Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΙΛΙΚΑ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ίσως από τα πιο επιτυχημένα τόυρνουά από την χρονική στιγμή που έγιναν αλλά και από το σύνολο των ομάδων που μετείχαν.
Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία  να δούνε όλοι την δυναμική  του ΓΣΕ  την πορεία της νέας ακαδημίας του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ που σιγά σιγά δείχνει δόντια  , σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ΑΡΙΩΝΑΣ  και τέλος τι συνέπειες θα έχει το πείραμα  και οι προσπάθειες του ΓΑΣ της μόνης ομάδας που αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία .
Την πρώτη μέρα έπαιξαν ο ΑΡΙΩΝΑΣ  με τον  ΓΣΕ  και αμέσως μετά ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΓΑΣ.
Την δεύτερη μέρα έγινε ο μικρός τελικός μεταξύ  ΓΑΣ  και ΑΡΙΩΝΑ και ο τελικός μεταξύ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ και ΓΣΕ.
Η σειρά κατάταξης είναι
ΓΣΕ
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ
ΑΡΙΩΝΑΣ
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

1η μέρα πρώτο παιχνίδι  ΑΡΙΩΝ-ΓΣΕ
Εδώ όλοι περίμεναν να δούνε τι απίδια πιάνει ο ΓΣΕ  που τουλάχιστον μεταγραφικά έδειξε τις προθέσεις του. Μεγάλη απουσία αυτή του ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  αλλά και πάλι το ρόστερ που έχει  δεν του επέτρεπε να κάνει λόγο για απουσίες. Από την άλλη μεριά  ο ΑΡΙΩΝΑΣ  με απουσίες ή καλύτερα κατέβηκε με ομάδα ανάγκης επιστρατεύοντας μέχρι και τον βοηθό προπονητή ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ. Κάπου εκεί χάθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε όλοι πως θα τα πάει ο ΓΣΕ  στα δύσκολα. Ο ΑΡΙΩΝΑΣ  παρόλα αυτά έκανε φιλότιμη προσπάθεια πάλεψε  όσο μπόρεσαν οι παίκτες του γιατί έφτασε στιγμή που ο προπονητής της Χρήστος Παπαδόπουλος δεν ήξερε ποιον να βάλει ως αλλαγή για να ξεκουράσει βασικούς.

Την νίκη πήρε ο ΓΣΕ  χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και θα περίμενε τον αντίπαλο της Κυριακής ανάμεσα σε ΓΑΣ  και ΛΕΥΚΙΠΠΟ.
Δεύτερο παιχνίδι. 
Μια νεοσύστατη ομάδα που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα δύο από τα τρία πρώτα της κυριολεκτικά παιχνίδια (φιλικά) απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη της ΓΈθνικής και γενικότερα του τοπικού μας μπάσκετ τον ΓΑΣ  μόνο που φέτος  δεν είναι έτσι γι΄αυτόν.
Τα ξέρετε τι έγιναν για την αποτυχία συνένωσης ΑΕΚ  και ΓΑΣ  και τον μονόδρομο Γολογοθά που είχε μπροστά του ο Νεοκλής Λεμονιδης να στήσει μια ομάδα από το μηδέν.
Και εδώ χρειάζεται τεράστια υπομονή  ΄κάτι που ήταν ήδη φανερό από τα αποτελέσματα των φιλικών που είχε δώσει.
Το ερώτημα από την έναρξη του παιχνιδιού ήταν πόσο θα αντέξει ο ΚΑΔΗΡ ως μόνος ψηλός και τι θα κάνει η περιφέρεια του κυρίως ο ΣΚΕΜΠΗΣ.
Ο ΚΑΔΗΡ  πάλεψε όσο μπρορούσε  και ήταν ο κυρίαρχος ο σκόρερ της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Αλλά κούραση και φάουλ είναι πάντα ο αντίπαλος ενός παίκτη και εκεί έπρεπε να δοθούν λύσεις. Ο ΓΑΣ  από την αρχή πρέσαρε σε όλο το γήπεδο με επιτυχία αναγκάζοντας τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ σε σωρεία λαθών.Η  πίεση των μικρών του ΓΑΣ   ήταν ασφυκτική και αποτελεσματική. Εξάλλου μια ομάδα που στήθηκε όπως στήθηκε με τους παίκτες που διαθέτει το μόνο όπλο που έχει είχε να πιέζει και να χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου γιατί σε σετ παιχνίδι έχει πρόβλημα.
Στην επίθεση είχε την εγγύηση του ΚΑΔΗΡ και όταν αυτός σιώπησε  ανέλαβε ηγετικό ρόλο σε κάθε τομέα ο ΣΚΕΜΠΗΣ  που ήταν ο καλύτερος του παιχνιδιού.
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ για ένα ακόμη παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν ασυνάρτητος  ανοργάνωτος και κακός.
Βρήκε λύσεις από το δεύτερο μέρος όταν επιτέλους κατάφερε και έσπασε την πίεση του ΓΑΣ  και περνούσε άνετα την μπάλα από το κέντρο. Επιθετικά είχε περισσότερες λύσεις από τον αντίπαλο που σημαίνει πως στα δύσκολα  έχει λύσεις στον πάγκο του. 
Όταν  βρήκε λύσεις πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι εάν δεν είχε απέναντί του έναν δαιμονισμένο ΣΚΕΜΠΗ.με  άξιο συμπαραστάτη τον ΣΗΜΑΚΗ
Τελικό σκορ  61-57  και Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  την επόμενη μέρα θα αντιμετώπιζε τον ΓΣΕ  και  ο  ΓΑΣ  τον  ΑΡΙΩΝΑ.
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΟΥΜΠΑΝΗΣ 12, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 4, ΑΝΘΗΣ , ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ 6(2), ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ 2, ΒΑΖΑΙΟΣ 4, ΨΑΛΤΟΥ11(2), ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ 5(1),
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ 4(1), ΣΙΑΚΑΣ 2, ΚΟΥΤΡΑΣ 2 ΖΑΡΡΑΣ

ΓΑΣ  ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ  ΣΑΒΒΙΔΗΣ , ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ 2, ΣΚΕΜΠΗΣ 10 (1), ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 3(1),
ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ , Χ"ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3, ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ , ΣΗΜΑΚΗΣ 15(1)

2η μέρα   ΑΡΙΩΝ-ΓΑΣ
Ο  ΑΡΙΩΝΑΣ   βρήκε παίκτες  και είχε συμπληρωμένη δωδεκαδα με τον Β.Αρβανιτίδη στον πάγκο ενώ από την άλλη ο ΓΑΣ  δεν είχε τον ΚΑΔΡΗ  που σήμαινε απουσία ψηλού.
Διαβασμένος από την προηγούμενη ο Χ.Παπαδόπουλος του ΑΡΙΩΝΑ  έστησε αμυντικά   την ομάδα του έτσι  ώστε  η μπάλα να μην περνάει εύκολα στον ΣΚΕΜΠΗ  και όταν περνούσε η ζωή του να γινόταν δύσκολη. Δεν άφησε  επίσης το περιφερειακό σουτ  μιας και η απουσία του ΚΑΔΡΗ του έλυνε τα χέρια  στην ρακέτα Και με μόνη αξιόπιστη λύση για τον ΓΑΣ  τον ΣΚΕΜΠΗ να είναι κυριολεκτικά κλεισμένος ή σκασμένος από την πίεση ήρθε η αστοχία σε αντίθεση με την προηγούμενη μέρα που ότι σούταρε κυρίως τρίποντα ήταν μέσα.Κλεισμένοι και η υπόλοιπη περιφέρεια χωρίς ψηλό  τι άλλο χρειάζεται για να τρελαθεί ένας προπονητής.
Ο ΓΑΣ  ήταν παρόλα αυτά στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μπροστά με μια μικρή διαφορά αλλά ένα καταστροφικό δίλεπτο στο τρίτο μέρος εκεί που ήταν μπροστά με δύο βρέθηκε πίσω με 13 πόντους. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι δεν γύρισε ο ΑΡΙΩΝΑΣ  ανέβασε και άλλο την απόδοσή του αμυντικά  και πήρε την νίκη.
Αποκάλυψη για το παιχνίδι και τον ΑΡΙΩΝΑ  ο Φώτης Νταβουλτζοπουλος   που έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και μαζί με τον μικρό του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ τον Μάριο Τσίλογλου ήταν τουλάχιστον οι καλύτεροι μικροί και σίγουρα έδειξαν πως τους ανήκει το μέλλον. Αν ψάξω να βρω κάποιο κέρδος από τα παιχνίδια θεωρώ πως αυτό είναι με την μεγαλύτερη σημασία. Στο παιχνίδι ΓΑΣ-ΑΡΙΩΝ ο Φ.Ν έβαλε με κάθε τρόπο 21 πόντους και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του. Η εμπιστοσύνη που δείχνει τα τελευταία χρόνια ο Χ.Π  σε νέα παιδιά ΣΑΒΒΟΥΛΊΔΗΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ ΘΕΩΔΟΡΌΠΟΥΛΟΣ  και τώρα ΝΤΑΒΟΥΛΤΖΟΠΟΥΛΟΣ   και όχι μόνο  τον δικαιώνει και σίγουρα μπορεί να είναι σίγουρος ότι στην θέση του οργανωτή θα έχει έναν ακόμη σπουδαίο μικρό.
Τελικό σκορ 73-66  και η σκέψη πως ο ΓΑΣ  έχει πολύ δρόμο για να καλύψει έτσι ώστε να μπορέσει να καταφέρει να σώσει την χρονιά.  Αυτός είναι και ο στόχος που έθεσε ο Ν.Λεμονίδης  και πιστεύει ότι σιγά σιγά θα βρεθεί ο κατάλληλος δρόμος για να το πετύχει.
Από την άλλη  ο ΑΡΙΩΝΑΣ  έδειξε πως μπορεί και φέτος να είναι πρωταγωνιστής  στο πρωτάθλημα .
 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
21-12, 14-24, 23-09, 12-21
ΑΡΙΩΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Χ    ΝΥΜΦΟΠΟΥΛΟΣ 3, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ , ΑΝΔΡΕΟΥ , ΔΑΛΛΑΣ 1,
ΠΙΣΤΟΛΑΣ , ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ 10(1), ΝΤΑΒΟΥΛΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΕΛΛΗΣ  8(2), ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ ,ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ 17

ΓΑΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ Ν. ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΚΕΜΠΗΣ 12, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ , ΝΑΝΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 2, Χ¨"ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 7, ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ , ΣΗΜΑΚΗΣ 19(2), ΚΑΛΑΤΖΗΣ 7(2)
ΚΑΡΑΜΠΕΚΗΣ 14, ΠΙΤΑΤΖΗΣ ,ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΓΣΕ
Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε  στο γήπεδο για να δει τις πραγματικές δυνατότητες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ και αν τελικά θα μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικά αλλά και να μετρήσει την δυναμική του ΓΣΕ.
Με παίκτες όπως ο Βαιβατόπουλος ο Στυλίδης ο Ρότσα  παρά την απουσία  του Αδαμόπουλου σίγουρα  προκαλείς το ενδιαφέρον.
Από την αρχή  με αιχμές του ΣΤΥ΄ΛΙΔΗ ως εκτελεστή και άσσο τον Βαιβατόπουλο που έχασε μόνο ένα σουτ και μία βολή και τον ΡΟΤΣΑ  να έχει 2/2 τρίποντα με σωστή οργάνωση πολύ καλή πίεση  από την αρχή μπλόκαρε τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ  που για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε πως έχει μεγάλο πρόβλημα τουλάχιστον στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Λάθη επί λαθών τα περισσότερα στο κατέβασμα της μπάλας με αποτέλεσμα να έρθει ο εκνευρισμός  και η αστοχία από βολές μέχρι τρίποντα.
Σούταρε ένα κάρο τρίποντα και έβαλε 3-4 με τα δύο να ανήκουν στον Χρήστο ΚΟυτσογιάννη που εξελίσεται σε σουτέρ τριπόντων και πολύ αξιόπιστη σε αυτό το κομμάτι λύση.
Οι υπόλοιποι παρότι αμυντικά τα πήγαιναν πολύ καλά  επιθετικά σημάδευαν στου ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ τον γάμο. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 9-20 και το δεύτερο με 17-32.
Από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά ισσορόπησε την κατάσταση ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ  περιόρισε τον αντίπαλο που πια δεν έκανε ότι ήθελε βελτίωσε την επίθεσή του και έβαλε αυτός με την σειρά του τα δύσκολα αμυντικά στον αντίπαλο. Εξού και μια μικρή μείωση - ισσοροπία στο σκορ του δεκαλέπτου
20-14 και η διαφορά από τους δεκαπέντε να πέφτει στους 9 πόντους  .
Στο τέταρτο δεκάλεπτο είδαμε δύο πολύ καλές ομάδες  να προσπαθούν για την νίκη  .
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κάνοντας πολλές αλλαγές βρήκε επιτέλους την χημεία και κατάφερε να ανεβάσει απόδοση ακόμη πιο πολύ να αναγκάσει τον ΓΣΕ  σε λάθη  και να μειώνει τη διαφορά στο καλάθι 56-58  στο 01,50.  Αν  ήταν κομμάτι εύστοχος στα τρίποντα θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι και συγκεκριμένα σε φάση διαρκείας  πήρε 4 συνεχή επιθετικά ριμπάουντ με ισάριθμες προσπάθειες για τίποντο σε αυτό το χρονικό σημείο όλα άστοχα. Άστοχος και στις βολές σε αντίθεση με τον ΓΣΕ  που στο τέταρτο δεκάλεπτο άλλαξε επιθετικό πρόσωπο. Από τον πλουραλισμό πέρασε στις επιθέσεις μόνο με δύο παίκτες κάτι σαν άσκηση διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων που η μπάλα πρέπει να περνάει στους έμπειρους με τον ΣΤΥΛΙΔΗ και ΒΑΙΒΑΤΟΠΟΥΛΟ να είναι κατά 100% οι εκφραστές όλων των επιθέσεων. Και του βγήκε αυτή η άσκηση τακτική του Κυριακου Ππαδόπουλου. Τόσο ο ΣΤΥΛΙΔΗΣ όσο και ο ΧΑΡΗΣ ήταν εγγύηση επιθετικά και έδωσαν την νίκη  στην ομάδα τους και έδειξαν και χωρίς τον ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ο  ΓΣΕ  είναι η καλύτερη ομάδα του τοπικού. Μένει μόνο να δούμε την διάρκεια του στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έδειξε δύο πρόσωπα σε κάθε μέρος του παιχνιδιού . Έδειξε πως έχει πολύ καλό υλικό , έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει δύσκολες καταστάσεις που είναι από τα πιο σημαντικά  για ένα πρωτάθλημα ακόμη και όταν οι καλύτεροι του είναι τραγικά άστοχοι . Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων από τον ΚΟΥΜΠΑΝΗ που για ένα ακόμη παιχνίδι ίδρωσε  μέχρι τον ΜΙΛΑΝ και τον ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  δεν μπόρεσε να πάρει τους εύκολους πόντους. Αντίθετα είδαμε να χάνουν και εύκολα !!!  καλάθια . Έδειξε όμως  ότι μπορεί να βασισθεί και στους μικρούς και συγκεκριμένα στο παιχνίδι αυτό στον καταπληκτικό στο δεύτερο μέρος Μάριο Τσίλογλου που πήρε δίκαια το χειροκρότημα όλων για το μπασκετικό του θράσος και την άγνοια κινδύνου απέναντι σε παίκτες που ξέρουν μπάσκετ. Ο μικρός ήταν αποκάλυψη και σιγουρα στα επόμενα παιχνίδια ο Π.Παπαδόπουλος θα στηριχθεί πάνω του.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 
9-20, 08-12, 20-14 ,19-17
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π.. ΚΟΥΜΠΑΝΗΣ 4, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2,ΑΝΘΗΣ 2, ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ 5, ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ 11 (2),ΒΑΖΑΙΟΣ 2, ΨΑΛΤΟΥ 14(1), ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ 9(3)
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ  2, ΚΑΛΦΑΣ , ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 2  , ΚΟΥΤΡΑΣ 1, ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ .

ΓΣΕ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ , ΑΝΙΣΟΓΛΟΥ , ΣΤΥΛΙΔΗΣ 28,ΡΟΤΣΑΣ 3(1), ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ 4(1), ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΗΣ, ΚΟΥΚΟΣ , ΒΑΙΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 17, ΑΠΑΖΙΔΗΣ 4, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 5(1), ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ , ΣΦΟΥΓΓΑΡΗΣ

Κλείνοντας  το τουρνουά κρίνεται επιτυχημένο από κάθε απόψη και ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε και να μετρήσουμε όλοι δυνάμεις.

Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό  από την δεύτερη μέρα.

* Τρεις  από τους τέσσερεις προπονητές ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  .  Πέτρα να πετούσες κάποιον θα πετύχαινες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου