Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Εφηβικό ΓΑΣ-ΑΡΙΩΝ 49-39

Νίκη για τον ΓΑΣ  που τώρα είναι πρώτος και ήττα για τον Αρίωνα που είδε το όνειρο της επόμενης φάσης να χάνεται.
49-39  χαμηλό σκορ κακό παιχνίδι σχεδόν σε όλη την διαρκειά του.

Τι δήλωσε ο Β.Αραβανιτίδης του Αρίωνα : 'Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι με μπόλικο άγχος και για τις δύο ομάδες λόγω της σπουδαιότητας του.Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα σε ποσοστά ευστοχίας και παρόλα αυτά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 30-30. Με σχεδόν 2 στα 20 εύστοχα τρίποντα είναι απίθανο να κερδίσεις. Η πίεση του αντιπάλου μαζί με την δική μας ευστοχία δημιούργησαν την τελική διαφορά.

Η άλλη πλευρά .Τ.Φωτεινάκης (ΓΑΣ)
Νίκη για την ομάδα μας (6η συνεχόμενη) με το φτωχό 49-39 και πρόκριση στην επόμενη φάση και μάλιστα με το απόλυτο των νικών (2/2) έναντι της Ασπίδας που θα είναι η άλλη ομάδα που θα μας ακολουθήσει στον επόμενο γύρο. Στο σημερινό ματς το υπερβολικό άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα δεν μας άφησαν να αποδώσουμε επιθετικά και ενώ είχαμε πολλές ευκαιρίες να αυξήσουμε την διαφορά, εντούτοις δεν μπορούσαμε να το καταφέρουμε.  Πολύ χαμηλό ποσοστό ευστοχίας και για τις δυο ομάδες, με την ομάδα μας όμως να ανταποκρίνεται αρκετά καλά στο αμυντικό κομμάτι όπου παίξαμε με πάθος και για πρώτη ίσως φορά φέτος πολύ δύναμη. Χαρακτηριστικό του άγχους μας το 18% στις ελεύθερες βολές που είχαμε στο ματς, ενώ μέχρι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό μας κυμαίνεται στο 60%. Παρόλα αυτά, μόνο και μόνο για την διάθεση για άμυνα και το πάθος που επέδειξαν έμεινα ευχαριστημένος από τα παιδιά και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Μπράβο γιατί πίστεψαν στην πρόκριση παρόλο το κακό ξεκίνημα, σε πείσμα πολλών "ειδικών" που μας είχαν καταδικάσει. Μπράβο τους γιατί μέρα με τη μέρα γίνονται ωριμότεροι και καλύτεροι. Επόμενος στόχος να κερδίσουμε τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, για να τερματίσουμε για 5η συνεχόμενη χρονιά 1οι στην Θράκη. 
 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
14-07, 12-12, 09-12, 14-08.

Σχόλιο.
Αυτό το περί ειδικών Παναγιώτη ........Σύμφωνα με τα αποτελέσματα την εποχή που το είχα γράψει η ΑΕΚ έδειχνε ομάδα τρένο και  η Ασπίδα ήταν αήττητη .
Η ήττα σας από τον Αρίωνα ενίσχυσε αυτή την άποψη.
Στην πορεία η ΑΕΚ έγινε καφενείο έχασε απίθανα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μείνει εκτός.
Αν διαβάσεις κάποια σχόλια κάνουν αναφορά στο κατά πόσο οι ομάδες που στηρίζονται σε δικούς τους παίκτες τα Χριστούγεννα  θα μπορέσουν να κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία  λόγω φόρτου μαθημάτων. Φάνηκε πως τόσο η ΑΕΚ -Ασπίδα-Αρίωνας γιατί το γνωρίζω καλά δεν έκαναν την ανάλογη προετοιμασία.Το πίστευα και το έγραψα ότι ο ΓΑΣ κέρδισε δίκαια εντός εκτός όχι γιατί είχε καλύτερη ομάδα (οι  διαφορές είναι μικρές τελικά ) αλλά γιατί το πίστεψαν περισσότερο παίκτες και προπονητής. Αυτό έχει να κάνει και με την δική σου δουλειά που τα πήγες περίφημα.
Πάνω σε πραγματικά αποτελέσματα είχα κάνει την εκτίμηση.
Το θέμα είναι να μπορέσουν τελικά οι δύο ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση να κάνουν κάτι καλύτερο. Εκεί είναι το στοίχημα. Ειδικά φέτος μοιάζει με απίθανο όταν υπάρχει το αντίπαλο δέος της Ένωσης Καβάλας. Εύχομαι την καλύτερη δυνατή πορεία και στις δύο ομάδες.

6 σχόλια:

  1. Δεν αναφερόμουν σε δικά σου σχόλια Δημήτρη.Ποτέ δεν κάνω κριτική σε απόψεις όσων είναι μακριά από την ομάδα, αλλά περιορίζομαι στα του οίκου μου.Εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία στις ομάδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεκτό ...Εξάλλου η κριτική από όλους σε όλους κάνει καλό..
    Δέχομαι ότι βιάστηκα όταν τα έγραφα. Πάντως καλή συνέχεια να έχουν οι ομάδες και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητέ μου φίλε Δημήτρη.Την Πορεία της Α.Ε.Κ. ποτέ δεν θα την χαρακτηριζα καφενείο γιατί είναι πολύ βαρύς χαρακτηρισμός για έφηβους οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους τις Πανελλήνιες και μόνο. ξεκινήσαμε καλά αλλά στην πορεία τέθηκε θέμα με γονείς και αθλητές για το αν επιθυμούμε πραγματικά να περάσει η ομάδα. τότε αποχωρήσανε 3 πάικτες 94ριδες 3ης Λυκείου , γιατί απόφαση μας ήτανε ότι ούτε οικονομικά αλλα το πιο βασικό απο πλευράς αξιοπιστίας της ομάδας στην δεύτερη φαση δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε την ομάδα. βασικοί και σημαντικοί στην ομάδα σταματήσανε και μοιραία η ομάδα επεσε σε απόδοση και αλλάξανε και τα πλάνα.πήρανε χρόνο πολλοί μικροί. καλά τώρα που είναι κοντά η ομάδα μετακινείται με αυτοκίνητα γονέων αλλά τα μακρινά ταξίδια?
    τελος θα πρέπει να σταθώ και στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος...υπήρξαν καλές ομάδες που αλλου παίξανε πλήρης και κερδίσανε και αλλού λόγω υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας ( π.χ σκεφτεσαι ήττα της Ασπίδας χθες? ), αφού δεν αλλάξανε τις ώρες , παίξανε με το παιδικό τους και χάσανε.
    είναι δυσκολο πολυ για προπονητη να ζητάς να έρθουν σε προπονηση και αγώνες μαθητές τρίτης λυκείου και φυσικά σεβαστήκαμε την επιθυμία τους.
    ευχαριστω πολυ φίλε Δημήτρη για την φιλοξενία. Βουτσάς Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέφανε "ΚΑΦΕΝΕΊΟ" σε εισαγωγικά χωρίς διάθεση μείωσης.Γιατί εκεί που ήταν τρένο φρέναραν απότομα .
    Ποτέ μου δεν είχα έχω σκοπό να μειώσω τα παιδιά που ξέρω τι τραβάνε από γονείς αλλά και από προπονητές.
    Συγνώμη εάν κάτι στεναχώρησε τα παιδιά.
    Έχεις δίκιο για τον τρόπο οργάνωσης και διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
    Για να σε πειράξω μπορεί να κάνεις παράπονα στο μέλος του Δ,Σ της Εκασαμαθ κο Κώστογλου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σκεφτεσαι με την πολυ καλη ομαδα που έχει ο Εθνικός στους εφήβους να ερχόταν και να κερδιζε σε μια φαινομενικά αδιάφορη και σε πτώση Ασπίδα? φαντασου τον τελευταίο αγώνα μετά ΑΕΚ - ΑΣΠΙΔΑ! Θα καθόμασταν μαζί στην κερκίδα παντος είναι το μόνο σιγουρο! (για να σε πειραξω και εγω!!! με πολυ δόση χιουμορ!)Τώρα πλακα πλάκα εγώ δεν είπα τίποτα και τιμωρήθηκα γιατι ήμουν ερειστικός!!!! απλα! που και να μιλούσα δηλδδη.Τώρα για τον Κ Κώστογλου νομίζω ότι το μέρος ευθύνης του είναι πολύ μικρό όσο και το δικό μας και των προέδρων των ομάδων. γιατί το προγραμμα αγώνων βγαίνει αλλά κανένας δεν σε απαγορεύει να ζητήσεις αλλαγή.εκτός και αν πρέπει ή θέλεις να κερδίσεις κάπου.και για να προλάβω....σκέψου τον αδιάφορο δευτερο γύρo ανδρών για τις 4 ομάδες...δεν θα προλαβαίνεις να γράφεις για απουσίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλοι το ξέρουμε αλλά δεν βλέπω καμιά κίνηση έστω και για τα μάτια...
    Το πρόβλημα είναι η μεγάλη Μαλ.... του εκ(παιδε(μα)υτικού συστήματος της κάθε Διαμαντοπούλου που στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο και είναι υπουργός παιδείας.
    Μαζί και εμείς οι γονείς που θέλουμε τα παιδιά μας πυραύλους χωρίς να σκεφτόμαστε ότι είναι έφηβοι και ΄χω τα δικά τους. Άντε και πέρασαν με φροντιστήρια ιδιαίτερα των 1000 ευρώ ανά μήνα που δεν ξέρω πόσο ακόμη θα μπορούν να πληρώνονται...Μετά τι θα γίνει?????
    Και ποιος ο λόγος ύπαρξης του Λυκείου για να χάνουν ώρες??
    Γιατί δεν απαιτούμε όλοι οι γονείς να γίνεται ενισχυτική διδασκαλία με συμβολικό τίμημα???
    Μήπως έτσι πιστεύουμε ότι θα στερήσουμε τα παιδιά μας από την ιδιαιτερότητα που πιστεύουμε ότι έχουν αυτά και μόνο αυτά.
    Και γιατί δεν πλακώνουμε στο ξύλο εκείνους τους λεχρίτες του καθηγητές που ενώ παίρνουν έστω και αυτόν τον μικρό μισθό κάνουν ιδιαίτερα και μάλιστα με περισσό θράσος το λένε για να έχουν και σειρά προτεραιότητας.
    Αν θέλουν να κάνουν ιδιαίτερα ας αφήσουν την θέση σε κάποιον που έχει όρεξη για δουλειά και ας ανοίξουν φροντιστήριο να πληρώνουν Τεβε φόρους κλπ.

    Μόνο αν αλλάξει το σύστημα και η νοοτροποία μας μπορεί να γίνει κάτι .Είναι κρίμα να στερούνται τα παιδιά αυτό που αγαπούν τόσο. Αν κέριδαν κάτι στα τόσια χρόνια ενασχόλησης τους οφείλεται στο άθλημα στην αγάπη που έδειξαν .Μήπως δεν είναι ένας από τους λόγους που έστειλαν τα παιδιά στο μπάσκετ???Να μην μπλέξουν να μην τρέχουν εδώ και κεί ..Τώρα γιατί η αλλαγή ???? Εγιναν τέλεια τα παιδιά απότομα και δεν χρειάζεται άλλο το μπάσκετ ???

    Είπα πολλά .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή