Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΟΥ ΟΥ ΟΥ εξω οι ρουφιάνοι από την Β.Φ.Λ

Άσχετο με το μπάσκετ της Καβάλας αλλά ότι έχει να κάνει με την κοινωνία μιας περιοχής έχει σίγουρα αντίκτυπο τεράστιο θα έλεγα στην καθημερινότητα όλων μας.
Εργαζόμενοι-νυν απολυμένοι της ΒΦΛ μπροστά από το πάρκινγκ της νομαρχίας μπλόκαραν τρία λεωφορεία που προφανώς είχαν "αντικαταστάτες" τους . Και το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν
"Ου ου ου έξω οι ρουφιάνοι από την Β.Φ.Λ" .
Σχεδόν επτά κλειστά χρόνια εργάζομαι στην πόλη της Καβάλας και πέρα από τον καθαρά μπασκετικό χώρο βιώνω τα προβλήματα επιβίωσης κάθε κοινωνικής τάξης. Μια πόλη που βλέπει να χάνει (όχι πως είναι άμοιρη ευθυνών όλοι) τις κινητήριες παραγωγικές μονάδεςς του νομού.Και μιλάμε για την τελευταία παραγωγική μονάδα λιπασμάτων στην χώρα. Φαίνεται ότι η μεταπρατική αντίληψη πολλών χρόνων (το εμπόριο δίνει γρήγορα κέρδη και περισσότερα άρα περισσότερες μίζες) της ηγεσίας του τόπου και της αστικής της τάξης δεν χρειάζονται μονάδες παραγωγής. Η εισαγωγή είναι καλύτερη αποδοτικότερη σε όλα. 


Αυτό το ταπεινό μπάσκετ είναι πάντα στο πλευρό όλων όσων παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους σε μια κοινωνία -οικονομία καζίνο που μοναδικό κριτήριο έχει τους αριθμούς και τα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου