Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Με τρεις ομάδες από την ΘΡΑΚΗ στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ένας τίτλος για  το άρθρο θα μπορούσε να ήταν οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ  καλά τώρα προπονητής λέμε ο πρώην αθλητικογράφος και καλά .........Βασίλη Στοάκη .
" Μια ξαπλώστρα σε μία ερημική παραλία προφανώς θα εννοεί το Φανάρι για να ηρεμήσω"
Από σήμερα η ΑΕΚ είναι η νέα πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ και παίρνει αυτή το εισιτήριο ανόδου έχοντας καλύτερη διαφορά από τον ισόβαθμό ΑΣΤΕΡΑ αφού νίκησε τον Πανσερραϊκό με 58-63.
Την ίδια στιγμή η ΦΙΛΙΑ δεν κατέβηκε για το παιχνίδι με τον ΑΣΤΕΡΑ  και έτσι ο ΑΣΤΕΡΑΣ κέρδισε μεν στα χαρτιά αλλά με 20-0 και χρειαζόταν τεράστιο σκορ για να έχει ελπίδες.
Τα κατάφερε το αουτσάιντερ θυμίζοντας λίγο πολύ την επιτυχία της ΑΣΠΙΔΑΣ πριν από δύο χρόνια όταν με αντιπάλους με καλύτερο ρόστερ πήρε αυτή την άνοδο .
Ζορίστηκε πολύ για να τα καταφέρει η ΑΕΚ με έναν αντίπαλο που δεν είχε κανένα ζόρι και έπαιξε ελεύθερα χωρίς σκοπιμότητες.
Στο τέλος παίζοντας καλύτερα να κάνοντας κατάθεση ψυχής οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν την νίκη-άνοδο στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ δημιουργώντας ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε επίπεδο Θράκης αλλά κυρίως στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
Ο άλλοτε κυρίαρχος ΓΑΣ με τα τόσα προβλήματα θα έχει από τη νέα χρονιά το δικό του αντίπαλο δέος στα τοπικά πρωταθλήματα.
      Και όχι μόνο σε επίπεδο γεωγραφικού διαμερίσματος αλλά αν πάνε καλά όλα και καταφέρουν να σωθούν και οι τρεις ομάδες μας στην ΓΈΘΝΙΚΗ το πρωτάθλημα τη νέα σαιζόν θα έχει άρωμα ΕΚΑΣΑΜΑΘ με ΓΑΣ -ΑΕΚ -ΑΣΠΙΔΑ -ΓΣΕ ΣΑΝΤΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ-ΟΡΦΕΑΣ.
Από έξι έως επτά ομάδες στη κατηγορία και σίγουρα θα έχει άλλο ενδιαφέρον.

          Τώρα στα του παρασκηνίου πρώτα με την απόφαση της ΦΙΛΙΑΣ να μην κατέβει στερώντας έτσι από τον ΑΣΤΕΡΑ το δικαίωμα να την ξεφτιλίσει γιατί αυτό ουσιαστικά θα γινόταν πιστεύω ότι το ζύγισαν πολύ οι της ΦΙΛΙΑΣ και πήραν την απόφαση που πήραν.
 Έτσι όπως ήρθαν οι καταστάσεις αυτά θα γίνονταν σίγουρα.
                      Έκριναν οι άνθρωποι της ότι σε περίπτωση καθόδου στο παιχνίδι εκτός από το ότι δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον εκτός από τα έξοδα θα είχαν και να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που θα ήθελε να τους βάλει 120 πόντους να τους περιορίσει στους 18 . Αυτό ήθελαν να αποφύγουν και έπραξαν όπως έπραξαν. Κακό που δεν κατέβηκαν αλλά καλό γιατί προστάτεψαν την υστεροφημία τους από ενδεχόμενο εξευτελισμό.
Εξάλλου πέρα από το παιχνίδι ΑΣΤΕΡΑΣ -ΦΙΛΙΑ υπήρχε και το ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ -ΑΕΚ και σε περίπτωση ήττας της δεύτερης η πρώτη θέση πήγαινε στον ΑΣΤΕΡΑ . Φάνηκε όμως πως ο γηπεδούχος τίμησε την ιστορία του και έπαιξε για την νίκη και δεν έδωσε κανένα μα κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης .
  Ο ΑΣΤΕΡΑΣ σίγουρα θα νιώθει απογοητευμένος ίσως αδικημένος γιατί ενω είχε ένα από τα καλύτερα ρόστερ τελικά πήγε στην πηγή και νερό δεν μπόρεσε να πιει.
Είναι όμως μια καλή συγκυρία για όλους να καταλάβουν ότι οι ομάδες χτίζονται σιγά σιγά. Το να σπαταλάς ένα κάρο λεφτά ( στα τοπικά πλαίσια) για να πάρεις την αφρόκρεμα δεν σε κάνει αυτόματα πρωταθλητή. Πέρα από το ταλέντο χρειάζεται δουλειά ομοιογένεια όρεξη και πολλά άλλα.
Απόδειξη η επιτυχία της ΑΣΠΙΔΑΣ που είχε όλα αυτά τα στοιχεία και λειτούργησαν τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο της Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ τουλάχιστον πάλι το πάλεψε με αξιοπρέπεια. Την ίδια λογική πέρασε εδώ και δύο χρόνια στην φιλοσοφία της ΑΕΚ  Ο Σ.ΠΑΠΟΥΗΣ και είδε τους κόπους και τα χρήματα που δαπάνησε να πιάνουν τόπο.
     Είναι φανερό ότι χρειάζεται στρατηγική σε βάθος χρόνου για να υπάρξουν επιτυχίες για τις ομάδες της περιοχής μας. Οι περιπτώσεις των φωτοβολίδων έρχονται και πάνε.
Δίκαια ή άδικα η ιστορία έγραψε πως η ΑΕΚ θα είναι τη νέα χρονιά στην ΓΈΘΝΙΚΗ.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-13   29-30   43-46  58-63.

Την επιτυχία τους θα γιορτάσουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ σε γνωστό μαγαζί της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
Όσοι μπορείτε να πάτε έτσι όπως είναι αυτοί τρελαμμένοι θα περάσετε καλά και προπάντων ΔΩΡΕΑΝ.
Μπράβο σε όλους για την σπουδαία πορεία τους και φυσικά την άνοδό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου