Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν ξέρω τι ψηφίσατε αλλά εκείνο που πρώτα μετράει πέρα από την συντριπτική απάντηση ενός ταλαιπωρημένου λαού είναι τα απλά μαθήματα Δημοκρατίας.
Μπορούμε να κάνουμε κουβέντες ατελείωτες για τα επιμέρους αλλά σίγουρα όταν  πέφτει το μπαλάκι των αποφάσεων σε εκείνους που πρέπει να αποφασίζουν είναι στοιχειώδης δημοκρατία.
Αφήνω στην άκρη τους εκβιασμούς  και τις πιέσεις  και παίρνω ένα μόνο.
Με διαφωνία ή όχι οι πολίτες πήγαν και εξέφρασαν την δική τους άποψη.
 Πήραν την τύχη τους στα χέρια τους.
Τι πιο απλό από το να αποφασίζεις εσύ για τα του οίκου σου.
     Και πάμε στα δικά μας.
Σε λίγο έχουμε εκλογές και είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις ομάδες να αποδείξουν ότι πήραν τα μηνύματα των καιρών. Η πρώτη κίνηση έγινε με την αποστολή των επιστολών περίπου 17 ομάδες έστειλαν με τις οποίες ζητούσαν έκτακτη Γ.Συνέλευση.
 Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να διαχειρισθούν αυτή τη κατάσταση στο Δ.Σ  της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και να ορίσουν ημερομηνία εκλογών στις 25/7/15.
Με μια κίνηση φάνηκε η γύμνια.
 Με μια απλή κίνηση οι ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να ορίσουν αυτοί τις τύχες .
Τώρα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση.
 Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αλλάξουν όλα.
 Θα πρέπει νέοι ,φρέσκα μυαλά που αποδεδειγμένα υπάρχουν να πάρουν τις τύχες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στα χέρια τους.
Και αυτή τη φορά δεν θα τους σώσει τίποτα.
Αν στις προηγούμενες εκλογές έπεσαν τόσα τηλέφωνα εκβιαστικά με αποτέλεσμα την παράμονή του στην εξουσία  ........τώρα που δεν μπορούν να τάξουν τίποτα (δεν υπάρχει σάλιο) είναι χωρίς κανένα ατού.
Θα είναι τραγικό να μην εκμεταλλευθούν οι ομάδες την τεράστια ευκαιρία να τα βάλουν κάτω να δώσουν την ευκαιρία σε εκείνους τους ανθ΄ρωπους να χαράξουν νέα πορεία στο τοπικό μπάσκετ.
Δεν υπάρχει πια ο φόβος του αποκλεισμού από χρηματοδότηση αφού οι ομάδες θα τα πληρώνουν όλα και αφού θα συμβεί αυτό γιατί να μην αποφασίσουν το πως και το γιατί.
Αλλά αυτό για να γίνει προϋποθέτει ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι των ομάδων να ξεπεράσουν τα κολλήματα τους και να καταλάβουν ότι το δικό τους μαγαζί μπορεί μεν να πηγαίνει καλά αλλά αν του γείτονα είναι στην απ έξω θα αναγκάζονται και αυτοί να παίζουν σε άθλιες διοργανώσεις και στο τέλος να πληρώνουν για κάτι που δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχουν βάλει.
Αν στη λογική τους είναι το καλό του μπάσκετ είναι  ευκαιρία να βρούνε κοινό παρονομαστή.
Αν όχι  να είναι σίγουροι ότι πάλι στα πράγματα  θα έρθουν οι ίδιοι .
Πριν από τρία χρόνια ταρακουνήθηκαν συθέμελα και προσπάθησαν και τα κατάφεραν με κάθε τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.
Τότε ακόμη είχαν δύναμη ένα τηλέφωνο από Αθήνα επηρέαζε  . Τώρα φάνηκε ότι ο βασιλιάς ήταν από τότε γυμνός μόνο που φάνηκε τώρα.
Αν λοιπόν θέλουν την σταθερότητα και την ασφάλεια ας καθίσουν στα αβγά τους οι ομάδες . Διαφορετικά θα πρέπει να τρέξουν να υπάρχει επίπεδο συνεννόησης και επαφών για την εξεύρεση κοινών σημείων.
Μου είναι αδιανόητο να βλέπω ομάδες με υποδομή μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανες να μην βγαίνουν μπροστά να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου