Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΛΠ.....ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Mιά απάντηση ως σχόλιο   στο τελευταίο άρθρο με υπογραφή
     chris roukas.

Είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις, που δεν έχουν ονόματα και διευθύνσεις, διότι δεν τα χρειάζονται. Αυτό που θα εξιστορήσω (και μάλιστα με λίγα λόγια) θα μπορούσε να έχει συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και σε οποιαδήποτε ομάδα διακονεί το ευγενές άθλημα της καλαθοσφαιρίσεως και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες...

Η παρακάτω επιστολή, λοιπόν, διανεμήθηκε εσώκλειστη πριν από λίγες μέρες από τον επικεφαλής των ακαδημιών ενός συλλόγου (που επαναλαμβάνω δεν έχει σημασία ποιος είναι) προς τους αθλητές του: προσοχή, δεν δόθηκε στους αθλητές της ανδρικής ή της εφηβικής ομάδας, αλλά στους... λιλιπούτειους (που έλεγε κάποτε στο Mega η Ελίζα Καλλίτση για τους καρναβαλιστές στην Πάτρα) παίκτες της ομάδας των λεγόμενων pro juniors κι ακόμη παρακάτω...

Μιλάμε δηλαδή για παιδιά από πέντε έως επτά ετών, μαθητές της πρώτης ή της δευτέρας δημοτικού, που δεν μπορούν καλά καλά να διαβάσουν τα στοιχειώδη και σίγουρα εάν προσπαθούσαν να αναγνώσουν αυτό το γράμμα θα είχαν πολλές απορίες και άγνωστες λέξεις...

Αλλά, διάβολε, η επιστολή που ήταν κλεισμένη σε φάκελλο δεν απευθυνόταν στο ίδια τα παιδιά, αλλά στους μπαμπάδες τους, που ξεροσταλιάζουν στις εξέδρες των ανοικτών ή των κλειστών γηπέδων, και δυστυχώς πολύ συχνά δεν περιορίζονται μονάχα στο ρόλο των θεατών, αλλά το τραβάνε πολύ: μαλώνουν ή ακόμη και τιμωρούν τους γιους και τις κόρες τους για ένα λάθος (που, διάβολε, μπορεί να το κάνει ακόμη και ο... Λεμπρόν Τζέιμς, όπως στην τελευταία επίθεση του αγώνα των Καβαλίερς με τους Σπερς) και επίσης κατηγορούν φωναχτά τους προπονητές διότι τάχα αδικούν τα παιδιά τους και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ενώ στην κορύφωση της παραφροσύνης τους μπορεί κιόλας να βρίσουν ένα άλλο παιδί ή να τσακωθούν με τον πατέρα ή τη μάνα του!

Είναι αυτοί οι πατεράδες (που τους κόβω για πολλούς σε αριθμό) οι οποίοι βλέπουν στα αθώα προσωπάκια των παιδιών τους την καριέρα που αυτοί δεν έκαναν, το όχημα του πλουτισμού και της κοινωνικής καταξίωσης, την εκπλήρωση του κάθε φυσιολογικού ή υπερβολικού δικού τους απωθημένου...

Ιδού, λοιπόν, (άνευ άλλου δικού μου σχολίου) το απλοϊκό, αλλά τόσο ουσιώδες και διδακτικό πειστήριο του... εγκλήματος, που θέλει να αποφύγει η ομάδα, η οποία διένειμε την επιστολή στους νεοσσούς της:

"Αγαπημένε μου πατέρα, δεν ξέρω πώς να στο πω. Σίγουρα πιστεύεις ότι το κάνεις για το καλό μου, αλλά δεν μπορώ να μην αισθάνομαι άσχημα, να μην αισθάνομαι παράξενα. Μου έκανες δώρο μια μπάλα μπάσκετ, ενώ καλά-καλά δεν είχα αρχίσει να περπατάω. Ακόμα δεν είχε ξεκινήσει το σχολείο και με έγραψες στην ομάδα...

Μου αρέσει να προπονούμαι μέσα στην εβδομάδα, να κάνω πλάκες με τους φίλους μου και να παίζω τις Κυριακές, όπως κάνουν οι μεγάλοι μπασκετμπολίστες. Αλλά όταν έρχεσαι στο γήπεδο δεν ξέρω.... δεν είναι όπως πρώτα. Πλέον δεν με χειροκροτείς όταν τελειώνει ο αγώνας, ούτε μου παίρνεις έναν χυμό και ένα σάντουιτς. Πηγαίνεις στην κερκίδα και σκέφτεσαι ότι όλοι είναι εχθροί, βρίζεις τους διαιτητές, τους προπονητές, τους αθλητές, τους γονείς.

Γιατί άλλαξες μπαμπά; Νομίζω ότι υποφέρεις και δεν καταλαβαίνω τον λόγο...

Μου επαναλαμβάνεις ότι είμαι ο καλύτερος, ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τίποτε μπροστά μου, και όποιος έχει αντίθετη γνώμη, κάνει λάθος και ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη.

Αυτός ο προπονητής που λες ότι είναι ανίκανος, είναι φίλος μου, είναι αυτός που μου μαθαίνει να διασκεδάζω παίζοντας. Το παιδί που μπήκε την περασμένη εβδομάδα στη θέση μου, θυμάσαι; Ναι, αυτός που κριτίκαρες σε όλο το παιχνίδι, γιατί, όπως λες, δεν κάνει ούτε για να μου κουβαλάει την τσάντα! Αυτό το παιδί είναι στην τάξη μου. Οταν τον είδα τη Δευτέρα ντράπηκα...

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω. Κάποιες φορές πιστεύω ότι δεν έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να γίνω επαγγελματίας και να κερδίσω εκατομμύρια, όπως ονειρεύεσαι...

Με καταπιέζεις. Εχω σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσω, αλλά μου αρέσει τόσο το μπάσκετ...

Μπαμπά, σε παρακαλώ, μη με αναγκάσεις να σου πω ότι δεν θέλω να έρχεσαι να μη βλέπεις να παίζω μπάσκετ"!

TAGS
Μπάσκετ



Απάντηση....
Πολύ ωραία αυτά Χρήστο αλλά δεν βλέπω να μπαίνεις στην ουσία.
Η παροιμία μάλλον πήγε τζάμπα.
Πολύ σωστά για το κακό που κάνουν άθελα οι γονείς στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τα παιδιά τους ακόμη και αν εθελοτυφλούν αλλά για να δούμε τη ζημιά που κάνουν και οι υπόλοιποι σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες και τις αμέσως μεγαλύτερες.
Τις δικές σου ευθύνες και τα τραγικά λάθη που έκανες τα κατάλαβες ?
Δεν σου πήρε κανένας το κεφάλι με τα σφυρίγματά σου και επειδή έχεις ακούσει πολύ χειρότερα τι ήταν αυτό που σε εξέργισε τόσο?
Τίποτα απλή επίδειξη δύναμης  ήταν μόνο παίζοντας με την αγάπη των γονιών για τα παιδιά γιατί ξέρεις πως ονάει περισσότερο εάν χτυπήσεις εκεί. Βρίσκεις φλέβα .
 Και σίγουρα νιώθεις ικανοποίηση του τύπου  "Πείτε ότι θέλετε εγώ θα σας χτυπήσω εκεί που πονάτε "  .
Και το κάνεις συνεχώς. Οπότε άστα τα περί ευεσθεισίας είναι κενό γράμμα.
        Ο κανονισμός λέει πως το παιχνίδι διακόπτεται όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα των παικτών και των διαιτητών και διατάσεται εκκένωση του γηπέδου από όσους έχουν τη φίλαθλη ιδιότητα  .  Στον αγωνιστικό χώρο μπορούν να παραμείνου 20 από κάθε ομάδα  πλην ΜΜΕ  κλπ.
Δεν σταματάει σε καμμιά περίπτωση για υβριστικά συνθήματα παρά μόνο για ρατσιστικά και κυρίως αντιεθνικά συνθήματα . Αυτό είναι σαφέστατο    ελπίζω να το κατλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και το βίντεο για όση ώρα επέτρεψες ειναι μάρτυρας.

Αν είναι απειλή το " Το  τι  σφυρίζεις ρε μαλάκα " ή είναι αντιεθνικό σύνθημα σε μια χώρα που ολοι έχουν μικρό όνομα δεύτερο το μαλάκα τι να πω.
Για ποιά απειλή κάνεις λόγο στο φύλλο αγώνος ??
 Τίποτα δεν έγινε  μέχρι τη στιγμή που διατάσεις με το έτσι θέλω την εκκένωση του γηπέδου   .   Χωρίς λόγο απλά έδειξες πως είσαι ο ένας και ο μοναδικός όπως θέλεις να κάνεις σε κάθε παιχνίδι. Εξάλλου έχεις το ρεκόρ Τ.Π   σε κάθε είδους παιχνίδι για ψύλλου πήδημα  .
Δείτε  τις δύο βολές που έγιναν μία και τη δική μου ατάκα  για τεχνική ποινή  στον ρεφερι .

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΒΙΝΤΕΟ   

  (ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ)

Και θέλω σχόλια εάν υπάρχει έστω και η υπόνοια  πως θίγω  τους διαιτητές.

Ακολουθεί  το τελευταίο μέρος του βίντεο  και ψάχνω  να βρω σε ποιό σημείο έγινε το κακό  και διέκοψε το παιχνίδι.
Δεν έγινε καμιά περικοπή καμιά επέμβαση και αυτό κάποιος που ξέρεις το ανακαλύπτει εύκολα.

ΕΔΩ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

(ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ)


 Το παιχνίδι ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ  πριν από χρόνια σου λέει κάτι?
Υπάρχουν τα δεκάλεπτα στο you tube.
Οπότε για άλλη μία φορα γράφεις ψέμματα  στο φύλλο αγώνος ναι είναι ψέμματα και αν είναι κάποιος να τιμωρηθεί τουλάχιστον είσαι εσύ.
 Δεν ξέρω εάν με το να λες και να γράφεις ψέμματα διαπαιδαγωγείς  έτσι τους παίκτες  .
 Έχω άλλη εντύπωση  γιατί είπαμε όταν τα έχεις με κάποιν από τη κερκίδα ξέρεις πονηρέ  να παίρνεις εκδίκηση.
 Σχολή καθιέρωσες   .........
Λοιπόν  αναγκάζεις το κόσμο με το έτσι θέλω να βγει έξω  και περίμενες να σου φερθούν με το γάντι???  
Το ήξερες   αυτό     προκάλεσες τι κατάσταση και είσαι τυχερός γιατί εάν δεν έπεφτε εκείνος ο καταραμένος πλαστικός κάδος αποριμμάτων στο παρκέ δεν θα είχες τίποτα για να αποδείξεις το δίκαιο σου .
 Αλλά αυτά έγιναν μετά την πρόκληση σου  οπότε μάλλονεσύ είσαι ο ηθικός αυτουργός  της όλης κατάστασης.
    Αν είσαι τόσο τυπικός δεν θα πρέπει να πιάνεις κουβεντούλα με τη κερκίδα  .
 Η  είσαι ή δεν είσαι τόσο απλά..........
Καλά υποτίθεται ότι πρέπει να βγούνε έξω πω γίνεται μετά να υπάρχουν θεατές  ????
Δεν διέταξες εκκένωση   πως βρέθηκαν αυτοί στο γήπεδο  ????
Θαύμα  Θαύμα  ..........


Μήπως  θα πρέπει να κατεβάσεις το δημοσίευμα περί ηθικής και άλλα πράσινα άλογα   γιατί εσύ είσαι που έβριζες  παίκτες  έτσι δεν είναι?? 
 Κάνω λάθος ?

  Αν εχεις το λιγότερο θάρος και αξιοπρέπεια θα πρέπει να βγεις δημόσια και να αποτακαστήσεις τη τάξη.
Μικρή σημασία εάν τιμωρηθεί η ομάδα όπως τιμωρήθηκε ο ΑΡΙΩΝΑΣ  τη προηγούμενη χρονιά  όπως μάλλον θα ακολουθήσουν άλλες. Σημασία έχει να μπορείς να μπαίνεις στο γήπεδο και να σου αναγνωρίζουν το δικαίωμα στο λάθος  γιατί όλοι κάνουν λάθη  και το ρημάδι το μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο άθλημα  . Λάθη θα κάνεις σκοπιμότητα να μην υπάρχει  γιατί τότε θα έρχεσαι σαν το κλέφτη  και θα φεύγεις γρήγορα  από το παιχνίδι με το τέλος.
 Είναι μεγάλη μαγκιά όταν τελειώνει ένα παιχνίδι  ο διαιτητής να μπορεί να πιάνει κουβέντα με όλους. Και δεν γίνεται λόγος για κάφρους γιατί τέτοιοι ακόμη δεν υπάρχουν στα γηπεδά μας στη περιοχή μας. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις περιοχή και να σφυρίζεις κάπου άλλου .Και αν μπορείς κάνε τα ίδια και εκεί   ..
Σαν γονιός  όπως και κάθε γονιός  στην περιοχή μας που τρέχει με πολλές στερήσεις πίσω από την κάθε ομάδα και χωρίς αυτούς αγαπητέ μου  δεν θα είχατε  λόγο ύπαρξης και εσείς  .
  Και μάθε πως είναι οργισμένοι οι γονείς των παικτών που με το θράσος έβριζες  .
 Ξέρεις εάν πάρεις δελτία παικτών τους κάνεις κακό αλλά σκέψου  τι κάνεις σε αυτά τα παιδιά που στερούνται πολλά. Μπορείς στο άρθρο σου να γίνεται λόγος για πολλά στραβά των γονιών αλλά επειδή είναι copy paste  και παλιό   να ξέρεις ότι  η πόλη είναι η ΑΘΗΝΑ και δεν έχει τις μετακινήσεις και τα έξοδα  που υπάρχουν  στην περιφέρειά μας. Ήρωες τα παιδιά  μαζί τους άφανοι οι γονείς  ο δικό σου ρόλος ποιός είναι ????

 Εσύ ακόμη έχεις δρόμο και εύχομαι με το καλό να μη δεις τον όποιο τυχάρπαστο να ασκεί εξουσία  με τον χειρότερο τρόπο στα παιδιά σου. Τότε σε θέλω   . 


Είσαι άριστος διαιτητής  αλλά πολύ κακός στο παρκέ.
 Αν ποτέ βελτιώσεις το δεύτερο  θα γίνει μεγάλος διαιτητής  . Μέχρι τότε   έχουμε καιρό.


Και επειδή χρωστώ φωτογραφίες των παιδιών ακολουθούν παρακάτω











 

9 σχόλια:

  1. Το δεύτερο βίντεο δε λειτουργεί στο youtube. Γράφει πως είναι ιδιωτικό. Έλεγξε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με σεβασμό προς τον διαιτητή κύριο Ρούκα, θέλω απλά να τον ρωτήσω αν έχει καταλάβει για ποιό λόγο όλη η Ξάνθη τον βρίζει. Γιατί παίκτες-γονείς-φίλαθλοι δεν τον θέλουν στο παρκέ. Γιατί νιώθεις πως απειλείται. Όποιος τον έχει δει να σφυρίζει, ξέρει. Ελαστικός όποτε θέλει με σχόλια και χαμογελάκια,κι όποτε του.... έρθει,αυστηρός και με το γράμμα -του δικού του- νόμου. Πριν αρχίσει λοιπόν να μιλάει για γονείς κ.ο.κ. , ας αναλογιστεί λίγο πως καταστρέφει αυτός το ίδιο το άθλημα με τις παρεμβάσεις του. Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του, αν μετριάσει λίγο τα κόμπλεξ του και σοβαρευτεί θα είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές.

    Ένας αθλητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ απλά και αν είχε λίγη αξιοπρέπεια θα έπρεπε να ζητήσει ο ίδιος να μην τον ορίζουν στα παιχνίδια των ομάδων της Ξάνθης αφού υπάρχει τόσο άσχημο κλίμα γι αυτόν που ο ίδιος το έχει δημιουργήσει. Επιτέλους ας έρθουν οι αρμόδιοι (προεδρος εκασαμαθ, προεδρος διαιτητών κλπ) να δουν με τα μάτια τους πως μπορεί να τινάξει στον αέρα ένα παιχνίδι παιδικού ή εφηβικού πρωταθλήματος και πόσο ειρωνικά συμπεριφέρεται στα παιδιά. Να συμπεριφέρεται έτσι στο δικό του παιδί και να αφήσει τα δικά μας να χαρούν αυτό που κάνουν όχι επαγγελματικά, αλλα από αγάπη για τον αθλητισμό. Αλλά θα χάσει το μεροκαματάκι που παίρνει! Κορόιδο είναι? Ξέρει που τα κάνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά απ αυτό το βίντεο είναι μονόδρομος να τιμωρηθεί ο "κυριος" και όχι η ομάδα!! Σαφέστατα και το βίντεο αυτό πρέπει να πάει στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ-ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ-ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θελω να ζητησω συγγνωμη που επιβαρυνα την οποια κατασταση μπορουσε να φερει αυτη μου η κινηση - εκκενωση.υποσχεση δε δινω ,αλλα πλεον καλυτερα να ασχοληθω μονο με το παρκε .το μπασκετ ειναι παιχνιδι και οτι μπορω θα κανω για να μην το χαλασω .σας ευχαριστω κα ι παλι συγγνωμη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κομπλεξικοί σπίτι τους, φτάνει πια. Δώσε υπόσχεση ότι πλέον θα ταλαιπωρείς μόνο τον εαυτό σου και την οικογένεια σου. Είσαι απαράδεκτος-προκλητικός-είρωνας και νομίζεις ότι η σφυρίχτρα σου δίνει δικτατορική εξουσία. Λάθος άτομο σε λάθος θέση, δεν μπορείς να διαχειριστείς τον ρόλο σου. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο για τη κίνηση να ζητήσει συγνώμη αξίζει συγχαρητήρια.Η ζημιά μπορεί να έγινε αλλά ας γίνει κάποτε μια αρχή.
    Φυσικά όλα κρίνονται στη πράξη , όπως και θα πρέπει και η δική μας συμπεριφορά (φιλαθλοι) να είναι ανάλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παντως οσες φορες μας εχει παιξει εμας ο κος Ρουκας εχει αποδειξει οτι ειναι απο τους καλυτερους διαιτητες. Ασχημες στιγμες δεν εχουν μονο οι αθλητες αλλα και οι διαιτητες...
    απο εναν αθλητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή