Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δημιουργείται τετελεσμένο .

  Όποτε θα ακούγεται  η βρισιά    " Τι σφυρίζεις βρε Μαλάκα"  θα υπάρχει εκκένωση του γηπέδου  όχι μόνο από τους φιλάθλους  αλλά από όλους.
Νέα ήθη νέοι κανόνες στην προσπάθεια  πάταξης της αλητείας και του χουλιγκανισμού.
Να σας δω να κάθεστε μία ώρα στο κρύο να δείτε    τι καλά θα είναι κουφάλες  παλιό δημοσιογράφοι   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Δημιουργήσαμε σχολή  στα μεταξύ μας παιχνίδια ΑΣΠΙΔΑ  -  ΓΑΣ   . Και για να προλάβω κάτι καλόπαιδα που ψάχνουν ευκαιρία να την πούνε απλά τους εξηγώ πως  με την ίδια λογική όλα τα παιχνίδια έπρεπε να ήταν χωρίς φιλάθλους.
 Ναι ακούσθηκε το παραπάνω μπινελίκι.....   Τράτζικ   που λένε στα ΕΛΛΗΝΙΚΆ..
Ε  και  πρώτη φορά είναι  ή μήπως είναι τόσο μεγάλης βαρύτητας η βρισιά αυτή.
Γιατί μάλλον κάποιοι θα έχουν επιλεκτική ακοή.
     Όποτε λοιπόν θα σφυρίζει ο εν λόγω διαιτητής και θα ακούγεται κάποιο μπινελίκι θα πρέπει να βγαίνει έξω ο κόσμος  και όχι μόνο  γιατί αλλιώς του καταλογίζω από τώρα μεροληψία  το λιγότερο ή ανικανότητα.
       Και τι δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνος.

Θυμίζει το ανέκδοτο   που λέει....
Κάποτε ήταν μια γριά με υπέροχο κήπο .
Κάποιος μάγκας έμπαινε κάθε βράδυ και μαδούσε τα μήλα.
Κάποια στιγμή η γριά   έστησε καραούλι  και τ΄σκωσε τον μάγκα.  Ρεζίλι για τον μάγκα να πιαστεί στα πράσα  από γριά.  Τι να κάνει σκέφτηκε κάτι για να καταλαγιάσει η γριά.
Κοίτα της λέει  εάν με αφήσεις να φύγω   σου υπόσχομαι πως θα έρθω ένα βράδυ και θα ικανοποιήσω όλες τις επιθυμίες σου!!!!!!!!!!!!
     Σίγουρα του λέει η γριά .
Σίγουρα απαντάει αυτός  .
Τον αφήνει η γριά δεν δίνει συνέχεια την κοπανά ει  ο μάγκας.
Και περίμενε η γριά να φανεί ο μάγκας  αλλά εκείνος άφαντος.
Σου λέει αυτός δεν θα πατήσω  μερικά βράδια θα βαρεθεί η γριά και μετά μια από τα ίδια.
Μετά από μέρες   ξαναπάει   αλλά δεν τα υπολόγισε καλά.  Η γριά βράχος  τον τσακώνει   στα πράσα και αρχίζει να φωνάζει. 
 Αλήτη  δεν φτάνει που είσαι   κλέφτης   είσαι και ψεύτης.


Αυτό πάει να κάνει ο διαιτητής ο ένας ο μεγάλος γιατί αυτός ήταν το μεγάλο αφεντικό.
Αράδιασε ένα κάρο ψέμματα στο φύλλο αγώνος αλλά έκανε κάποια λάθη δεν υπολόγισε αυτά που είπε που έκανε και είναι εκτεθειμένος.
Αρχίζει η πλήρης αποδόμηση του τώρα.
Από την αρχή ήταν σε άλλο γήπεδο   Στο πρώτο δεκάλεπτο τουλάχιστον 4εις φορές  δεν έδωσε 8 δεύτερα  για πέρασμα της μπάλας εναντίον της ΑΣΠΙΔΑΣ  και δικαιολογημένα ο ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ τα πήρε στο κρανίο  και έφαγε  Τ.Π.
Άκουσε  κάποιες φαλτσοκραυγές για το τι σφυρίζει και αντί να έχει το αυτί στο παιχνίδι τα είχε στην κερκίδα  και ακόμη πιο ψηλά.
Κόψιμο παίκτη της ΑΣΠΙΔΑΣ  κακονικότατο τόσο μάλιστα που ο πατέρας  του αντιπάλου είπε απλά τι σφυρίζει φάουλ..... κανονικό κόψιμο.
Διαμαρτυρίες  από φιλάθλους  . Καπάκι  λάθος υπόδειξη για βήματα και παραίνεση μου να δει το βίντεο για να διαπιστώσει το λάθος του.

Δύο βολές για ΑΣΠΙΔΑ  εκτελείται η μία  παίρνει το αμυντικό παίκτης του ΓΑΣ  και φεύγει στον αιφνιδιασμό  . Φωνάζουν παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ  πως είναι δύο βολές . Μέχρι να το πάρουν χαμπάρι  έγινε ψιλοαναταραχή. Σταματούν το παιχνίδι  και σχολιάζω δυνατά  " Τεχνική ποινή στον Ρεφερι"
     Μέχρι τώρα υπάρχει κάτι μεμπτό???
Συνεχίζει τα λάθη  και ακούγεται  ένα δυνατό κράξιμο που ακούγονται συνεχώς  σε κερκίδες.
Σταματάει το παιχνίδι και ζητάει  από τον προπονητή της ΑΣΠΙΔΑΣ  να αποβάλει τον φίλαθλο.
Πρώτο λάθος   ο προπονητής της κάθε ομάδας δεν είναι υπεύθυνος  για την κερκίδα είναι η αστυνομία   μετά οι παράγοντες της ομάδας.  Οπότε  φάουλ δικό του.
Δεύτερο  πως ξέρει πως είναι φίλαθλος της ΑΣΠΙΔΑΣ   όταν γκρίνιαξαν όλοι.
 Διακριτικά δεν είχε που στηρίχθηκε λοιπόν και πόσο έχει βαρύτητα  η παραπάνω απόφαση?
Είδε ότι δεν τον παίρνει    και έκανε πίσω.
 Τρίτο φάουλ  γιατί αποφάσεις πίσω δεν παίρνονται.
      Ξέρω ότι ο διαιτητής δεν έχει το αυτί του στημένο στο τι γίνεται στην κερκίδα  .
 Τέτοιος διαιτητής είναι αποτυχημένος  απλά.  Μπορεί να είναι ο άρχοντας του παιχνιδιού αλλά δεν μετράει τις αποφάσεις του σύμφωνα με το τι θα ακούσει. Και αυτό το τόνισε πολλές φορές κατά καιρούς.
Είναι από τους τύπους που θέλουν να ασχολούνται μαζί του. Δεν ανέχεται κριτική με τίποτα .
Ακόμη ένα λάθος και σχολιασμός πως κάνει λάθος  .  Και ξέρω ότι ο διαιτητής δεν πιάνει διάλογο με την κερκίδα   .Αν το κάνει αυτό θα πρέπει να είναι και ανεκτικός αν όχι θα πρέπει να προσέχει τι θα πει.  Γυρίζει λοιπόν και απαντάει   με το παρακάτω " Ζήλεψες κουνελάκι".????
Και η απάντηση   . Υπάρχει το βίντεο  που κανονικά κοστίζει 10 ευρώ αλλά για εσένα δωρεάν.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε  φαίνεται να  υπάρχει διάλογος εύθυμο κλίμα υποτίθεται  που πρειονίζει ένταση και την κακή συνέχεια .
   Lay  up  η μπα λα χτυπάει στο ταμπλό και κόβει ο αμυνόμενος τη μπάλα.
 Διαμαρτυρίες πως μετράει το καλάθι  ... Και απαντά πως η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό και καλώς κόπηκε ???????
  Και ξαφνικά όταν ακούγεται το τι σφυρίζεις ρε μαλάκα  τελειώνουν όλα  ζητάει εκκένωση του γηπέδου και μάλιστα τονίζει να φύγουν και τα ΜΜΕ  και συγκεκριμένα ο παλιοδημοσιογράφος..........

Έτσι χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο θέλει να αδειάσει το γήπεδο  και ο κανονισμός   είναι σαφής.
Φεύγουν όλοι όσοι έχουν την φίλαθλη ιδιότητα και παραμένουν δημοσιογράφοι αθλητικογράφοι κάμεραμαν παράγοντες των ομάδων συνολικά από αυτούς  20 νοματαίοι.
 Όχι πρέπει να βγούνε όλοι γιατί έτσι θέλει.
Και λογικό είναι να ακούσει τότε τα χίλια μύρια και κάνει λόγο για απειλές. Χωρίς να λέει το ν χρόνο που έγιναν όλα. Αφού έκανε κώλο το παιχνίδι   χωρίς ουσιαστικό λόγο  βγαίνει και από πάνω.
        Μήπως περίμενε να του φερθούν με γαλήνη ηρεμία κλπ......Στο κάτω κάτω κριτική του έκαναν για την άθλια του διαιτησία  αν δεν ανέχεται κριτική στο σπίτι του αυτός και ο κάθε κομπλεξικός που νομίζει πως εδώ θα βγάλει την αποτυχία που βίωσε όταν προσπάθησε νέος να παίξει μπάσκετ και δεν τα κατάφερε.
Στο σπίτι του ή καλύτερα να σφυρίζει σε ειδικές έδρες με τους φιλάθλους να κρέμονται σαν τσαμπιά  και να  ακούει τις Παναγιάς τα μάτια και να ζητάει εκκένωση του γηπέδου. Το έκανε εκεί που τον παίρνει   και δεύτερη φορά μάλιστα . Προηγήθηκε  το παιχνίδι  ΑΡΙΩΝ-ΓΑΣ   και κάποια άλλα στο παρελθόν.
Μετά τη λήξη του ζήτησα να γράψει πως ζήτησε να βγούνε και τα ΜΜΕ  έξω  γιατί υπάρχουν μάρτυρες που τον άκουσαν να το ζητάει. Δεν το έκανε και είναι έκθετος  .
Όπως είναι έκθετος στην συμπεριφορά του στους παίκτες   τους οποίους απειλούσε πως θα πάρει το δελτίο τους  και έφτασε μάλιστα στον πανικό του να τονίσει πως θα τους μπιπ  εάν δεν σταματήσουν να φωνάζουν.
Και είναι  πολλά άλλα που έγιναν στο παρελθόν.  αλλά η μόνιμη επωδός δικαιολογία είναι το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του και η προσπάθειά του να είναι το επίκεντρο  σε κάθε παιχνίδι.
Δικαίωμά του αυτό αλλά αυτή η απαίτηση έχει και τις συνέπειες νομίζω.
Όταν θέλεις να είσαι το επίκεντρο θα δέχεσαι και την κριτική όσο σκληρή και αν είναι.
      Ουσιαστικά  δεν υπήρχε λόγος να γίνει ότι έγινε ήταν μια επίδειξη δύναμης από την μεριά του και άλλη μια προσπάθεια να χαλάσει την εικόνα του.
Και η πλάκα είναι πως είναι σαν διαιτητής πολύ καλός. Πραγματικά όταν έχει τα μάτια του και τα αυτιά του στο παιχνίδι είναι άψογος  . Αλλά τα χάνει όλα αυτά για τους παραπάνω λόγους.
      Αν λοιπόν τιμωρηθεί η  ΑΣΠΙΔΑ  γιατί μετά τη πρόκληση είναι αλήθεια ότι ακούσθηκαν πολλά και δεν μετρήσει η αδικαιολόγητη ενέργεια του να ζητήσει εκκένωση  θα πρέπει για να υπάρχει κράτος δικαίου σε κάθε παιχνίδι που ακούγεται η παραμικρή βρισιά να ζητείτε η εκκένωση του γηπέδου αλλιώς θα μιλάμε για μεροληψία .  Όταν προκαλώ δεν μπορώ μετά να ζητάω την διασφάλιση της τάξης.  Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόβλημα συμπεριφοράς και έχουμε να κάνουμε με παιδιά έφηβους και όχι άνδρες.

2 σχόλια:

  1. Είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις, που δεν έχουν ονόματα και διευθύνσεις, διότι δεν τα χρειάζονται. Αυτό που θα εξιστορήσω (και μάλιστα με λίγα λόγια) θα μπορούσε να έχει συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και σε οποιαδήποτε ομάδα διακονεί το ευγενές άθλημα της καλαθοσφαιρίσεως και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες...

    Η παρακάτω επιστολή, λοιπόν, διανεμήθηκε εσώκλειστη πριν από λίγες μέρες από τον επικεφαλής των ακαδημιών ενός συλλόγου (που επαναλαμβάνω δεν έχει σημασία ποιος είναι) προς τους αθλητές του: προσοχή, δεν δόθηκε στους αθλητές της ανδρικής ή της εφηβικής ομάδας, αλλά στους... λιλιπούτειους (που έλεγε κάποτε στο Mega η Ελίζα Καλλίτση για τους καρναβαλιστές στην Πάτρα) παίκτες της ομάδας των λεγόμενων pro juniors κι ακόμη παρακάτω...

    Μιλάμε δηλαδή για παιδιά από πέντε έως επτά ετών, μαθητές της πρώτης ή της δευτέρας δημοτικού, που δεν μπορούν καλά καλά να διαβάσουν τα στοιχειώδη και σίγουρα εάν προσπαθούσαν να αναγνώσουν αυτό το γράμμα θα είχαν πολλές απορίες και άγνωστες λέξεις...

    Αλλά, διάβολε, η επιστολή που ήταν κλεισμένη σε φάκελλο δεν απευθυνόταν στο ίδια τα παιδιά, αλλά στους μπαμπάδες τους, που ξεροσταλιάζουν στις εξέδρες των ανοικτών ή των κλειστών γηπέδων, και δυστυχώς πολύ συχνά δεν περιορίζονται μονάχα στο ρόλο των θεατών, αλλά το τραβάνε πολύ: μαλώνουν ή ακόμη και τιμωρούν τους γιους και τις κόρες τους για ένα λάθος (που, διάβολε, μπορεί να το κάνει ακόμη και ο... Λεμπρόν Τζέιμς, όπως στην τελευταία επίθεση του αγώνα των Καβαλίερς με τους Σπερς) και επίσης κατηγορούν φωναχτά τους προπονητές διότι τάχα αδικούν τα παιδιά τους και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ενώ στην κορύφωση της παραφροσύνης τους μπορεί κιόλας να βρίσουν ένα άλλο παιδί ή να τσακωθούν με τον πατέρα ή τη μάνα του!

    Είναι αυτοί οι πατεράδες (που τους κόβω για πολλούς σε αριθμό) οι οποίοι βλέπουν στα αθώα προσωπάκια των παιδιών τους την καριέρα που αυτοί δεν έκαναν, το όχημα του πλουτισμού και της κοινωνικής καταξίωσης, την εκπλήρωση του κάθε φυσιολογικού ή υπερβολικού δικού τους απωθημένου...

    Ιδού, λοιπόν, (άνευ άλλου δικού μου σχολίου) το απλοϊκό, αλλά τόσο ουσιώδες και διδακτικό πειστήριο του... εγκλήματος, που θέλει να αποφύγει η ομάδα, η οποία διένειμε την επιστολή στους νεοσσούς της:

    "Αγαπημένε μου πατέρα, δεν ξέρω πώς να στο πω. Σίγουρα πιστεύεις ότι το κάνεις για το καλό μου, αλλά δεν μπορώ να μην αισθάνομαι άσχημα, να μην αισθάνομαι παράξενα. Μου έκανες δώρο μια μπάλα μπάσκετ, ενώ καλά-καλά δεν είχα αρχίσει να περπατάω. Ακόμα δεν είχε ξεκινήσει το σχολείο και με έγραψες στην ομάδα...

    Μου αρέσει να προπονούμαι μέσα στην εβδομάδα, να κάνω πλάκες με τους φίλους μου και να παίζω τις Κυριακές, όπως κάνουν οι μεγάλοι μπασκετμπολίστες. Αλλά όταν έρχεσαι στο γήπεδο δεν ξέρω.... δεν είναι όπως πρώτα. Πλέον δεν με χειροκροτείς όταν τελειώνει ο αγώνας, ούτε μου παίρνεις έναν χυμό και ένα σάντουιτς. Πηγαίνεις στην κερκίδα και σκέφτεσαι ότι όλοι είναι εχθροί, βρίζεις τους διαιτητές, τους προπονητές, τους αθλητές, τους γονείς.

    Γιατί άλλαξες μπαμπά; Νομίζω ότι υποφέρεις και δεν καταλαβαίνω τον λόγο...

    Μου επαναλαμβάνεις ότι είμαι ο καλύτερος, ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τίποτε μπροστά μου, και όποιος έχει αντίθετη γνώμη, κάνει λάθος και ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη.

    Αυτός ο προπονητής που λες ότι είναι ανίκανος, είναι φίλος μου, είναι αυτός που μου μαθαίνει να διασκεδάζω παίζοντας. Το παιδί που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στη θέση μου, θυμάσαι; Ναι, αυτός που κριτίκαρες σε όλο το παιχνίδι, γιατί, όπως λες, δεν κάνει ούτε για να μου κουβαλάει την τσάντα! Αυτό το παιδί είναι στην τάξη μου. Οταν τον είδα τη Δευτέρα ντράπηκα...

    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω. Κάποιες φορές πιστεύω ότι δεν έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να γίνω επαγγελματίας και να κερδίσω εκατομμύρια, όπως ονειρεύεσαι...

    Με καταπιέζεις. Εχω σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσω, αλλά μου αρέσει τόσο το μπάσκετ...

    Μπαμπά, σε παρακαλώ, μη με αναγκάσεις να σου πω ότι δεν θέλω να έρχεσαι να μη βλέπεις να παίζω μπάσκετ"!

    TAGS
    Μπάσκετ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση σε ανάρτηση που ακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή