Η ΘΥΕΛΛΑ φέτος ήταν ένα μεγάλο ασανσέρ αγωνιστικά. Πολλά προβλήματα τα οποία όμως φαίνεται ότι βρήκαν λύση στο τέλος και κατάφερε να πλασαρισθεί στην τετράδα.
Σκληρή έδρα με παίκτες που ξέρουν να μάχονται και ικανοί για όλα. Την προηγούμενη χρονιά κατάφεραν να περάσουν νικόντας μέσα στην Δράμα τους ΤΙΤΑΝΕΣ και πέρασαν στην τελική τετράδα.
Αν καταφέρουν και φέτος το ίδιο θα είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ - ΑΟΣ
Ο χαρακτηρισμός που θα δώσω για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ανήκει  σε γνωστό προπονητή  .
"Η πιο καλή και  σταθερή αγωνιστικά ομάδα  του 2ου ομίλου".
Είναι ένα πυροτέχνημα η ομάδα των φοιτητών?
Κατέβηκε για την πλάκα της να δοκιμάσει δυνάμεις στο τοπικό πρωτάθλημα ?
Και μετά τι ακολουθεί ? Αν βγει η ομάδα στην Γ΄Εθνική τι θα κάνει?
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα τέθηκαν στους ανθρώπους της ομάδας .
Και οι απαντήσεις είναι σαφέστατες.
Πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν άνετα στον τελικό και να κοντράρουν τον ΓΣΕ  γιατί διαπίστωσαν ότι έχει πολλά τρωτά σημεία που οφείλονται στην σαφή έλλειψη δύσκολων παιχνιδιών.
Η ομάδα στήθηκε για να έχει συνέχεια δεν χρωστάει σε κανένα έχει καλύψει τα έξοδα όλα και φυσικά η υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο τα λέει όλα.
Θέλει την άνοδο γιατί θεωρεί ότι είναι άδικο για την ποιότητα των παικτών της  να παίζουν άλλη μία χρονιά στο τοπικό και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη ομάδα από πολλές αντίστοιχες στην Γ΄Εθνική κατηγορία.
Και τέλος για το οικονομικό είναι εξασφαλισμένα όλα τα έξοδα που θα χρειαστούν αν έρθει η άνοδος.
Νομίζω ότι έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα που είχα θέσει και έχουν ξεκάθαρη θέση για την συνέχεια.
Ο  ΑΟΣ  από την άλλη είναι για μένα άγνωστος παράγοντας αλλά με τα όσα έχω μάθει δύσκολα θα προβάλει αντίσταση στην ομάδα των φοιτητών.
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΦΙΛΙΑ
Μετά   την κυριαρχία σε εθνικό επίπεδο του ΚΑΟΔ  σε τοπικό και μέχρι την Γ΄Εθνική (και κυρίως σε υποδομές )  των ΤΙΤΑΝΩΝ μια τρίτη δύναμη στην ΔΡΑΜΑ πήρε την πρωτοκαθεδρία (Ανδρικό).
Είναι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ που φέτος ήθελε όσο τίποτα την άνοδο και για τον λόγο αυτό οι μεταγραφικές κινήσεις. Βρήκε όμως στον όμιλο του τον ΓΣΕ και μοιραία έμεινε στην δεύτερη θέση.
Αρχή και τέλος της ομάδας ο Ν.Αμπελακιώτης που ακόμη προσφέρει πολλά στο τοπικό μπάσκετ.
Απέναντι μια σταθερή αξία του τοπικού μπάσκετ η ΦΙΛΙΑ  που έκανε ένα τεράστιο κύκλο αγωνιστικά μέχρι να έρθει  στα ίσια της .Ανέβασε στροφές στον δεύτερο γύρο και με ηγέτη μια δική μου αδυναμία τον Χ.Σαββουλίδη (αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει την αξία των υπολοίπων) έφτασε στην τρίτη θέση. Νεανική ομάδα που τρέχει και ξέρει να παίζει καλό μπάσκετ . Όλο αυτό το πακέτο της νεανικής διάθεσης και όρεξης απέναντι στην εμπειρία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ θα φανεί  στο παρκέ.
Πιστεύω ότι θα γίνουν τουλάχιστον τρία φανταστικά παιχνίδια.

Και το τελευταίο ζευγάρι είναι ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΡΟΥΠΕΛ.
Για τον πρώτο πολλά για τον δεύτερο ΡΟΥΠΕΛ η εικόνα από τα παιχνίδια κυπέλλου.
Με λίγες σκόρπιες ακόμη πληροφορίες από ειδικούς και η εντύπωση είναι πως η σειρά θα τελειώσει με πρόκριση του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ . Δύσκολη  η έδρα στο Σιδηρόκαστρο αλλά υπάρχει μια σαφέστατη διαφορά ποιότητας.
Τις τελευταίες μέρες (δες σχόλια) γράφονται πολλά από πολλούς.
Λογικό είναι και πιστεύω ότι δεν είναι μόνο αρνητική εξέλιξη γιατί και η χειρότερη κριτική με ιδιοτέλεια μέσα κάτι έχει να δώσει.
Με τα λάθη μαθαίνουμε όλοι και ουδείς "ασφαλτος"  *
Για να κάνουμε ένα γύρισμα στον χρόνο.
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ δεν είναι μόνο η ανδρική ομάδα ή καλύτερα επειδή τυγχάνει να γνωρίζω κάτι παραπάνω εκ των έσω **.
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είναι η προσπάθεια μερικών ανθρώπων του χώρου που θέλησαν να στήσουν κάτι εντελώς διαφορετικό με υποδομή οργάνωση χωρίς τα γνωστά προβλήματα. .
Όταν έχεις εικόνα από τα "λάθη" των υπολοίπων σίγουρα μια νέα προσπάθεια ξεκινάει τουλάχιστον με την αποφυγή τους.
Οπότε ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είναι κυρίως η ακαδημία που σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και έβαλε καλές βάσεις για τον μέλλον.
Και αυτές οι βάσεις είναι κατά κάποιο τρόπο μια μορφή εγγύησης (εδώ είναι οι παράγοντες και προπονητές) που του δίνουν μέλλον και είναι ένας από τους λόγους που αυτό το μπλοκ τους στηρίζει.
Η ανδρική ομάδα προέκυψε κυριολεκτικά από ανάγκη. Από την στιγμή που υπάρχει υλικό άμεσο (ακαδημίες )  να την στελεχώσει η στροφή είναι προς την ελεύθερη αγορά.
Παίκτες που κατά κάποιο λόγο δεν έβρισκαν ομάδα να παίξουν και βολόδερναν στο πολιτιστικό πρωτάθλημα είχαν και ένα λόγο παραπάνω να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε υψηλότερο επίπεδο. Μαζί και κοντά σε αυτούς τους παίκτες ήρθαν  σίγουρα και κάποιοι πολύ έμπειροι με θητεία σε εθνικές κατηγορίες και αυτό γιατί είναι προφανές ότι βρήκαν αυτό που ήθελαν.
Τι είναι αυτό βρείτε εσείς.
Τέλος η προσθήκη του πιο έμπειρου Μίλαν Ψάλτου έδωσε την ώθηση για μεγαλύτερη στόχευση.
Με ένα καλό προπονητικό δίδυμο κατάφερε να στήσει από το μηδέν σε ελάχιστο χρόνο μια ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της.
Ακόμη καλύτερα όμως πήγε το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ !!!!
Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά. Είναι υπερβολικά δύσκολο να διαχειρίζεσαι νέα παιδιά που έχουν ελάχιστες αντιρρήσεις  απ΄ότι μια ομάδα με έμπειρους και φτασμένους παίκτες αγωνιστικά και ηλικιακά.
Αυτό το προπονητικό δίδυμο το κατάφερε και μάλιστα πολύ καλά. Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν αλλά  η δεύτερη θέση σίγουρα είναι η καλύτερη απόδειξη για το τελικό αποτέλεσμα.
Όλα τα άλλα από σχόλια διαδόσεις και πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση είναι θα έλεγα από τρίχα τροιχιά.
 Και κυρίως είναι προβλήματα που λύνονται  εύκολα χωρίς συνέπειες.
Όπως και να έχει αυτή η ομάδα έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο .
 Έπαιξε καλό μπάσκετ έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα αλλά είχε και τα σημεία καμπής.
Έδειξε δύο πρόσωπα αγωνιστικά. Το πρώτο με κύρια αιχμή τον Ψάλτου  αλλά το πιο σημαντικό στα δύσκολα όταν έφυγε αυτός για φαντάρος  οι υπόλοιποι κατάφεραν να δείξουν πως δεν είναι ομάδα του ενός  αλλά ένα πολύ καλό σύνολο.
Παίκτες που δεν είχαν καλό ξεκίνημα όπως  ο   ΑΝΘΗΣ  και  ο ΚΑΛΦΑΣ  στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν άλλο αγωνιστικό πρόσωπο δίνοντας πολλές λύσεις στην ομάδα  με αποκορύφωμα το παιχνίδι  του τελικού κυπέλλου όπου έχασαν  στις λεπτομέρειες.
Υπάρχει καλύτερη απόδειξη ????
Οι ομάδες που έχουν στρώσει από πριν  βρίσκουν πάντα λύσεις  στα προβλήματα που πάντα θα έρχονται. Δεν υπάρχει καμιά ομάδα μα καμιά σε κάθε επίπεδο που να μην έχει γκρίνια.
Και η γκρίνια στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ξεκίνησε από την ήττα στον Εθνικό.
Και θα λυθούν όλα ως δια μαγείας όταν φτάσουν στην επόμενη φάση εκεί που αντιμετωπίσουν τον ΓΣΕ  τον οποίο πιστεύουν όλοι ότι θα τα  καταφέρουν  αυτή τη φορά. Και μόνο αυτή η διάθεση αρκεί.
Συμπερασματικά ότι και να γίνει φαίνεται πως το σύνθημα του ΛΕΥΚΙΠΠΟ ήρθε για να μείνει πιάνει τόπο.
Έχει μια πολύ εικόνα ως ακαδημία άριστη οργάνωση τέτοια που ώθησε πολλές άλλες ομάδες να αλλάξουν συμπεριφορά και αυτό είναι θετικότατο για το τοπικό μπάσκετ. Και  σίγουρα τα παιχνίδια της δεύτερη και της τελικής φάσης Φ4  προ μηνύονται συναρπαστικά και κρατήστε το  με πολλές πολλές εκπλήξεις.
Χαρήκαμε σε τοπικό επίπεδο καλά παιχνίδια.
Σαν ΞΑΝΘΗ εάν περνούσε και ο ΑΡΙΩΝΑΣ (και κυρίως για τους μικρούς του )  θα μιλούσαμε για "Μπασκετική άνοιξη" την στιγμή που η ΑΣΠΙΔΑ ως εκπρόσωπος σε μεγάλα σαλόνια καταφέρνει  να κάνει μια πολύ καλή πορεία  στην Β΄ Εθνική.





*Γνωστή αοιδός....
** Από την γνωστή διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου